Blader door de Emoji-archieven

S Emoji Archives Nu dateren tien jaar, maar hoe kijk je hoe een emoji eruit zag eruit?
Je dromen niet. Er was een hameremoji op iOS. Het werd niet verwijderd, het veranderde eenvoudigweg het uiterlijk. De hamer van gisteren is de hamer van vandaag. Hier is waar te vinden:

Evenzo is er een emoji dat veel mensen zich zullen herinneren aan iOS die er een beetje op leek op het gezicht van de ๐Ÿ˜ฌ, maar met glimlachende ogen. Dat emoji vandaag eruit ziet: ๐Ÿ˜

Het is niet alleen iOS. Android gebruikte een aantal behoorlijke wilde emoji-ontwerpen, met de meeste smileys die een emotie op een buitenaards wezen vertoonden. Dit is de evolutie van het ๐Ÿ˜ Glimlachend gezicht met hartogen op Android:

Gewoon voor meer geschiedenis van Emoji?
Wanneer u het Emoji-archief voor een leverancier bekijkt, tikt u op of klikt u op of klikt u op de naam van de versie (d.w.z. Android 4.3) om alle emoji’s uit die release te bekijken.
Bevat op het moment van schrijven elke Emoji-update van Apple, Google, Microsoft, Samsung, WhatsApp, Facebook, Twitter, LG en HTC voor de jaren 2008 tot 2018.

Een populaire emoji set dat velen weer opkomen was iOS 5.1. Dit was de eerste Emoji-set van Apple die de nieuw goedgekeurde Unicode-codepunten voor Emoji-ondersteuning gebruikte.
De gebruikte ontwerpen zijn vergelijkbaar met die dateren uit 2008, maar getoond bij een verhoogde resolutie in vergelijking met het eerste EMOJI-ondersteunende OS van Apple: iPhone OS 2.2.

Hier zijn een paar andere emojis met een interessant verleden op verschillende platforms. Neem een โ€‹โ€‹klik door een deel van de archieven om te zien hoe ze zijn geรซvolueerd naar hun huidige ontwerpen: ๐Ÿ’ ๐Ÿ‘ฏ ๐Ÿ’ฉ ๐Ÿš ๐ŸŽ“.
Andere Emoji-archieven die interessant zijn om uit te checken zijn de eerste Emoji-sets van bedrijven zoals Facebook, Microsoft of Samsung.
Lees verder

๐ŸŽ™ Een chat met een van de originele IOS Emoji-ontwerpers
๐ŸŽจ Hoe emoji-ontwerpen in de loop van de tijd convergeren
๐Ÿ” Zoeken naar Emoji

Search Emojis: