Custom Emoji: een samenvatting

Details zijn vandaag vrijgegeven door het Unicode-consortium dat betrekking heeft hoe Custom Emoji-kenmerken nieuwe keuzes kunnen toestaan ​​voor geslacht, haarkleur en richting.
Voorziening voor nieuwe vlaggen, waaronder Engeland, Schotland en Wales worden ook geadresseerd.
Sommige van de details krijgen behoorlijk technisch, dus deze samenvatting streeft ernaar veel van de op het openbaar gerichte aspecten aan te pakken.
De meeste informatie in deze samenvatting is uit het technisch verslag uit Mark Davis en Peter Edberg, en is onderhevig aan verandering.
Geslacht
Voorgesteld toestaan ​​dat GENDER voor een Emoji wordt opgegeven als:

Mannelijk
Vrouwelijk
Neutrale

“Neutrale”?
Als het neutrale genderattribuut wordt gebruikt, moet de EMOJI worden getoond zonder enig gender-definiërende eigenschappen.
Google geeft al een genderneutrale danser en de persoon die diep buigt, onder meer in hun Blobby-Character-serie.

Gender identiteit?
Specifiek opgemerkt is het feit dat het veranderen van Emoji-gender is om “uiterlijk, en niet genderidentificatie” te markeren.
Daarom, als je een vrouwelijk genderattribuut aan de Runner Emoji toepast, krijg je een “vrouwelijke uitziende” runner.

Welke emoji’s?
De meeste mensen uitziende emoji-personages komen in aanmerking voor genderattributen. Dit zou emojis zoals de politieagent, zwemmer, fietser en meer omvatten.
Bestaande richtlijnen Geef aan dat neutraal-genoemde emoji’s moeten worden gepresenteerd met een genderneutraal uiterlijk, maar deze richtlijn heeft de neiging alleen te worden gerespecteerd door de Android Emoji-set van Google.
Hoe zit het met…
Zelfs emojis met een specifiek geslacht in hun karakternaam is toegestaan.
Bijvoorbeeld man in het zakelijke pak zou een bijpassende vrouw of genderneutraal kunnen hebben.
De naam zou niet veranderen, maar het uiterlijk komt overeen met welk genderattribuut werd toegepast.

Dezelfde logica is van toepassing op een willekeurig aantal meegeleverde emojis zoals bruid met sluier en vrouw met konijntjesoren.
Ik veronderstel dat de eerste geïmplementeerd, de eerste vertaald in een voor consistentie, in tegenstelling tot iets dat lijkt aan een bruidegom.
Haarkleur
Een deel van de implementatie is een mechanisme om haarkleur op te geven.
Wat zijn de opties?
De volgende haarkleuren worden aanbevolen als opties:

Roodharige / gember
Blond (e) / Sandy
Bruin / brunette
Zwart / erg donkerbruin
Grijs / zilver
BALD / GEEN HAAR

Haarkleur en huidtoon Mix-N-Match?
Het is theoretisch mogelijk om huidtoonmodificatoren te mengen en matchen met haarkleurattributen als onderdeel van deze norm.
Geslacht zou ook kunnen worden opgenomen in een Emoji-tagsequentie, waardoor een hypothetische donkerbruine huid, blond-haar, mannelijk, informatiebalie emoji. Of de leveranciers graag zo’n breed scala aan combinaties ondersteunen, moet nog worden gezien.

Het vinden van een geschikte gebruikersinterface om dergelijke combinaties te selecteren, om nog maar te zwijgen van de potentiële grootte van een lettertype-bestand kan het kenmerken van de haarkleur uitdagen om uit te voeren.
Vlaggen
Nieuwe opties voor subregio-vlaggen worden in dit technisch rapport voorgesteld. Dit vult enkele gaten voor landen of regio’s die niet in aanmerking komen voor opname met behulp van de bestaande standaard.
Een Schotse vlag?
Ja.
Het creëren van vlaggen voor Engeland, Schotland en Wales zou allemaal mogelijk zijn.
Deze drie vlaggen worden vaak door gebruikers gevraagd door gebruikers, en vermoedelijk ook hoog op de lijst van verzoeken aan platformverkopers.

Amerikaanse staten?
Het is mogelijk.
Zoals met alle aspecten van dit technisch rapport, is het volledig aan verkopers welke delen ze implementeren.
Voorbeelden van subregio’s die in aanmerking komen voor ondersteuning zijn deze van de Verenigde Staten en deze voor het Verenigd Koninkrijk
Rainbow-vlag?
Nee.
Elke nieuwe vlag moet vallen onder een bestaande regio met een landcode met twee letters. Als zodanig zouden willekeurige vlaggen niet in aanmerking komen voor deze methode om te coderen.

Richting
Richtingkenmerken zullen een Emoji ook toestaan:

Gezicht rechts
Gezicht links

Het beoogde gebruik is om horizontaal te draaien, zoals het 🔫-pistool of 🚶-wandelaar om de betekenis te overbrengen van de manier waarop het wordt geconfronteerd.
Op of neer?
Er zijn geen opties beschikbaar voor de op- / omlaag-richtingen, of 3D-bewustzijn van vooruit / terug (naar het scherm / weg van het scherm).

Nog iets anders?
Er zijn tal van implementatiedetails in het technisch rapport dat betrekking heeft hoe dit in de praktijk zou werken.
Veel van het is niet veel van belang voor degenen die niet betrokken zijn bij implementatiedetails, maar er zijn enkele interessante TidBITS in het rapport.
Zijn deze modifiers?
Vergelijkbaar principe, maar niet dezelfde implementatie.
Een modifier volgt rechtstreeks een personage en verandert de huidtint van de EMOJI voorafgaand aan.
Attributen verschillen daarin dat ze eerst specificeren wat moet worden gewijzigd – Geslacht (G), haar (H), richting (D) of subregio-vlag (F) – en vervolgens opgeven welk kenmerk moet worden gebruikt.
Voorbehoud
Of deze kenmerken allemaal worden ondersteund door Apple, Google, Microsoft of anderen is volledig optioneel. De technische rapport zegt:

Er is geen vereiste of verwachting dat alle mogelijke combinaties – of zelfs elke grote subset van hen – worden ondersteund door verkopers

Dit is vergelijkbaar met hoe alle EMOJI-ondersteuning nu werkt. Unicode keurt Emoji’s goed voor gebruik, maar het is aan elk platform om te beslissen welke tekens of functies die ze willen opnemen.
Op het moment van schrijven ondersteunt Google geen modificatoren voor de huidtint in de nieuwste versie van Android 6.0.1, ondanks hun adoptie op iOS, OS X en Windows.
Wanneer kan ik het krijgen?
Dit technisch rapport is nu beschikbaar voor openbare beoordeling. Als het doorgaat, is het mogelijk dat we verkopers later in het jaar de nieuwe kenmerken kunnen ondersteunen.
Feedback over dit voorstel kan worden gericht op Unicode via openbare beoordelingsprobleem # 321.
Update: Werk aan UTS-52 is tijdelijk opgeschort sinds het tijdstip van het publiceren van dit artikel. Een nieuw voorstel dat specifiek adresseert met vlaggen voor Engeland, Schotland en Wales is ingediend bij Unicode.

Search Emojis: