Apple stelt nieuwe toegankelijkheid voor emoji’s voor

In een inzending aan het Unicode-consortium vandaag heeft Apple een suite van nieuwe “toegankelijkheid emoji’s” voorgesteld.
Nieuwe Emojis heeft voorgesteld een gidshond, gehoorapparaat, prothetische ledematen, evenals mensen met behulp van stokken en verschillende soorten rolstoelen.

In de openingslijn van het voorstel schrijft Apple:

“Apple vraagt ​​om de toevoeging van Emoji om beter individuen met een handicap te vertegenwoordigen. Momenteel biedt Emoji een breed scala aan opties, maar vertegenwoordigt mogelijk niet de ervaringen van mensen met een handicap ”

Opmerken dat dit “niet bedoeld is om een ​​uitgebreide lijst van alle mogelijkheden van desabiliieten te zijn”, gaat Apple uit om uit te leggen dat dit is bedoeld als “een initiaal startpunt”.
Werken met de Amerikaanse Raad van de blinden, de Cerebrale Palsy Foundation en de National Association of the Deaf, de inzending van Apple aan Unicode dekt meer detail over de achtergrond van dit voorstel.
In totaal zijn er 13 nieuwe Emojis voorgesteld wanneer opties voor mannen en vrouwen in aanmerking worden genomen, of 45 in totaal wanneer ook de opties voor huidtinten. Een samenvatting van de tekens die voor een toekomstige update van de Unicode-standaard worden voorgesteld, wordt hieronder weergegeven.
Geleid hond met harnas
Een geleidehond getoond met een harnas, voor mensen die blind zijn of een lage visie hebben.

Persoon met witte riet
Een persoon die wordt getoond met een sonderfunctietoestel. Gevraagd om te worden gecodeerd met ondersteuning voor geslachten en huidtinten.

Oor met hoortoestel
Apple merkt op dat een hoortoestel op zichzelf mogelijk niet visueel onderscheidend is bij Emoji-maten. Dit wordt voorgesteld om huidtinten voor het oor te ondersteunen.

Doofteken
Een wijsvinger wijst naar de wang, die het gebaar ‘dove teken’ in de Amerikaanse gebarentaal vertegenwoordigt.

Persoon in gemechaniseerde rolstoel
Een persoon in een elektrische rolstoel die wordt voorgesteld om geslachten en huidtinten te ondersteunen.

Persoon in handmatige rolstoel
Een persoon in een handmatige rolstoel die wordt voorgesteld om geslachten en huidtinten te ondersteunen.

Het voorstel geeft het doel aan om beide soorten rolstoelcodes te hebben:

“Voor iemand die zich niet kan propelen en daarom een ​​elektrische rolstoel gebruikt, zou het niet realistisch zijn om alleen een handmatige stoel te tonen. Voor degenen die een handmatige versie kunnen gebruiken, zou het niet realistisch zijn om te insinueren dat ze minder mobiliteit hebben dan ze doen. ”

Mechanische of prothetische arm en been
Een mechanische of prothetische versie van de 💪 gebogen biceps emoji en nieuw 🦵 been emoji.

Servicehond met vest en leiband
Voorgesteld als een duidelijke emoji van “Guide Dog with Harness” vanwege het verschillende doel van de twee honden. Deze is bedoeld voor detectie van aanvallen of andere “verborgen handicaps”, volgens het voorstel.

Het feit dat deze Emoji mogelijk vrij lijkt op de geleidingshond bij Emoji-maten, is aangesproken in het voorstel, met Apple, waarbij de tekst van de tekst-naar-spraak kan worden beschouwd voor deze set van emoji’s bij het onderscheiden van welke handicaps elk vertegenwoordigen.
Proces
De volgende vergadering van Unicode Technical Committee zit volgende maand bij Adobe Headquarters in San Jose. Indien goedgekeurd, zouden deze personages worden verkort voor mogelijke opname in Emoji 12.0 die in de eerste helft van 2019 uitkomt.
De Emoji-lijst 2018 is afgelopen maand afgerond en zal naar verwachting in de tweede helft van 2018 naar iOS, Android en andere belangrijke platforms komen.

Origineel voorstel (PDF)
2018 Emoji-lijst

Search Emojis: