๐Ÿณ๏ธ๐ŸŒˆ Rainbow Flag Emoji Details gepubliceerd

Een document dat wordt beschreven hoe leveranciers een Rainbow-vlag Emoji kunnen implementeren, is vandaag gepubliceerd.
Dit document, geschreven door Mark Davis en de Unicode Emoji-subcommissie, details een reeks dat leveranciers kunnen gebruiken om een โ€‹โ€‹pride-vlag emoji op hun systemen te ondersteunen zonder te wachten tot 2017 voor Unicode 10.0.

Dit document vermeldt dat de overweging van deze vlag “voldoet aan sterke leveranciersondersteuning” bij het beoordelen van nieuwe opties voor Emoji en Geslacht. Het gaat door:

De Emoji-subcommissie besloot dat hoewel de vlag van de regenboog gerelateerd is aan geslacht, het zou schoner zijn als deze in een afzonderlijk, kleiner, document is beschreven.

De vlagfuncties van de Rainbow-vlag in de TOP 30-aanvragen en is aangevraagd voor Unicode zo ver terug als juni 2015.
Hoe
De voorgestelde methode om deze vlag te implementeren, is als een Emoji zwj-sequentie die deelneemt aan de ๐Ÿณ zwaaiende witte vlag en ๐ŸŒˆ Rainbow Emojis samen.
Als je gewoon zei: “A Wat?”, Verbetert dit:

De feitelijke volgorde van Unicode-tekens is als volgt uiteengezet:

De implementatie van deze Emoji als een ZWJ-sequentie heeft geen invloed op hoe het wordt gezien door eindgebruikers, met ondersteunde systemen om dit naast een andere Emoji te tonen.
Goedkeuring
Net als bij alle Emoji zwj-sequenties zijn leveranciers vrij om dit te implementeren als ze dat willen.
Wanneer u wordt gevraagd of deze enige vorm van goedkeuring door de Unicode Technical Committee vereisen, zei Mark Davis, president van het Unicode Consortium:

“ZWJ-sequenties zijn niet onderworpen aan goedkeuring door de UTC, omdat ze geen nieuwe tekens toevoegen”.

Kortom: geen goedkeuring van hier nodig. Verkopers, ga uit!
Waarom het documenteren
Als Emoji ZWJ-sequenties geen Unicode-goedkeuring vereisen, waarom deze emoji รผberhaupt documenteren?
Het voornamelijk voordeel van het documenteren van deze reeks is dat het zorgt voor de consistentie van de implementatie.
Als leveranciers het alleen gingen en de Rainbow Flag Emoji vรณรณr dit document heeft toegevoegd, hebben ze mogelijk individueel gekozen combinaties zoals:

๐ŸŒˆ๐Ÿณ
๐Ÿณ๐ŸŒˆ
๐ŸŒˆ๐Ÿด
๐Ÿด๐ŸŒˆ

Elk van deze zou net zo geldig zijn, maar geen gebruik bij het waarborgen van cross-platform-functionaliteit.

Zoals het vandaag staat, kunnen Emoji ZWJ-sequenties worden gemaakt door leveranciers voor allerlei combinaties, waaronder vlaggen. Bijvoorbeeld:

โ˜ ๏ธ๐Ÿด Piraatvlag
๐Ÿ”ฉโš™๏ธ๐Ÿณ Nagel en versnellingsvlag

Technisch stopt niets met verkopers die deze vlaggen vandaag implementeren.

Het hebben van nieuwe Emoji zwj-sequenties gedocumenteerd door Unicode is een manier om ervoor te zorgen dat als andere verkopers bedoeld zijn om dezelfde sequenties te introduceren, ze dezelfde emojis zouden gebruiken, in dezelfde volgorde.
Kortom, Documentatie = Betere Cross-platform-compatibiliteit.
Wanneer
Gebruikers konden deze Rainbow / Pride Flag Emoji zien opgenomen door tegen het einde van 2016 leveranciers te ondersteunen.

Bron voor kopfoto van regenboogvlag. Rainbow Flag Emoji Mockup maakt deel uit van de Sample Image Collection.

Search Emojis: