Android’s Emoji-probleem

Het Google Design-team was maanden voor Apple met New Emoji in het afgelopen jaar. Ondersteuning voor de nieuwste Emojis kwam naar Android in de grote release in augustus 2016.
Toch kunnen de overgrote meerderheid van Android-gebruikers deze nieuwe emoji’s nog steeds niet zien. In plaats daarvan zien ze dit:

Unicode 9-ondersteuning werd voor het eerst toegevoegd aan Android 7.0 in augustus, gevolgd door geslachten en beroepen die arriveerden met 7,1 in oktober 2016. Dit was een tijdige updaten van Google, met name in vergelijking met voorgaande jaren.

Daarentegen omvatte IOS geen nieuwe Emoji-updates op tot IOS 10 in september. De rest van de nieuwe emojis kwam maanden later in IOS 10.2 in december 2016.
Updates
Nieuwe Emojis wordt gebundeld met systeemupdates voor iOS en Android, omdat Emoji-lettertypen en relevante Unicode-ondersteuning op een OS-niveau worden verstrekt.
Dit systeem zou goed moeten werken, maar de zwakke link vertrouwt op fabrikanten om tijdig updates te leveren.
VLAD SAVOV meldde in september: de meeste telefoons bij IFA (grote technische show in Europa) liepen een jaar oude versie van Android.

“Marshmallow is niet slecht, maar het is niet langer het laatste of het grootst van Google.”

Dit zijn geen oude telefoons die geen updates krijgen: het zijn gloednieuwe telefoons die een verouderde OS uitvoeren. Het is geen goed teken.
Statistieken
Kijkend naar statistieken voor het begin van 2017, het ontbreken van Android-gebruikers die een nieuwe versie uitvoeren, is Stark.

Slechts 4% van de Android-gebruikers gebruikt elke variatie van 7.x Nougat (vrijgegeven in augustus september 2016), resulterend in 96 van de 100 Android-gebruikers die niet de nieuwste emoji’s zien:

Google’s eigen statistieken over Android-versie Share Show slechteresultaten met minder dan 1% met Android 7.0 Nougat.
Met dergelijke getallen is het geen wonder dat zoveel apps tegenwoordig hun eigen aangepaste Emoji-ondersteuning bieden.
Snapchat, Messenger, WhatsApp, Telegram en Slack All Gebruik Emoji-Vervanging afbeeldingen op Android; In een trend begon met Twitter met Twemoji die werd vrijgegeven toen de populairste browser op Windows (Chrome) Emoji-ondersteuning niet bevatte.
WhatsApp en Telegram gebruiken zelfs Apple’s eigen emoji-afbeeldingen op Android en maakt een aangepast toetsenbord om ze weer te geven:

Gezien de langzame staat Android-uitrol van grote leveranciers hebben apps emoji-ondersteuning in hun eigen handen genomen.
Hoewel dit meer inspanning vereist van app-ontwikkelaars (inheemse EMOJI-ondersteuning is eenvoudiger om te ondersteunen), het kan het beste resultaat voor gebruikers die anderszins vastden, niet zeker wat mensen verzenden.
Wat te doen
Een telefoon die de laatste 12+ maanden van New Emojis niet kan zien, is kreupel als een communicatie-apparaat.
Gelukkig heeft Google momenteel een pixelbereik van telefoons die worden vermeld om de nieuwste Android-releases gedurende ten minste twee jaar te ondersteunen. Stock Android is onlangs zeer snel bij Emoji-updates en de pixel is een goede manier om deze updates snel te krijgen.
Apple heeft de neiging om nieuwe software-updates op de iPhone voor ongeveer vier jaar te ondersteunen. Emoji-updates komen in het algemeen tussen september-december elk jaar aan.
Andere leveranciers hebben de neiging om minder specifiek te zijn als of wanneer ze in de toekomst geen telefoons kunnen bijwerken. Het toevoegen van dat zijn bedrijven zoals Samsung die hun eigen emoji-set rollen, meestal achter het tempo van de eigen updates van Google.

Mobile World Congress (februari 2017) is een kans voor OEM’s om te benadrukken hoe vaak, en voor hoe lang hun nieuwste vlaggenschipapparaten updates zullen ontvangen. De tijd zal zien of er nieuwe verplichtingen op dit front zijn gemaakt.
Het antwoord voor gebruikers is heel duidelijk: als u om nieuwe emoji-ondersteuning geeft, wees voorzichtig welke telefoon u koopt. Tenzij je het leuk vindt om naar lege dozen te kijken.
Verwant

Android 7.1 Emoji Changelog
iOS 10.2 Emoji Changelog
Huidige Android Emoji-lijst
Huidige IOS Emoji-lijst
Huidige Samsung Emoji-lijst

Mis het niet
We kunnen onze dagen hier niet allemaal doorbrengen. Meld u aan voor onze gratis, maandelijkse e-mail om het nieuwste Emoji-nieuws bij te houden:
๐Ÿ‘‡ Registreer hier ๐Ÿ‘‡

E-mail

Search Emojis: