Emoji kleurvariaties in overweging door Unicode

Het Unicode-consortium heeft vandaag de mogelijkheid aangekondigd van kleurvariaties binnen de EMOJI-tekenset, te besproken op de komende vergadering van het Technische commissie.
Tot nu toe heeft Unicode de positie genomen die elke Emoji waar mogelijk niet te specifiek zou moeten zijn, en dat één emoji een hele categorie objecten of items zou moeten vertegenwoordigen, in plaats van een specifieke versie.

Zo wordt de Emoji het meest weergegeven zoals alleen als 🍷 wijnglas in de Unicode-standaard wordt vermeld. Het feit dat leveranciers dit als rood weergeven, betekende niet van oudsher dat een voorstel voor een witte wijn Emoji zou worden geaccepteerd.
Evenzo is er geen ras of kleur van de kat die is opgegeven in de
🐈 CAT EMOJI, geen kleur gespecificeerd voor de auto, fiets of kleding.
De met vandaag gepubliceerde conceptupdate kijkt of opties om kleurvariaties in de toekomst moeten worden toegestaan.
Er is op dit moment geen beslissing genomen en de vraag moet worden gesteld of dit een nuttige verbetering is, of potentieel een mijnenveld van complexe en specifieke verzoeken om in de toekomst te komen.
Hoewel de meest voorkomende mockups van deze variaties de neiging hebben om variaties op de implementatie van de huidtoon te weergeven die al bestaat, is het waarschijnlijkheid dat als variaties werden aanvaard, deze niet hetzelfde mechanisme zouden gebruiken. Het is ook onwaarschijnlijk dat vele variaties per emoji.

De Unicode Technical Committee Volgende volgende week bij Microsoft HQ in Redmond. Alle beslissingen genomen over kleurvariaties binnen Emoji kunnen op zijn vroegst in New Emoji’s in 2020 resulteren. De aankondiging van vandaag uit Unicode is mogelijk getimed om samen te vallen met World Emoji-dag (17 juli), of dit had toevallig kunnen zijn gezien de noodzaak om documenten voor een technisch comitévergadering te publiceren.

Search Emojis: