Apple’s Emoji Crackdown

We kunnen beginnen met het zien van minder emojis in de wereld, omdat Apple is begonnen met het kraakt op hoe zijn iconische Emoji-ontwerpen worden gebruikt.
In de afgelopen jaren is Apple zijn emoji’s gekomen om zijn emoji’s te omarmen als een volwaardig deel van het merk. Persberichten hebben geleid met de Emoji-updates en één vlaggenschipfunctie van de iPhone X is de 3D-geanimeerde animoji die zwaar wordt gepromoveerd in Apple-advertenties.

Wat is verwarrend en / of beschouwd als vanzelfsprekend door veel mensen is de manier waarop Apple’s Emoji’s zijn gebruikt in apps op niet-Apple-besturingssystemen. Tot nu.
WhatsApp gebruikte Apple Emojis op Android al jaren en heeft pas onlangs een eigen Emoji-set gemaakt voor gebruik op Android en het Web. Slack ook, bood Apple Emojis op alle platforms tot vandaag.
Of deze veranderingen te wijten waren aan druk van Apple, of een groeiende realisatie dat dit misschien niet de juiste manier is om te gaan over het gebruik van cross-platformen, weten we niet zeker.
Andere apps zoals signaal en telegram blijven Apple Emojis op Android gebruiken.
Is het een iPhone? Nee. Signaal gewoon met behulp van Apple’s Emoji-afbeeldingen in hun Android-app Jeremy Burge (@jeremyburge) 31 januari 2018
Deze stappen hebben zinvol, gezien het feit dat Apple het auteursrecht op zijn Emoji-lettertype en een casual gebruiker bezit en een Android-app met Apple’s Emoji’s kijkt, kan het gemakkelijk verwarren voor een ongewone iphone.
Nu krijgen app-ontwikkelaars woord dat het gebruik van Emoji ook over de lijn kan stappen.
Vorige week heeft APP-ontwikkelaar Sam Eckert gemeld dat een update van zijn iOS-app Bittracker door Apple werd afgewezen vanwege een gebrek aan naleving van de richtlijnen voor handelsmerken en auteursrechten.
In het bijzonder werd Emoji-gebruik in Bittracker geroepen als problematisch in zowel de iPhone-app en een kleine 📉 -grafiek die Emoji in de Watchos-app wordt gebruikt, was ook een probleem.

Dit is niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Eddie Lee, ontwikkelaar van APP-reactie-match, meldde een vergelijkbaar incident dat dateert uit december 2017. Dit stond uit een scherm dat de 😭 luid huilde gezicht emoji gebruikte als de kop voor een gamecentrumfout, en drie 👾👾👾 aliens op hetzelfde scherm.

Githawk, een Github-client, werd ook afgewezen voor Emoji-gebruik in de app in januari 2017. Deze emoji’s werden voornamelijk gebruikt in de context van Emoji. Voor het eerst gemaakt door Slack In 2015 zijn dit nu een gemeenschappelijk kenmerk in alle soorten communicatieomgevingen.

Met name de eigen app-ontwikkeling van Apple met snelle cursus geeft tips over het maken van een app die deze nieuwe richtlijnen lijkt te schenken.
Apple demonstreert het gebruik van Emoji in hun Iedereen CAN / APP-ontwikkeling met Swift Courses Fyi. Andrew Briscoe (@Andrew_briscoe) 5 februari 2018
Om te navigeren wat er aan de hand lijkt te gaan, hebben we hier een gids samengesteld voor wat en is niet toegestaan ​​door Apple bij gebruik van hun emoji’s. Dit is gemaakt op basis van feedback van talloze ontwikkelaars over meerdere dagen.
Houd er rekening mee dat dit geen officiële begeleiding van Apple is. Het is slechts een verzameling van wat de nieuwe status-quo lijkt te zijn.

❌ Gebruik Apple Emojis niet in uw app-logo of pictogram.
❌ Gebruik Apple Emojis niet als Sprites of Elements of Your Game.
❌ Gebruik Apple Emoji’s niet als vervanging voor de knoppen van uw app of andere UI-elementen.
❌ Maak geen stickerpakketten die er te vergelijkbaar zijn met Apple’s eigen emoji’s.
❌ Gebruik geen Apple Emojis in Appary Playing-afbeeldingen.

🤷

🤷 Apps houden ervan om Emoji’s te gebruiken in push-meldingen. Is dit toegestaan? Het is niet duidelijk.
🤷 Het gebruik van Apple’s Emoji in App-kopie (tekst) overal lijkt een fuzzy-lijn te zijn. Sommige ontwikkelaars lijken in-line emojis als onderdeel van tekst toe te staan, maar anderen zijn hiervoor afgewezen. Het lijkt erop dat het off-limits zou kunnen zijn, afhankelijk van de interpretatie van de specifieke recensent.
🤷 Schermafbeeldingen lijken hier het probleem te zijn. Als uw app wordt geacht “passend” Emoji-gebruik te hebben, dan moeten screenshotten die goed moeten zijn.
🤷 Toetsenbord-apps met een Emoji-toetsenbord. Waar staan ​​ze? Misschien is dit een uitzondering omdat er geen betere manier is om een ​​Emoji-toetsenbord te doen dan om Apple’s emoji’s te gebruiken (het zou raar zijn om het toetsenbord een ander emoji-ontwerp te gebruiken), maar het is nog steeds niet duidelijk.
🤷 Chatbots: ze reageren een mens op een tekst. Ze gebruiken regelmatig emoji’s. Toegestaan ​​of niet? We zijn het niet zeker.

✅ Laat de gebruiker emoji’s in elk tekstveld typen. Dit is standaard OS-geleverd gedrag.
✅ Overal een gebruikerstyp een emoji, kunt u dit veilig weergeven.
✅ Vuistregel: als een gebruiker het typt, is het toegestaan. Zo niet, dan is het waarschijnlijk niet.

Uitzonderingen
Het blijft te zien of Apple deze crackdown uitbreidt naar grotere spelers in de App Store.
Met name heeft Snapchat Emojis in zijn UI vrij zwaar. In feite gebruikt het gehele schatersysteem van de vriendenlijst een reeks emojis om te verbeelden welk type vriendschap u met iemand deelt.
Gezien het feit dat het Apple’s winkel is, kunnen ze ervoor kiezen om hun eigen richtlijnen zo consistent of inconsistent te handhaven als ze fit zien en er is niet veel die daarover kan worden gedaan.
Men kan ervan uitgaan dat populaire apps meer tijd krijgen om te voldoen aan deze nieuwe regels, of laat ze gewoon vrijgesteld zijn. Een stoere pil voor kleinere ontwikkelaars als dat het geval is.
Vergunning?
Eén vraag die veel opkomt, is of apps eenvoudig de Apple Color Emoji kunnen liceneren. Voor zover ik weet, heeft Apple geen licentieregelingen voor zijn emoji-set.
Elk ontwerp binnen Apple Color Emoji (Apple’s Emoji-lettertype) is © Apple, en ze kunnen doen wat ze willen als het gaat om handhaving. Zelfs Moreso op hun eigen App Store.
Apps die Apple Emoji-afbeeldingen op andere platforms gebruiken, kunnen rekening houden met de recente schakelaar van WhatsApp en speling tot niet-Apple Emoji op Windows en Android om een ​​waarschuwing te zijn die ze misschien ook iets dergelijks willen doen.
Om duidelijk te zijn: iedereen kan een Unicode-codepoint van een Emoji overal ter wereld sturen. Apple kan dat niet controleren, maar ze controleren:

App Store-goedkeuringen
Het auteursrecht van hun eigen emoji-ontwerpen

De discussie over wat is toegestaan ​​in de App Store is niet één over legaliteit, het is gewoon een kwestie van wat Apple besluit dat het voor zijn eigen winkel wil doen. Het is een belangrijk onderscheid om in gedachten te houden, ongeacht wat u mogelijk maakt over zijn beslissingen.
Eindresultaat
Wanneer het stof bezinkt, is hier hoe de situatie verschijnt:
🧒 Kleinere ontwikkelaars zullen het moeilijkst worden getroffen als Apple’s professioneel ontworpen Emoji’s een snelle en gemakkelijke manier waren om afbeeldingen in een app te bieden die bij het systeem past. Ze zullen nu hun eigen pictogrammen moeten maken om de kloof te vullen, een gelicentieerde Emoji-set in te zetten of een naakt-ui te hebben.
🧑 Grotere ontwikkelaars hebben het budget om hun eigen EMOJI- of icon-sets te maken, of om bestaande licentie te verlenen. De grootste of meest populaire apps kunnen Apple zien met uitzicht op schendingen van dit nieuwe beleid.
👨👩👧👦 Eindgebruikers kunnen merken dat apps een andere EMOJI-set overal die niet worden ingevoerd te gebruiken. Dit kan resulteren in een raar mish-mash waar apps twemoji of emojione kunnen gebruiken voor een rubriek, maar dan Apple Native Emoji voor tekstinvoer. Dit lijkt niet op een geweldige uitkomst, maar ik vermoed in plaats van andere Emoji-sets-ontwikkelaars te gebruiken, kunnen er gewoon kiezen om verschillende beelden te gebruiken.
👽 Ontwikkelaars van apps voor Android of Windows, terwijl u niet rechtstreeks onder een controle van Apple, wilt, wilt u misschien naar alternatieven kijken als ze momenteel de eigen EMOJI-afbeeldingen van Apple in hun apps insluiten. Nu Android en Windows goede en up-to-date Emoji-ondersteuning hebben, lijkt inheemse optie de beste optie.
Mening
Apple is binnen haar rechten om de voorwaarden te bepalen waaronder de Emoji-ontwerpen worden gebruikt. Kijkend naar enkele van de voorbeelden hier, denk ik dat er wat speelruimte moet worden gegeven voor “Emoji binnen kopiëren / tekst”, omdat dat in de geest lijkt te zijn van hoe emoji’s moeten worden gebruikt.
Het zou een schande zijn om Emojis te zien verbannen van alle apps vanwege potentieel over-ijverige app-recensenten.
Met behulp van een Emoji als een kerngedeelte van het UI van een app, of in-game-personage lijkt te overschrijden van het merk, en nu Apple is begonnen dit te handhaven, verwacht ik niet die kant van dingen om te veranderen.
Het is begrijpelijk dat er nu veel verwarring over is, vooral als de Apple Color Emoji-lettertype tot nu toe is behandeld door velen als een lettertype zoals een ander. Als dit wordt nagedacht als “een reeks afbeeldingen gemaakt en eigendom van Apple”, de voorwaarden voor wat redelijk lijkt.
Na vele jaren van een Laissez-Faire-houding ten opzichte van zijn eigen Emoji-set, beginnen we er nu alleen maar te ontdekken waar Apple de lijnen heeft die moet worden getekend.
Als het gaat om iOS-app-goedkeuringen, is niets van dit noodzakelijkerwijs in steen. Ik hoop dat er een redelijke middelste grond te vinden is die werkt voor Apple, en app-ontwikkelaars.

Ben je een app-ontwikkelaar die een app had afgewezen om een ​​reden die hier niet wordt vermeld? Neem contact met mij op met uw voorbeelden.

Update 1: 7 feb 7, 2018. FOODASE, een app restaurant zoeken, dollar deze trend en had een update die de dag wordt goedgekeurd na het eerste publicatie van dit artikel dat prominent Emojis heeft:

Update 2: 7 februari 2018. Mojimatch werd afgewezen voor het gebruik van Apple Emojis. Overschakelen naar een emojione was het antwoord in dit geval.

Update 3: 7 februari 2018. Is Apple met het ontspannen van deze Emoji-beperkingen? Bittracker is net goedgekeurd met dezelfde emojis als voorheen.
Nieuws 🚀🎉🚨Apple heeft net @GetBitTracker versie 1.6 met Emoji’s zonder ons goedgekeurd met Emoji’s zonder dat we om een ​​tweede beoordeling vragen. Sam Eckert (@ SAM0711er) 7 februari 2018
Update 4: 8 februari 2018. Ik sprak met myke Hurley, Stephen Hackett en Federico Viticci op Connected FM Deze week over de verschillende manieren lijkt Apple te scheuren op Emoji-gebruik. We weten nog steeds niet echt waar ze hierover staan.
Update 5: 8 februari 2018. Sarah Perez op TechCrunch geeft aan dat dit een langetermijn App Store-beleid is, net ingevuld inconsistent:

“Het bedrijf heeft echter het beleid van Apple Emoji-gebruik echter niet veranderd in apps, noch zijn handhaving, volgens bronnen die bekend zijn met de processen van het App Store Review Team. Het beleid lijkt echter soms in overeenstemming te worden gehandhaafd. ”

Update 6: 8 februari 2018. Casey Newton op de rand zegt dat Apple “niet reageerde op herhaalde verzoeken om commentaar” over Emoji gebruik in de App Store.
Update 7: 9 feb 9, 2018. De Accidental Tech Podcast heeft betrekking op dit onderwerp en terwijl ze niet in staat zijn om de regels te verduidelijken, maakt Marco-arment een goed punt dat, ongeacht de legaliteit, het is mogelijk in het beste belang van Apple om apps-apps te laten zien , en consistent. Als alle verschillende andere Emoji-sets gebruikten, zou het het effect hebben dat IOS erger uitziet.
Update 8: 13 februari 2018. Michael S. Jonge meldt dat zijn app-treasurys werd afgewezen voor emoji’s die vijf jaar zijn geweest, met behulp van Emojis als UI-elementen. Specifiek: als een schuifregeling, snelle en terugspoelende knoppen.

Update 9: 14 februari 2018. Happy Valentine’s Day! PCALC is goedgekeurd met Emojis intact. Dit is een vrij bescheiden implementatie en meer ‘label’ dan ‘UI’. Beginnen we een common-sense benadering van dit alles? Misschien.

Search Emojis: