Android 10.0 Emoji Changelog

Vandaag is Google begonnen met de uitrol van zijn nieuwste OS-update, Android 10. Deze nieuwste versie van Android introduceert de nieuwste emojis zoals Flamingo en Dove Person, terwijl ook een aanzienlijk aantal langdurig genderneutrale ontwerpen implementeert.

Deze update bevat 236 Emojis Nieuw bij Android: 230 van de Emoji-lijst van 2019 plus zes kleine vlaggen van Emoji 1.0 voor de eerste keer.
Bovendien zijn bijna 800 bestaande Emoji-ontwerpen gewijzigd in Android 10, waarbij meer dan 300 van deze wijzigingen worden aangebracht in de naam van een meer genderneutrale presentatie.
Niet alleen is het genderinviewte uiterlijk van deze emojis die meer consistent is met hoe het Unicode-consortium veel emojis definieert (zonder gender gespecificeerd), deze wijzigingen verwijderen ook de noodzaak om een โ€‹โ€‹specifiek geslacht te kiezen bij het verzenden van een emoji zoals een politieagent, runner, of Surfer.

๐Ÿ†• genderneutraal
Android 10’s nieuwe genderneutrale ontwerpen zijn niet technisch Emojis, maar de nieuwe ontwerpen in deze release geven de bestaande ‘Ungerdered’ Emojis een duidelijk uiterlijk voor het eerst, aangezien gendervariaties zijn ondersteund.
Voorafgaand aan deze update, zouden veel Emoji’s die geen geslacht niet specificeerden als hun equivalent ๐Ÿ‘ฉ vrouw of ๐Ÿ‘จ man emoji.
De ๐Ÿ‘ฎ Police Officer Emoji werd bijvoorbeeld getoond met hetzelfde ontwerp als de ๐Ÿ‘ฎโ™‚๏ธ Man Police Officer op Google Platforms, terwijl ๐Ÿ’‡ Persoon die kapsel krijgt, hetzelfde ontwerp toonde als ๐Ÿ’‡โ™€๏ธ vrouw om kapsel te krijgen).

Genderneutrale Emojis wordt nu meestal getoond om te droegen oranje in ontwerpen waar kleding zichtbaar is en geen kernelement van het ontwerp (bijvoorbeeld de uniform van de politieagent blijft de traditionele marineblauw voor alle varianten). Onder dit schema, ๐Ÿ‘ฉ vrouwen dragen paars en ๐Ÿ‘จ mannen zijn gekleed in groenblauw.
Bij het maken van deze verandering wordt Google de enige grote leverancier om Unicode-richtlijnen te volgen die:

“Mens-formulier Emoji moet normaal gesproken op een genderneutrale manier worden afgebeeld, tenzij genderuiterling expliciet is opgegeven”

Google toonde eenmaal de meerderheid van de menselijke emoji’s zonder een duidelijk geslacht, met veel van de beruchte blobs met geen geslacht in 2014.
Deze neutrale ontwerpen op Android duurden totdat specifieke opties voor vrouwen en mannen in 2016 aan de Unicode-norm werden toegevoegd.

In 2019 komen veel van deze emoji’s terug met een menselijk uiterlijk dat logisch naast de andere genderopties voor vrouwen en mannen zit, die niet in 2014 bestond.
Het is momenteel onbekend als andere belangrijke leveranciers vergelijkbare genderneutrale ontwerpen revisies doen in hun toekomstige Emoji-updates. Google leidt de weg op dit front.
๐Ÿ†• Nieuw in Emoji 12.0
Alle 230 nieuwe Emoji 12.0-toevoegingen zijn beschikbaar in Android 10: 61 Nieuwe Emoji-codepoints en 169 nieuwe aanbevolen zwj-sequenties.

Terwijl elke Emoji-categorie ten minste รฉรฉn nieuwe toevoeging heeft gezien, zijn er drie grote thema’s die zichtbaar zijn in Emoji 12.0: Paren van mensen die handen vasthouden, grotere weergave van de verschillend, en een verhoogde selectie van kleuren voor hart en andere vorm Emojis.
Mensen die handen vasthouden
Een totaal van 71 nieuwe handholding Emoji-ontwerpen zijn geรฏntroduceerd in Android 10. Deze zijn geconstrueerd via verschillende ZWJ-sequentiecombinaties van ๐Ÿ‘ฉ vrouw, ๐Ÿ‘จ man en ๐Ÿค Handshake. Alle modifiers van de bestaande huidtoon zijn beschikbaar voor alle mogelijke combinaties van de hand in hand in hand, waardoor de weergave van interraciale koppels op Android voor de eerste keer mogelijk is.

Gekleurde vormen
Emoji 12.0 beschikt over 14 nieuwe harten, cirkels en vierkante ontwerpen, waarbij elk van deze vormen nu verkrijgbaar zijn in rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, wit, zwart en bruin.

๐ŸคŽ bruin hart
๐Ÿค wit hart
๐ŸŸ  oranje cirkel
๐ŸŸก gele cirkel
๐ŸŸข groene cirkel
๐ŸŸฃ paarse cirkel
๐ŸŸค bruine cirkel
๐ŸŸฅ RED-vierkant
๐ŸŸง oranje vierkant
๐ŸŸจ Geel vierkant
๐ŸŸฉ Groen vierkant
๐ŸŸฆ blauw vierkant
๐ŸŸช paars vierkant
๐ŸŸซ bruin vierkant

Toegankelijkheid
Ten slotte heeft Emoji 12.0 ook een selectie van nieuwe toegankelijkheidsgerichte Emoji-ontwerpen. Degenen die een persoon (b.v. ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฆฏ vrouw met sondering riet) of niet-mechanisch lichaamsdeel (๐Ÿฆป oor met gehoorapparaat) ondersteunen, ondersteunen ook modifiers van de huidtone.

๐Ÿฆป oor met hoortoestel
๐Ÿฆพ mechanische arm
๐Ÿฆฟ mechanisch been
๐Ÿฆผ Gemotoriseerde rolstoel
๐Ÿฆฝ Handmatige rolstoel
๐Ÿฆฏ Cane
๐Ÿง dove persoon
๐Ÿงโ™‚๏ธ dove man
๐Ÿงโ™€๏ธ dove vrouw
๐Ÿ‘จ๐Ÿฆฏ man met sondering cane
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฆฏ vrouw met sondering cane
๐Ÿ‘จ๐Ÿฆผ Man in gemotoriseerde rolstoel
๐Ÿ‘จ๐Ÿฆฝ Man in handmatige rolstoel
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฆผ Vrouw in gemotoriseerde rolstoel
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฆฝ Vrouw in handmatige rolstoel

Er zijn ook twee toegankelijkheid-gerichte ontwerpen onder de acht nieuwe dierenemoji’s, namelijk ๐Ÿฆฎ Guide Dog en ๐Ÿ•๐Ÿฆบ Service Dog.

๐Ÿฆฎ Geleidingshond
๐Ÿ•๐Ÿฆบ Servicehond
๐Ÿฆง orangoetan
๐Ÿฆฅ luiaard
๐Ÿฆฆ Otter
๐Ÿฆจ Skunk
๐Ÿฆฉ Flamingo
๐Ÿฆช Oyster

๐Ÿง„ knoflook
๐Ÿง… ui
๐Ÿง‡ Wafel
๐Ÿง† falafel
๐Ÿงˆ boter
๐Ÿงƒ Beveragedoos
๐Ÿง‰ MATร‰
๐ŸงŠ ijsblokje

Andere opmerkelijke emojis in Emoji 12.0 omvatten een ๐Ÿค knijpende hand, een ๐Ÿ›• hindoe-tempel en een ๐Ÿฉธ-druppel bloed bedoeld om menstruatie te vertegenwoordigen.

De Emoji 12.0-ontwerpen zijn echter niet de enige Emoji-ontwerpen om pas in Android te verschijnen 10. Six Flag Emoji’s die eerder aanbevolen voor Algemene Interchange (RGI) zijn ook nieuw toegevoegd aan de Emoji-ontwerpset van Google.

๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ฑ Vlag: St. Barthรฉlemy
๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ถ Vlag: Caribisch Nederland
๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡ถ Vlag: Martinique
๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡ช Vlag: Rรฉunion
๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ซ Vlag: Franse zuidelijke gebieden
๐Ÿ‡ฝ๐Ÿ‡ฐ Vlag: Kosovo

๐Ÿ†™ Gewijzigd in Android 10
๐Ÿคค Kwijlend gezicht heeft nu zijn ogen gesloten en mond glimlachen, volgens het ontwerp van andere grote emoji-verkopers.

๐Ÿ˜ฅ SAD, maar opgelucht gezicht heeft zijn zweet van zweet verhuisd van zijn tempel naar naast zijn wang, volgens andere leveranciers.

๐Ÿ™Œ Handen verhogen Nu functioneert polsen, vergelijkbaar met de meeste andere belangrijke leveranciers.

De ๐Ÿฆธ Superhero Emojis zijn nu meer gespierd en hebben een grotere cape. ๐Ÿฆธโ™€๏ธ Woman Superheld wordt weergegeven als een voorbeeld hieronder.

๐Ÿงœ Merperson heeft nu een gevouwen armen die hun borst verduisteren, evenals een oranje staart en haarstijl in-houden met de nieuwe genderneutrale ontwerpconventies van Google. Eerder hetzelfde ontwerp als ๐Ÿงœโ™€๏ธ zeemeermin werd voor deze emoji getoond.

๐Ÿงž Genie wordt nu weergegeven als full-bodied bovennatuurlijk dat opkomt uit een lamp, in tegenstelling tot een schouderontwerp. Eerder werd het ontwerp voor ๐Ÿงžโ™€๏ธ vrouwgenie getoond voor de niet-gender-specificeering ๐Ÿงž Genie.

Evenals het hebben van een meer geslacht neutraal ontwerp, hanteren de ๐Ÿ‘ท bouwvakker emoji’s niet langer een klauwhamer. Eerder werd het ontwerp voor ๐Ÿ‘ทโ™‚๏ธ man bouwvakker weergegeven voor de niet-gender-specificeering ๐Ÿ‘ท bouwvakker.

๐Ÿท Wijnglas heeft nu een kleinere basis en kortere stengel, uitgebalanceerd door een veel grotere kom.

๐Ÿฅ™ Gevulde flatbread is nu voorzien van grotere, gedetailleerde smakelijke inhoud, inclusief rode ui.

๐Ÿฅฃ Kom met lepel is geleegd aan zijn melk en ontbijtgranen.

๐Ÿ’˜ Hart met pijl is nu roze in plaats van rood.

โ™ฟ Rolstoelsymbool is bijgewerkt om het Accessible Icon Project Style-symbool weer te geven.

๐Ÿ‘† Input
Om nieuwe Emoji op Android 10 in te voegen, zullen gebruikers ervoor zorgen dat hun vrijlating van GBoard up-to-date is.
Voor emoji’s die een genderneutrale optie ondersteunen, toont deze standaard op het toetsenbord. Drukken-en-holding De Emoji toont drie rijen opties in dit scenario.

Emoji’s die slechts รฉรฉn of twee genderopties hebben, blijven op dezelfde manier functioneren als voorheen. Voor de nieuwe opties van mensen in hand houden, verschijnen deze in een geรซxpandeerd paneel dat alle 15 of 25 huidtintvariaties vermeldt.

๐Ÿ“ถ RELEASE
Android 10.0 is nu uit voor mensen met in aanmerking komende apparaten, met uitrol doorgaande de komende maanden. De eerste batch-telefoons om deze update te krijgen, zijn de eigen pixelapparaten van Google.
Zoals met alle Android-releases, zal dit alleen de subset van apparaten bereiken waarvan de vervoerders en / of apparaatmakers de nieuwste software-updates ondersteunen. Sommige apps ondersteunen nieuwe emojis, zelfs op oudere Android-versies, als de app de Emojicompat-bibliotheek van Google ondersteunt.

Elke emoji in Android 10
Alle nieuwe Android 10 Emojis
Allemaal veranderde Android 10 Emojis

Search Emojis: