De ๐Ÿ‘Œ OK emoji en andere emoji’s om te gebruiken op het werk ๐Ÿ’ป

Toen de eerste Emoji in 1982 de wereld binnenging, had niemand een vermoeden van hoe populair ze zouden worden. Emojis zag er anders uit, werden emoticons genoemd en kwamen in de vorm van een dikke dashboard, en de rechter haakjes “:-)”.

De emoji-giek

Snel vooruit naar 2020. Bijna 40 jaar later zijn Emojis een wereldwijde taal die meer dan 60 miljoen keer per dag wordt gebruikt. Met nieuwe emojis debuteert naast elke software of OS-update, is Emojis een geweldige manier om je chats, teksten of e-mails op te vrolijken. Maar zijn allemaal Emojis passend op elke plaats? Hoe zit het met in elke situatie? Zoals op het werk? Zijn allemaal Emojis acceptabel op het werk? Zal een OK Emoji in een werk-e-mail ervoor zorgen dat je er minder competent uitziet voor je baas?
Laten we het uitzoeken!

Eerste indruk
Als u uzelf introduceert op een nieuwe baas of potentiรซle klant, gebruik Emoji’s niet. Nee, zelfs niet de veilige en onschadelijke ๐Ÿ‘Œ ok emoji of ๐Ÿ‘Œ ok hand emoji. Dit komt omdat u zich niet op de hoogte bent van de communicatie van uw toekomstige baas of toekomstige klant. Je kent hun persoonlijkheid niet of hoe ze zichzelf in persoon en online gedragen. Het gebruik van Emojis in een inleidende e-mail kan je onprofessioneel, te vooruit of te lieverd maken. Het kan zelfs je kansen schaden om serieus te worden ingenomen!

Werkplekcultuur

In een informele werkplek zijn Emoji’s waarschijnlijk een meer aanvaardbare communicatiemiddelen. Als uw werkplek een meer casual werkcultuur heeft, gooi dan in alle middelen die OK Emoji aan het einde van uw e-mail, of het gezicht van de ๐Ÿ˜‹ genieten van voedsel Emoji wanneer uw collega’s over dat nieuwe restaurant in de weg praten. Maar als u niet zeker bent van uw werkplekcultuur, en u wilt weten of u emoji’s in online gesprekken kunt gebruiken, probeer dan de spiegeltechniek.
Zoals de naam suggereert, betekent de spiegeltechniek dat je de mensen spiegelt die je veel tijd doorbrengt met op het werk. Gebruiken ze veel emoji’s? Kinderen ze rond in online chats? Als ze emoji’s niet gebruiken, gebruik ze ze spaarzaam, of gebruik ze helemaal niet.

Het voordeel van emojis
Het is een waarheid die universeel erkende is dat instant messaging soms tot verkeerde interpretatie leidt. Regelmatige gebruikers van enige vorm van instant messaging hebben op een of ander moment een bericht uitgedrukt dat uiteindelijk verdwaald raakte in de vertaling omdat de toon ontbrak. Dit is waar emojis binnenkomt. Het primaire voordeel van Emoji’s is om een โ€‹โ€‹specifieke toon te bieden aan een stukje tekst verstoken van verbuiging.

Emoji’s op het werk

OK, dus je hebt ontdekt dat mensen op je werkplek Emoji’s gebruiken in e-mails en berichten-apps zoals Skype, Viber en WhatsApp. Dit is geweldig! Emojis Express concepten en emoties op een leuke en snelle manier. Ze voegen waarde toe aan communicatie tussen collega’s. Dit zal je interpersoonlijke relaties op kantoor zeker helpen. Ga dus vooruit en tik op dat Emoji-toetsenbord!
Maar voordat je het doet, is hier een beetje advies dat je moet nemen tot hart voordat je gaat trigger gelukkig … vasthouden aan de eenvoudigste emoji’s. U kunt de OK EMOJI of ๐Ÿ‘ duimen op Emoji gebruiken om te laten zien dat u het eens bent met iemand, of de ๐Ÿ™ Gevouwen handen Emoji als u wilt zeggen dank aan een collega. Dit zijn voorbeelden van veilige.
Waarom zouden we zoveel voorzichtigheid oefenen? Dit komt vooral omdat verwarrend emoji’s lastig kunnen zijn om te interpreteren. Hoe minder de noodzaak om te verduidelijken, de veiliger die u bent. Geloof ons wanneer we zeggen dat het laatste wat je wilt, is een reprimande van HR omdat je een emoji hebt gebruikt dat een collega de verkeerde manier nam.

Andere emoji-vriendelijke scenario’s

Emojis is een geweldige manier om rapport op de werkplek te bouwen, maar we moeten ze gebruiken in de juiste werkgerelateerde scenario’s.
Voor jou om dat te ontcijferen, hebben we een aantal voorbeelden …
1. Bij het verzenden van korte e-mails om collega’s te sluiten
Er zijn momenten waarop we een consistente en constante rug-en-forth e-mailuitwisseling met onze collega’s op een wijze vergelijkbaar zijn met instant chatten. Als je in deze situatie bent, als je dicht bij de collega’s bent die je e-mailt, is het goed om een โ€‹โ€‹emoji of twee te laten vallen, zoals een ๐Ÿ‘Œ OK emoji of ๐Ÿ‘Œ ok hand emoji, of een glimlachend gezicht met lachende ogen emoji.

Hier is een andere situatie – je bent druk bezig met het doen van een dringend jaar-eindrapport, en je hebt snel goedkeuring nodig op een werkgerelateerde taak. In plaats van te zeggen, “ja” met een langdurige uitleg, zet gewoon de ๐Ÿ‘Œ OK Emoji … dan … “POOF!” u bent klaar!
2. Diffusing van moeilijke situaties of vraag naar gunsten

Heb je ooit iemand om een โ€‹โ€‹gunst gevraagd en een smiley aan het einde van het bericht gezet om extra leuk te klinken? Dat is waar we het over hebben. Emojis verduidelijken onmiddellijk emotionele inhoud, diffuus spanning na een verwarmd debat of argument. Ze kunnen ook de geesten van een persoon opheffen. Op die nota is het in het algemeen okรฉ om een โ€‹โ€‹smiley te gebruiken nadat hij in een verwarmd debat of argument met een collega kan worden geraakt.
Nu, als je in een argument bij je baas hebt, of een top-executive, denk na over hoe je superieuren een smiley zullen waarnemen voordat je er een e-mailt. Als u niet zeker weet hoe zij zullen reageren na het zien van uw EMOJI, zou de beste beslissing zijn om aan de kant van de voorzichtigheid te vergissen. Met andere woorden, houd de dingen formeel.
3. Gastvrije nieuwelingen

Heb je nieuwe mensen op het werk? Help ze zich minder ongemakkelijk te voelen op hun eerste dag met een gastvrije e-mail en een leuk ๐Ÿ˜€ grijnzend gezicht. Het is een zoet gebaar, een die zeker de HR-medewerkers gelukkig maakt. Je weet wat ze zeggen – het kost niets om vriendelijk te zijn!

Zeg nee tegen deze emoji’s!
Studies tonen aan dat emojis verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt, en het land waarin u zich bevindt. Daarom is het zo belangrijk om de betekenis van de emoji’s die u gebruikt te controleren. Dat gezegd hebbende, hier zijn twee gevaarlijke emoji’s die je nooit op de werkplek zou moeten zien.

Ons nummer een voorbeeld is de ๐Ÿ† aubergine emoji. Deze emoji heeft seksuele undertones ongepast voor elke werkplek. Zo ongepast, Netizens gebruiken deze emoji vaak om het mannelijke geslachtsorgaan te beschrijven. Een andere emoji die u moet vermijden met behulp van op de werkplek is de ๐Ÿ‘ perzik emoji. Perziken zien er zelden uit als kont wangen in het echte leven, maar in digitale communicatie, waar ze voor staan, geloof het of niet. Ja, Butt Cheeks! Tenzij je met collega’s over je bedrijf en sappige billen wilt praten, raden we aan om dit een skip te geven.

Eindelijk, blijf uit de buurt van emoji’s die zinspjezen aan romantische gevoelens, zoals de ๐Ÿฉ Love Hotel Emoji, het ๐Ÿ˜˜ gezicht blaast een kus emoji, de ๐Ÿ’‹ kus mark emoji, enz. Afgezien van het onprofessional, de persoon die je ze stuurde Denk dat je gevoelens voor hen hebt, wat tot meer problemen zal leiden.

Goede emoji’s om op het werk te gebruiken
Nu we de Emojis hebben besproken, zou je nooit op het werk moeten gebruiken, laten we het hebben over emojis die je kunt gebruiken voor werk.
1. Wat als, op een dag, een collega een idee biedt voor een campagne en je denkt dat zijn of haar idee briljant is, dus wat ga je doen?
Als je zoiets wilt zeggen, “dat idee was geweldig,” gebruik de ๐Ÿ’ฏ honderd punten emoji, de ๐Ÿ‘ klappende handen emoji, of de ๐Ÿ‘Œ ok emoji.
2. Hier is een andere situatie – je hebt allemaal hard gewerkt voor een presentatie en je baas vond het geweldig!
Je bent in een feeststemming, en je wilt je collega’s uitnodigen voor een drankje. Waarom niet zeggen: “Laten we het vieren!” Plaats vervolgens de ๐Ÿฅ‚ Clinking Bril Emoji of de Party Popper Emoji!
3. Bekijk een andere situatie – wanneer een collega een grap doorkruist door Skype, WhatsApp, Viber of e-mail, en je wilt reageren met een lach, het is veilig om het ๐Ÿ˜„ grijnzende gezicht te gebruiken met lachende ogen emoji of alleen de ๐Ÿ˜€ grijnzende gezicht emoji .
4. Hier is een andere. Stel je voor dat je een collega wilt feliciteren om gepromoveerd te worden, dus je gebruikt de ๐Ÿฆธ Superhero Emoji.
Ga je gang, maar kijk zeker door alle huidtoonvarianten onder de Superhero Emoji om overeen te komen met de huidtint van de persoon waarin je je converseert. Veel emojis hebben huididentifiers om u te helpen bij het kiezen van de juiste om de persoon met wie u praat te beschrijven. Dit is een goede regel om te volgen bij het omgaan met emojis van mensen of emojis van lichaamsdelen. Je wilt mensen niet verkeerd voorstellen of worden beschuldigd om raciaal ongevoelig te zijn.
Maar voordat we nog een stap innemen, laten we nu een kijkje nemen naar onze “Moet ik ik gebruik van deze Emoji” -controlelijst – eerst, het symbool is schattig, ten tweede, er is geen verborgen betekenis en derde, het heeft een bemoedigende toon. Klinkt goed!

Overmatig gebruik emojis
We gaan meteen naar het punt met deze – tekenen kunnen geen woorden vervangen. Natuurlijk, Emojis zijn leuk, maar schrijf geen hele zin, alinea of โ€‹โ€‹veel slechter, een heel boek vol emoji’s! We weten het, we weten het, het is gemakkelijk om overboord te gaan. Maar er is gewoon geen vervanging voor sterke, impactvolle woorden, of het nu gaat om een โ€‹โ€‹e-mail, tekst of instant chat.
Dus, hoe weet je wanneer je overboord bent gegaan met je emoji’s? Stop jezelf als je niet weet hoe je iets moet zeggen en je probeert dat idee te uiten met slechts een emoji, of een paar emoji’s. Zoals, als je een verkooprapport probeert uit te leggen met Just Emojis … niet zo’n geluid raar? Gebruik woorden, omwille van het goedheid! Wat je probeert te zeggen, waarschijnlijk zal toch niet volledig worden begrepen.
Om daaraan toe te voegen, als je drie of meer van dezelfde soort emoji zet, zou je misschien te sterk kunnen komen. Vergeet niet dat Emojis emoties vertegenwoordigt. Hoe zou je het gevoel hebben dat je drie ๐Ÿคฃ op de vloer die emojis samengegroepeerd zag? Niemand wil onnodig worden gebombardeerd met te veel emotie, toch?
Hier is een voorbeeld om ons punt volledig te illustreren – in 2015, General Motors, een van de grootste bedrijven ter wereld, publiceerde een persbericht volledig in Emoji. Het persbericht ging over de 2016 Chevrolet Cruze, een mooie auto onder de Chevrolet-divisie van General Motors. In wat grotendeels werd gezien als een poging om een โ€‹โ€‹beroep te doen op de Millennial Market, nodigde de autofabrikant online publiek uit om het bericht te ontcijferen voordat de echte aankondiging de volgende dag werd onthuld.

Het persbericht was moeilijk om een โ€‹โ€‹ton gemengde reacties te ontcijferen en ontving. Als uw doel een effectieve communicator is, is een warrig bericht problematisch, op zijn zachtst gezegd. Wanneer alles is gezegd en gedaan, is de rol van Emoji’s om een โ€‹โ€‹bericht aan te vullen. Emojis zijn geweldige en behulpzame hulpmiddelen die, wanneer goed gebruikt, verrijken, niet verwarren, gesprekken. Te veel Emojis gebruikte lukraak en ten onrechte zullen zeker mensen verwarren!

Conclusie
Om het op te komen, laten we een round-up doen van wat we in dit artikel hebben geleerd: vรณรณr het gebruik van Emojis op het werk, overweeg dan zorgvuldig de algemene situatie, de persoon die de Emoji ontvangt, en de toon van uw communicatie.
Ten tweede, wees voorzichtig met de emojis die je kiest. Vermijd symbolen die uw werkmelten kunnen uitsluiten, marginaliseren of beledigen. Blijf bij een klein en eenvoudig bereik van Emoji’s, afbeeldingen die eenvoudig zijn en niet gemakkelijk verkeerd gelezen zijn.
Houd vervolgens de dingen met mate. Compromitteren niet de duidelijkheid van uw boodschap om er schattig of geestig uit te zien. Niemand wil in het midden van een drukke werkdag stoppen om een โ€‹โ€‹reeks verwarrende emoji’s te ontcijferen wanneer een eenvoudig tekstbericht veel gemakkelijker te begrijpen zou zijn.

Ten slotte, terwijl er gevarieerde meningen zijn over het gebruik van Emoji’s op het werk, moeten we ons herinneren dat Emoji’s in zijn zeer kern zijn om ons te helpen effectief te communiceren. Als ze dat niet doen, dienen ze ons helemaal niet. Wijselijk gebruikt, zijn ze een eenvoudige en gemakkelijke manier om persoonlijkheid aan uw professional toe te voegen. Onnoellijk gebruikt, kunnen ze verwarring veroorzaken en reputaties vernietigen.
Hoe we ze gebruiken is helemaal aan ons.

Search Emojis: