Een jaar op: verveeld van de pandemie

Het is een jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie Covid-19 een wereldwijde pandemie verklaarde.
Strenge preventieve maatregelen werden geรฏntroduceerd in vele naties over de hele wereld, en het gebruik van eerder-ongewone emojis sprong exponentieel als mensen naar Twitter gingen om te grijpen met wat er aan de hand was.
Waar we een jaar later zien, is dat de nieuwheid van de ๐Ÿฆ  microbe emoji enorm is afgenomen. ๐Ÿ˜ท gezicht met medisch masker, nieuw glimlachend op iOS, is voorbij zijn prime, hoewel gebruik relatief hoog blijft.
Vaccins, bij wijze van de ๐Ÿ’‰ spuit Emoji, zijn het nieuwe onderwerp in de stad, hoewel nauwelijks in de nummers gezien toen de wereld in maart 2020 in de wereld in globale lockdown ging.

Dan ๐Ÿ˜ฑ
Zoals we hier op dit moment vorig jaar droegen, ๐Ÿ˜ท gezicht met medisch masker en ๐Ÿฆ  microbe waren de twee emoji’s die al snel inseageerbaar werden van cosversaties over Covid-19.
Beide zagen dramatische sprongen in gebruik zoals getoond in de bovenstaande grafiek en behoren tot de top 10 Emojis die binnen tweets worden gebruikt, waarnaar “Coronavirus”, “Covend”, “Covend19” of “Covend-19” wordt verwezen.

Andere emoji’s in deze tweets waren zeer populair emoji’s (bijv. ๐Ÿ˜‚ gezicht met tranen van vreugde, ๐Ÿคฃ rollen op de vloer lacht, en ๐Ÿ˜ญ luid huilend gezicht) of andere emojis indicatief voor zorgen of alarm (๐Ÿ”ด rode cirkel, ๐Ÿšจ politie-autolicht, โš ๏ธ Waarschuwing en ๐Ÿ˜ฑ gezicht schreeuwen in angst).
Nu ๐Ÿฅฑ
Vandaag zien we dat de populariteit van ๐Ÿ˜ท gezicht met medisch masker en ๐Ÿฆ  microbe kortleven was, en na hun piek in maart 2020 daalde dramatisch in gebruik en vervolgens een langzame daling van het gebruik ondervinden.
Het is niet dat de pandemie voorbij is, maar de discussie heeft mogelijk buiten de basis uitgebreid.

De daling van de rente in ๐Ÿ˜ท gezicht met medisch masker en ๐Ÿฆ  microbe wordt echode in Google Trendsgegevens met betrekking tot specifieke termen gerelateerd aan de pandemie.

Hoop ๐Ÿ’‰
๐Ÿ’‰ Spuit heeft sinds december 2020 een toename in gebruik gezien.
Dit werd gezien in onze beoordeling van 2020 Emoji-trends en de discussie rond de vaccin-vriendelijke verandering in dit Emoji-ontwerp.

Naarmate het op grote schaal gereisd pad van deze pandemie is, is het mogelijk dat we het gebruik van deze Emoji blijven stijgen als vaccinatieprogramma’s die over de hele wereld uitbreiden.
De pandemie is niet voorbij, maar voor de eerste keer zijn we klaar om meer te praten over het vaccin dan het virus, als ons Emoji-gebruik iets is om voorbij te gaan.
Meer ๐Ÿง‘โš•๏ธ

๐Ÿงผ Coronavirus Emoji-lijst
๐Ÿฆ  Microbe Emoji
๐Ÿ˜ท gezicht met medisch masker
๐Ÿ’‰ spuit

Search Emojis: