Chinese iPhones zullen deze emoji niet laten zien

Het Emoji-toetsenbord is meestal universeel, maar sommige leveranciers hebben definitieve zeggen over welke karakters verschijnen in welke regio’s op elk apparaat.
iPhone-gebruikers in China missen een specifieke emoji op hun Emoji-toetsenbord dat op alle anderen toont: ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ผ Vlag voor Taiwan.
Het iOS Emoji-toetsenbord toont de ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ผ Taiwanse vlag helemaal niet als de regio is ingesteld op China. Het personage presenteert als een ontbrekend teken (โ˜’) bij bekeken op websites of in berichten op een Chinese iPhone ๐Ÿ“™ 28 maart 2018

Gebruikers met regio’s ingesteld op andere landen dan China, zien deze vlag op het Emoji-toetsenbord tussen de ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡พ vlag voor Syriรซ en ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ฟ vlag voor Tanzania. Het veranderen van de IOS-regio naar China (beschikbaar in de instellingen) verwijdert deze vlag van het Emoji-toetsenbord zonder een spoor.
Waarom? Op het moment dat Apple deze Emoji aan IOS 9 in 2015 heeft toegevoegd, schreef Adam Pasick of Quartz:

“De regering van Beijing en veel Chinese burgers bezwaar maken tegen elke verwijzing naar de soevereiniteit van Taiwan. China protesteerde aan de Amerikaanse regering in januari [2015] toen Taiwan een vlag boven zijn facto-ambassade in Washington durfde, en Singer Katy Perry verhoogde Hackles onder het vasteland van Chinese fans toen ze de Taiwanese vlag droeg als een cape in april-uitvoering in Taipei. ”

De vlag voor Taiwan is niet alleen verborgen voor het toetsenbord op Chinese iPhones, het kan helemaal niet worden getoond. Het verzenden van dit emoji naar een iOS-apparaat in China zal resulteren in een ontbrekende tekendoos waar de vlag voor anderen wordt weergegeven.
Dit dateert uit ten minste 2017, maar het is niet duidelijk of dit het geval was toen de Taiwanse vlag voor het eerst werd toegevoegd aan iOS. Dezelfde verwijdering van de Emoji is van toepassing op alle platforms van Apple in China: iOS, MacOS, TVOS en Watchos.

Overigens, toen IOS eerst nieuwe vlagsteun toegevoegd in 2015, was de vlag voor Taiwan een van de laatste om te verschijnen.
In รฉรฉn IOS 9 Beta was de vlag voor Taiwan een tijdelijke aanduiding die net een ellips (…) op het toetsenbord toonde waar deze vlag zou zijn verdwenen.

Achteraf gezien is dit mogelijk ofwel de regionale implementatie voor het verbergen van dit in China, of gewoon een late beslissing over de vraag of deze de vlag helemaal moet opnemen.
Andere verkopers
We waren niet in staat om een โ€‹โ€‹stock-android-telefoon te testen met de regio in China om te bepalen of Google de vlag voor Taiwan onder deze omstandigheden verbergt.
Van Samsung is bekend dat het betrokken is bij zijn eigen Emoji-geopolitiek, die de ๐ŸŽŒ gekruiste vlaggen Emoji van Japanse vlaggen naar Zuid-Koreaanse vlaggen in 2015 heeft gewijzigd.
In 2016 verwijderde Samsung de ๐ŸŽŒ gekruiste vlaggen emoji altogether, samen met ๐Ÿ—พ Kaart van Japan en ๐Ÿ’น grafiek toenemen met Yen.

Deze werden teruggebracht op Samsung-telefoons met niet-Samsung Emoji-ontwerpen in 2017, en met een nieuw Samsung Emoji-lettertype in 2018.
Windows ondersteunt geen ondersteuningslande vlag Emojis in elke regio (ze tonen in plaats daarvan als twee-letterige landcodes), maar er is een emoji die Microsoft verbergt van hun Emoji-kiezer in Windows 10.
Kijk of je het kunt zien:

Dat klopt, de ๐Ÿ–• Middle Finger Emoji is beledigend genoeg om wazig te worden op de Amerikaanse netwerktelevisie en te verwijderen uit de lijst met weergegeven gebaren op Windows-apparaten.
Heb je een emoji opgemerkt die in รฉรฉn regio verschijnt, maar niet een andere? Laat het ons weten.

Apple Emoji-lijst
Microsoft Emoji-lijst

Search Emojis: