🖤 ​​Impact van de ✊ verhoogde vuistemoji op de ✊🏿 #blacklivesmatter-beweging

We hebben Emojis al lang gebruikt om onze gevoelens uit te drukken en te delen wanneer woorden niet kunnen. Maar wat gebeurt er wanneer ze een diepere betekenis volgen, een symbool worden voor een hele beweging? Als je de afgelopen maand actief bent geweest op sociale media, weten we dat je weet waar we het over hebben.

De #blacklivesmatter verhoogde vuistsymbool

Het is moeilijk om overal te gaan zonder in de gebalde, verhoogde vuist, en de geanimeerde versie, de ✊ verhoogde vuist Emoji, symbolen die de Black Lives Matter Movement vertegenwoordigen, een georganiseerde beweging die pleit voor niet-gewelddadige, burgerlijke ongehoorzaamheid in protest tegen incidenten van Police Brutaliteit naar de Afrikaans-Amerikaanse mensen.

Over de hele wereld protesteren mensen het doden van George Floyd. George Floyd was een ongewapende zwarte man die stierf aan de handen van Minneapolis Police Officer Derek Chauvin. Chauvin drukte met zijn knie in Floyd’s nek gedurende meer dan 8 minuten, verstikt hem. Floyd’s brutale dood werd opgenomen. De video ging viral, gruwelde miljoenen mensen.
Ironisch genoeg was George Floyd zelf tegen Geweer Geweld en het wijdverspreide geweergeweld dat veel zwarte gemeenschappen plaatst. In feite was zijn laatste videoboodschap voordat ze hem vermoordden een pleidooi was voor de jonge generatie. Hij vroeg de jeugd om hun wapens naar beneden te zetten. George smeekte met de jeugd om te stoppen met het doden van elkaar en thuiskomt bij God.

#Blacklivesmatter Beweging en de verhoogde vuist Emoji
Dientengevolge gebeuren veel online protesten van online en real-life over de hele wereld als reactie op het doden van Floyd. In feite hebben vanaf dit schrijven 3949 steden en steden wereldwijd protesten en rally’s gehouden.
Dit was niet de eerste keer dat de Black Lives Matter Matter Beweging, en de ✊ verhoogde vuistemoji of symbool werd overal gehoord over media. In 2013, de dood van Afro-Amerikaanse middelbare school student Trayvon Martin in de handen van Florida Buurthorloge Kapitein George Zimmerman spoorde een beweging en gaf eerst aanleiding tot een rallying-huil dat resoneert met vele vandaag: #blacklivesmatter.

Tegenwoordig zijn mensen over de hele wereld bekend met de tragische dood van George Floyd; De Black Lives Matter Movement en zijn dood hebben protesten van Berlijn naar Mexico City aangewakkerd. De wrede manier waarop hij stierf heeft de wereld geschokt. Misschien is het gewoon ons, maar heb je je ooit afgevraagd, uit alle emoji’s in het Emoji-vers, uit alle symbolen in de hele wereld, waarom was de ✊ verhoogde vuist Emoji die wordt gebruikt om de Black Lives Matter-beweging te vertegenwoordigen?

Significantie van de verhoogde vuist

Misschien is dit waarom⁠ – door de geschiedenis, het verhoogde vuisthandgebaar, en de ✊ verhoogde vuist Emoji is gebruikt om ondersteuning en solidariteit te tonen. Het eenvoudige gebaar van een gebalde vuist met de binnenkant van de voorkant aan de voorkant, betekent veel dingen. Het symboliseert eenheid, kracht, uitdagendheid of weerstand tegen een bepaald geloof, organisatie, beweging of oorzaak. In feite beschreef Prominente gegevenswetenschapper Hamdan Azhar de verhoogde vuist, en de ✊ verhoogde vuistemoji als een “signature emoji” van progressief protest. ”
Azhar zei dit in relatie tot een studie die hij heeft gemaakt over het gebruik van emoji’s in virale bewegingen. Hij analyseerde 60.000 tweets en hashtags over controversiële onderwerpen om erachter te komen welke emoji’s het meest veel verschenen in deze berichten.
Sommige hashtags inbegrepen in zijn studie waren #nobannowall, #womensmarch, #theresistentie en #blacklivesmatter. De ✊ verhoogde vuist Emoji was een van de top 5 emojis die verscheen in de protestgerelateerde hashtags die hij studeerde.
De analyse van Azhar omvatte ook woorden die vaak worden gebruikt met de verhoogde vuistemoji. Woorden zoals “Protesting”, “Solidariteit” en “Samen” werden vaak gebruikt samen met de ✊ verhoogde vuist Emoji. Volgens Azhar communiceren die woorden gemeenschapsgerichte humanitaire beroepen.

Verhoogde vuistemoji opfriscursus

Geen IFS en OF OF OF DUNS OF HET – DE ✊ RAAISE FIST EMOJI is een sterk, krachtig en zeer relatable symbool. Maar wist je dat deze emoji ook veelzijdig is? Het symbool is verkrijgbaar in verschillende huidtinten. U kunt kiezen uit zes huidtinten om te passen of degene die u de Emoji naartoe verzendt. Keuzes variëren van de standaard gele huidtint, de lichte huidtoon, naar de donkere huidtint. Andere opties zijn de middelgrote huidtint, middellange lichte huidtoon en middellange donkere huidtint.
Misschien bent u ook geïnteresseerd om te weten dat 2020 het 10e jaar verjaardag van de ✊ verhoogde vuistemoji. Het Unicode-consortium, het bestuursorgaan van Emojis, introduceerde de ✊ verhoogde vuistemoji in 2010, als onderdeel van Unicode 6.0, de eerste versie ter ondersteuning van Emoji. Zou het een toeval kunnen zijn dat 2020 ook het jaar is, de ✊ verhoogde vuistemoji ontstond als een symbool in de heropleving van een van de grootste bewegingen van de mensheid? Misschien wel misschien niet.

Black Lives Matter Beweging op sociale media
Nummers liegen niet. Je kunt je niet bluffen of manipuleren rond statistieken, percentages en grafieken. Met dat in gedachten, om echt de impact van de Black Lives Matter-beweging op sociale media te begrijpen, laten we dan nog wat studies uitvoeren die op zwarte levens Mody Emoji-gebruik worden gemaakt. Laten we beginnen met Twitter.

Black Lives Matter Twitter Present

Op 3 juni 2020 studeerde website Emojigraph 162.021 unieke tweets met de woorden “BlackliveMatter of #BlackLivesMatter. De site ontdekte 61, 389 Emojis en 1.236 unieke Emojis in die tweets. Uit alle Emojis in die tweets, de top Emoji was de ✊🏽 gemiddelde huidtoon verhoogde vuist Emoji, verscheen in 4.522 tweets, of 7,37% van de volledige gegevens. De tweede populairste Emoji was het ❤️ Red Heart Emoji verscheen in 3.873 tweets, of 6,31% van de gekozen gegevens.

Op de derde plaats was het 🖤 Black Heart Emoji, gevolgd door de ✊🏿 Donkere huidtoon verhoogde vuist Emoji, ✊🏼 Midden-lichte huidtoon verhoogde vuist Emoji, en ✊🏻 Lichte huidtoon verhoogde vuist Emoji. Ondertussen nam het 😭 luid schreeuwend gezicht Emoji de 7e plek, terwijl het gezicht met tranen van vreugde Emoji de 8e bezet. De! ️ Dubbele uitroepteken Emoji gleed in de 9e, gevolgd door de ✊ verhoogde vuistemoji met de standaard gele huidtoon die in de 10e kwam. Een andere populaire emoji, de 👏 klappende handen Emoji eindigde op 12e, terwijl de 💔 gebroken hart Emoji op de 13e plaats landde. De laatste 4 emojis, in aflopende volgorde, waren de 🔥 Fire Emoji, 💜 Purple Heart Emoji, en de 🥺 pleiten gezicht emoji.

Verhoogde vuistemoji in de #blacklivesmatter Social Media-beweging
Over het algemeen, de TOP 18 Emojis gebruikt in onderwerpen die met betrekking tot de Black Lives Matter-beweging hebben, die we eerder hebben gerangschikt, verzonnen een maar liefst 50,88% van de tweets die op 3 juni 2020 werden verzonden. En uit die tweets, 10, 205 tweets had ✊ verhoogd fist emojis. Onnodig te zeggen dat de #blacklivesmatch-beweging Twitter-gebruikers wakker werd op een zeer grote manier.

Twitter ondersteunt #blacklivesmatter-beweging

Van Twitter-gebruikers naar Twitter Management. Jack Dorsey, Chief Executive Officer van Twitter heeft ook de ondersteuning van het voortdurende beweging van de zwarte levens. Hij beloofde $ 3.000.000 aan een anti-racisme-organisatie begon met de voormalige NFL-quarterback Colin Kaepernick. Colin werd in 2016 een woordvoerder voor raciale gelijkheid. Tijdens een voetbalwedstrijd zat de quarterback op de bank van zijn team terwijl het Amerikaanse volkslied speelde, als een vorm van protest tegen de behandeling van raciale minderheden van Amerika.

Facebook’s donatie aan raciale justitie-organisaties

Een vergelijkbare show van ondersteuning ontvouwde op Facebook afgelopen 6 juni 2020. Mark Zuckerberg, voorzitter en CEO van Facebook schreef een lange en oprechte post op zijn Facebook-fan-pagina. Hij sprak over raciale vooringenomenheid, en zei dat iedereen in zijn organisatie stevig gelooft dat het zwarte leven ertoe doet.
Aan het einde van zijn post gaf hij een speciaal bericht aan de Afrikaanse-Amerikaanse bevolking van Facebook: “Naar leden van onze Black Community: ik sta bij je. Je leven. Black Lives Matter. We hebben tot nu toe om raciale onrechtvaardigheid in Amerika en over de hele wereld te gaan overwinnen. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid en gelegenheid om dat te veranderen. Ik geloof dat onze platforms hierin een positieve rol zullen spelen. Maar we hebben werk om te doen om ervoor te zorgen dat onze rol zo positief mogelijk is. Deze ideeën zijn een startpunt en ik weet zeker dat we meer zullen vinden om te doen wat we doorgaan op deze reis. Bedankt voor al je invoer tot nu toe. Ik kijk er naar uit om de komende weken en maanden bij elkaar te boeken. ”
Zuckerberg heeft ook aangekondigd dat Facebook $ 10.000 zou doneren aan verschillende raciale justitie-organisaties.

YouTube ondersteunt zwarte levens van belang als een merk en als een platform voor zwarte makers

YouTube maakte ook een stand tegen racisme en geweld. CEO Susan Wojcicki maakte een bericht hiermee gerelateerd aan YouTube’s officiële blog afgelopen juni 11, 2020. Ze kondigde aan dat het online video-sharingsplatform $ 100.000.000 heeft toegewezen aan het amplificeren en ontwikkelen van de stemmen van Afro-Amerikaanse makers.
Susan heeft ook aangekondigd dat het spotlight-kanaal van YouTube de raciale Justice-kwesties voor de rest van de maand juni zal benadrukken. In lijn hiermee heeft het kanaal ook verschillende perspectieven van de Black Community op YouTube via de productie van historische inhoud en educatieve video’s. Het doel van dit initiatief is om relevante verhalen over de eeuwenlange gevecht voor gelijkheid te demonstreren.
“We hebben in de loop der jaren vele stappen ondernomen om diverse gemeenschappen te beschermen tegen haat en intimidatie over het platform, inclusief zwarte makers en kunstenaars,” noemde ze in de post. “En vorig jaar ontwikkelden we strengere haatsproet- en intimidatiebeleid. Ons bijgewerkte haat-spraakbeleid verbiedt specifiek videocamera’s die uitwezelen dat een groep superieur is op basis van kwaliteiten zoals ras, geslacht, religie of seksuele geaardheid om discriminatie, segregatie of uitsluiting te rechtvaardigen. ”

Conclusie

Dagelijks duiken in sociale media is een belangrijk onderdeel geworden van onze levensstijl. Sommige mensen gebruiken het om hun dag te beginnen of te beëindigen. Anderen controleren hun sociale media-accounts meerdere keren per dag⁠-inhaalbeurt op het laatste nieuws, lachen om memes, het nemen van quizzen, of gewoon chatten met vrienden. Welke manier je ook bekijkt, sociale media hebben ons leven aangesloten en handiger gemaakt.
Ondanks de onmiskenbare aanwezigheid van sociale media in ons leven, zien sommige mensen in het medische gebied de negatieve effecten ervan. Sommige professionals in de geestelijke gezondheidszorg geloven dat mensen die regelmatig platforms gebruiken zoals Twitter, Facebook of Instagram meer benadrukt zijn dan degenen die dat niet doen. In feite heeft de University of Missouri onlangs een studie uitgebracht. De studie zei dat mensen die Facebook gebruiken om de levens van andere mensen te benijden, vatbaarder waren voor depressie.

Er ligt de wrijving. Dit toont aan dat sociale media⁠ – en alles wat erbij komt⁠-berichten, emoji’s, reacties enz., Is niet schadelijk. Hoe mensen sociale media gebruiken, is wat het slecht of goed maakt. Wanneer we sociale media gebruiken als een platform voor positieve verandering, zoals het brengen van bewustzijn van de Black Lives Matter-beweging, verandert er ook iets in de binnenkant van ons. Voelt het niet goed als je het goed doet? Wanneer je de wereld een betere plek maakt, word je ook een beter persoon. Is dat niet een geweldige manier om te leven?

Search Emojis: