De weerstand zal worden uitgevoerd

“Onschuldig en alomnipresent, Emoji zijn het sociale smeermiddel dat de ruwe randen van onze digitale levens aflegt: ze onderstrepen de toon, introduceren humor en geven ons een snelle manier om persoonlijkheid in anders monochrome spaties te brengen.”

Luke Stark en Kate Crawford hielden deze nu klassieke woorden in hun deconstructie van 2014 van Emoji’s in het nieuwe onderzoek. Ze leken deze afgelopen week vooral relevant omdat ik zat in New York-kijken naar gebeurtenissen die zich in het land van het land bevonden en in onze grote steden, evenementen die me soms hebben achtergelaten ๐Ÿ˜ฑ, ๐Ÿ˜ช en ๐Ÿ˜.
Op vrijdag was ik net terug van de protesten bij JFK toen mijn vriend Samira, een journalistieke student, sms’te me een eenvoudige tekening in roze inkt – het was de โœŠ๐Ÿฝ verhoogde vuist Emoji. “Van laat, ik heb dit gehad terwijl ik in de klas zit,” bekende ze. “Ik besefte niet eens hoeveel het nu in mijn systeem zit, weet je?”

Ik was even bedwongen, maar natuurlijk maakt het zoveel logisch. Al maanden studeerde ik emojis-as-taal, met behulp van hun prevalentie in sociale media als een middel om culturele trends en pop-fenomeen te begrijpen. Afgelopen december heeft mijn analyse van de ๐Ÿ‘ Peach Emoji bevestigd dat het meestal seksueel of anatomisch werd gebruikt, en bijna nooit om naar de vrucht te verwijzen. (Sorry, Georgia.) Daarvoor had ik geschreven over de emojis van #fanlove en scheidde een langdurig geschil tussen Taylor Swift en Kanye West.
Maar nu besefte ik dat Emoji’s zich veel dieper in ons collectieve bewustzijn hebben gedacht dan hun Japanse ontwerpers in de jaren negentig hadden kunnen voorzien. In een tijd van nationale crisis en moedeloosheid, kon Emojis een manier zijn om solidariteit uit te drukken?
Ik wendde zich tot de Twitter Search API om tweets van vorig weekend aan te vragen – onmiddellijk nadat de #MusLimban werd aangekondigd. Ik heb Engelstalige tweets getrokken voor geselecteerde virale protestgerelateerde hashtags: #nobannowall, #nomuslimban, #notmypresident, #Theresistentie en uit nieuwsgierigheid, #womenssmarch. Na het verwijderen van retweets en afgedankte door gebruikersnaam, eindigde ik met bijna 60.000 unieke tweets.

Onderwerp
Top 5 emojis
Maand
# tweets
% van tweets met emojis

#Nobannowall
(+ #Nomuslimban)
โค๏ธ๏ธ โœŠ ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ—ฝ
Jan 2017
27.024
5,0%

#NotmyPresident
๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ˜‚ โœŠ ๐Ÿ˜ก โค๏ธ๏ธ
Jan 2017
12.998
5,0%

#Het verzet
โœŠ ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ โค๏ธ๏ธ ๐Ÿ‘‡ ๐Ÿ˜‚
Jan 2017
8.992
5,8%

#Womenssmarch
๐Ÿ˜‚ โœŠ โค๏ธ๏ธ ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ โšก๏ธ
Jan 2017
9.764
5,9%

Onderwerp
Top 5 emojis
Maand
# tweets
% van tweets met emojis

# Verkiezingen2016
๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ ๐Ÿ˜‚ โค๏ธ๏ธ ๐Ÿ™„ ๐Ÿค”
Nov 2016
331.980
12,2%

#Nyfw
๐Ÿ˜ โค๏ธ๏ธ โœจ ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ‘ 
Sept 2016
20.521
23.6%

# Rio2016
๐Ÿ‘ ๐Ÿ’ช โค๏ธ๏ธ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜
AUG 2016
221.706
15,9%

#Firstsevenjobs
๐Ÿ’ป ๐Ÿ‘ถ ๐Ÿ“š โ˜•๏ธ ๐Ÿ”
AUG 2016
24.557
8,0%

#Black Lives Matter
โœŠ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ™ โค๏ธ๏ธ ๐Ÿ’ฏ
AUG 2016
9.748
6,9%

#Brexit
๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜ญ
Juni 2016
18.689
6,1%

Hierboven heb ik de top vijf emoji’s opgesomd voor elk van de protestgerelateerde hashtags. (Ook, ter vergelijking, ik heb gegevens verstrekt voor een assortiment van andere onderwerpen – variรซrend van politiek tot mode tot sport – dat ik de afgelopen maanden heb gevolgd.)
We merken, niet verwonderlijk, dat de twee meest populaire emoji’s die in de top vijf over onderwerpen verschijnen โค๏ธ๏ธ (8 van 10 onderwerpen) en ๐Ÿ˜‚ (7 van 10 onderwerpen). De uitzonderingen zijn ook interessant:

โค๏ธ๏ธ is niet in de top vijf voor #brexit of #firstsevenjobs; en
๐Ÿ˜‚ is niet in de top vijf voor #nobannowall, #nyfw of #firstsevenjobs.

โœŠ lijkt inderdaad een kenmerkende emoji van progressief protest, verschijnen in de top vijf voor alle protestgerelateerde hashtags en #blacklivesmatter. Vlaggen verschijnen ook in de top vijf Emoji’s voor # verkiezingen2016 en #Brexit, naast alle protestgerelateerde hashtags.

Een andere manier om de gegevens te visualiseren, is om de top 10 emoji’s, per frequentie, over de beste protestgerelateerde hashtags te plotten. Hier zien we dat #nobannowall liefde en solidariteit weerspiegelt, #NoTMYPresident Conveys Teleurgesteld patriottisme en spot, #Theresistance communiceert de uitdagendheid Protest-As-Nationalisme, en #womenSsmarch is een gescheurde mix van spot, uitdaging, liefde en land, allemaal tegelijk .

We zien ook dat Emojis waarschijnlijker wordt gebruikt met bepaalde hashtags; #Nobannowall gebruikt bijvoorbeeld vaak het ๐Ÿ—ฝ Standbeeld van Liberty Emoji, dat letterlijk wordt gebruikt en als een marker van vrijheid (dwz “Frankrijk ๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ท riep en vroeg om de standbeeld Liberty ๐Ÿ—ฝ om terug te keren) en om New York terug te keren) Stad, waar veel van de meest vurige protesten waren gebaseerd (dwz “hudled massa’s verlangen om vrij te ademen. ๐Ÿ—ฝ” met een foto van de protesten van New York.)
De ๐Ÿ‘ klappende handen Emoji is ook interessant omdat het gebruik ervan verschijnt tussen het vieren van de demonstranten, de advocaten en de rechters die zich tegen de uitvoerende volgorde regeerden en ook sarcastisch werden gebruikt om schaduw te geven op de administratie en zijn aanhangers.
We vinden ook, nieuwsgierig, dat de ๐Ÿ˜ญ luid schreeuwend emoji, in tegenstelling tot de beweringen van vele tieners die beweren dat dit alleen sarcastisch moet worden gebruikt, inderdaad serieus wordt gebruikt. Bijvoorbeeld vinden we “verpletterd. Het is maar een week ๐Ÿ˜ญ. #NOTMYPresident “En ook” Ik ben zo verdrietig door wat onze zogenaamde president heeft gedaan aan onze wereld in 8 korte dagen dat hij in Office๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ #nobannowall #notmyPresident is geweest. ”

Kunnen we kwantificeren hoe mensen emoji’s gebruiken om verschillende vormen van protest uit te drukken? Hierboven vergelijken we Word telt in tweets met ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ en tweets met โœŠ. We drukken de resultaten uit in termen van log Odds-ratio die een maat is van hoeveel vaker een woord wordt gebruikt met een gegeven emoji.
We vinden de woorden die het sterkst zijn dat het sterkst is met de ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ – “armen”, “verlangen”, “massa’s”, “Amerikanen” – allemaal lijken het patriottisme in beroep te gaan als een argument om een โ€‹โ€‹eerlijke behandeling van immigranten en vluchtelingen te rechtvaardigen. Het effect wordt aangedreven door tal van tweets met de ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ die citaat uit de nieuwe Colossus, het gedicht van Emma Lazarus gegraveerd op de basis van het Vrijheidsbeeld. Bijvoorbeeld:
“Geef me je moe, je armen, je huddled massa’s verlangen om gratis te ademen” ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ #nomuslimban #neveragain # vluchtelingenwelcome-courtney coolooghan (@courtcool) 28 januari 2017

Aan de andere kant (punt bedoeld), woorden die cluster met โœŠ – “protesteren”, “Solidarity”, en “Samen” – lijken gemeenschapsgebaseerde humanitaire beroepen te benadrukken.
We moeten toegeven dat de belangrijkste beperking van onze analyse is dat we alleen als protestgerelateerde tweets overwogen. Bijna zeker, emojis zoals ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ en โœŠ hebben zeer verschillende connotaties voor supporters van het administratie en het toekomstige onderzoek zou dit moeten onderzoeken.
We waren ook nieuwsgierig om te zien of er een meta-discussie was over Emojis in Tweets met Emojis, en tot onze verbazing vonden we twee tweets in onze dataset die te goed zijn om niet te delen.
๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก Ik heb in de afgelopen zeven dagen boze gezichten meer gebruikt dan ik sinds ik Twitter of Emoji’s heb gehad. #Theresistance Myoutsidevoice (@myoutsidervoice) 28 januari 2017
Ik heb genoemd dat de nieuwste #ios-update ons een spectaculair emojilike een ๐ŸŠW / wilde windblown geel haar zou brengen ๐Ÿ˜‚ # NotmyPresident- Kim M โ‚ช ร˜ LLL ยท O. (@pride_and_fate) 29 januari 2017
We zijn niet zeker of zo’n emoji op de kaarten staat, maar als het is, rust er zeker van dat dat de eerste zal zijn om je het nieuws te brengen.

Search Emojis: