Skype emoticons nu

Voor de eerste keer verschijnen geanimeerde emoticons in Skype en Microsoft-teams nu naast gelijkwaardige emoji’s van andere platforms op.
Op tijd vrijgegeven voor World Emoji Day, dit toont de lopende inspanning om Skype’s emoticon in lijn te brengen met de gestandaardiseerde Unicode-compatibele Emoji-set.

Animatie is niet nieuw voor de Emoji-wereld. Het was gebruikelijk op Japanse telefoons van de late jaren 90, maar zelden te zien op grote Emoji-platforms.
Nieuwe Emoticon-picker
De inspanningen van Skype bevorderen om hun emoticonet beter uit te lijnen met de gestandaardiseerde Unicode-compatibele Emoji-set is een nieuwe lay-out voor hun emoticon-picker.

Deze nieuwe lay-out is nauwlettend uitgelijnd met het bestellen van de Emoji-toetsenborden van andere platforms, waaronder de Emoji Set van Skype’s Parent Company Microsoft. Skype emoticons die een equivalente emoji hebben in de Unicode-standaard nu gegroepeerd.
Skype’s unieke emoticons zijn natuurlijk nog steeds beschikbaar en worden vermeld onder een speciale sub-rubriek met de titel “Skype unieke” binnen elke Emoticon-categorie.

Ondanks deze Unicode-opgelegde lay-out, blijft het Skype Emoticon-set worden geïmplementeerd via op tekst gebaseerde shortcodes zoals (Happy), (inlove) en (partij).
Het gebruik van shortcodes in plaats van Unicode Code Points brengt een paar nadelen op, maar komt ook met voordelen.
Shortcode-beperkingen
Eén nadeel betreft Cross-app-compatibiliteit. Het kopiëren van een zin die een Skype Emoticon in een andere app bevat, geeft de Emoticon-shortcode weer, in plaats van de afbeelding.
Neem bijvoorbeeld als u Skype’s geanimeerde equivalent van het 🥰 Glimlachend gezicht met harten emoji in een Skype-bericht inzet:

Als je deze emoticon volgde na de tekst “Dit is zo goed” in een andere app, in plaats van te laten zien als:
“Dit is zo goed 🥰”
Het verschijnt in andere apps zoals deze:
“Dit is zo goed (inlove)”
Skype-berichten die in andere apps aankomen, lijkt misschien een onwaarschijnlijke scenario.
Maar wanneer het gebeurt, moeten mensen weten dat Skype’s Emoticon-ontwerpen niet zullen overgaan naar andere apps op dezelfde manier die emoji-code punten doen.
Shortcode-voordelen
De voordelen van het gebruik van een shortcode-systeem voor emoticons kunnen in één woord worden samengevat: flexibiliteit.
Om gestandaardiseerd te worden in een op Unicode gebaseerd Emoji-toetsenbord, vereist een emoji een formeel voorstel dat moet worden gedaan aan het Unicode-consortium.
Het voorstel wordt vervolgens besproken door de Subcommitee Unicode Emoji, die dan de Emoji kan aanbevelen voor opname in onze Emoji-toetsenborden. Dit vereist overeenstemming van een meerderheid van de stemleden, wat resulteert in goedkeuring in een toekomstige versie van de Unicode-standaard.
In vergelijking, als Skype vandaag nieuwe emoticons aan de app wenst, kan dit snel worden gedaan, omdat het een gesloten ecosysteem is.
Skype maakt hiervan voor door potentieel populaire toevoegingen aan het EMOJI-toetsenbord te bieden, zoals de biseksuele trots, genderfluid-trots en niet-binaire trotsvlaggen hieronder getoond.

Het is nog te zien of meer de unieke emoticons van Skype in de toekomst hun weg zullen vinden naar onze bredere emoji-toetsenborden.
Dit is echter in het verleden gebeurd, waarbij Skype heeft ingevuld met aangepaste Emoticon-ontwerpen jaren voorafgaand aan Unicode-equivalenten die worden voorgesteld, aanbevolen, goedgekeurd en vervolgens vrijgegeven.
Een voorbeeld hiervan is de Skype-incarnatie van het Partying Face Emoji – de perfecte emoticon om te beginnen met vieren van zowel World Emoji Day 2021 en de komst van Skype’s Emoticon ingesteld op!

📖 Lees meer

Bekijk geanimeerde emoticons die momenteel beschikbaar zijn in Skype Emoticons 1.2
Bekijk geanimeerd uit de originele Skype Emoticons 1.0 Set
Emoji gebruik op all-time hoog

Search Emojis: