Eerste uitstraling: Google’s 2019 Emoji-update

Google heeft vandaag hun nieuwste bèta van Android Q uitgebracht, beschikbaar op een groter aantal apparaten dan elke vorige Android-bèta, de update omvat een eerste blik op nieuwe emojis zoals geeuwen gezicht, flamingo en wit hart.
De update van vandaag, getiteld Android Q Beta 3, bevat alle 230 nieuwe emojis in Emoji 12.0, evenals andere minder verwachte toevoegingen.

Het bevat ook een aanzienlijk aantal wijzigingen van eerder uitgebrachte Emojis, waarbij de meerderheid van deze modificaties Emoji’s veranderen die niet specificeren van het geslacht (zoals 🕵️ detective en 🙅 persoon gebaren Nee) binnen de Unicode-standaard om nieuwe gender-inclusieve ontwerpen te hebben.
🆕 Nieuw
Een van de belangrijkste thema’s in Emoji 12.0 is een grotere weergave voor anderszijdige mensen en toegankelijkheid-georiënteerde apparaten.

Een ander significant thema is die van mensen die handen vasthouden. Deze nieuwe Emoji-ontwerpen zorgen voor elke combinatie van vrouwen of mannen hand in hand met een mix van de bestaande huidtoonmodifiers. Bijvoorbeeld, in een koppeling van twee mannen, zouden deze nu een mix van donkere of lichte huidtoon kunnen hebben, of beide hebben dezelfde huidtint.

🆙 gewijzigd
Zoals hierboven besproken, heeft zijn update een groot aantal ontwerpwijzigingen voor mensen Emoji’s in de subcategorieën van beroepen (bijv. 👮 Politieagent), activiteiten (bijv. 🏋️ Person-tillende gewichten), poseert / gebaren (bijv. 🤷 persoon die schouders is) en bovennatuurlijke wezens ( bijv. 🧜 Merperson).

Voorafgaand aan deze update heeft Google ervoor gekozen om niet-genderspecifieke emoji’s te tonen zoals 💇 persoon die kapsel krijgt en 🦹 Supervillain alsof ze een van de genderspecifieke varianten van die emoji waren (dus 💇♀️ vrouw en 🦹♂️ Man supervillain respectievelijk).

Deze meer inclusieve wijzigingen werden verwacht na een inzending door Google aan het Unicode Consortium begin maart 2019, waar Google heeft aangegeven dat het zou blijven uitbreiden van eerdere stappen naar meer inclusiviteit.
📶 RELEASE
Android Q Beta 3 is nu beschikbaar voor mensen met in aanmerking komende apparaten. Deze omvatten alle Google Pixel-apparaten en 15 andere telefoons van fabrikanten zoals Sony, OnePlus, Nokia en LG. De officiële release wordt verwacht in herfst 2019.
Zoals bij alle bèta-software, zijn de ontwerpen die door Google zijn vrijgegeven, vóór de laatste release worden gewijzigd. Het is de moeite waard om op te merken dat GBBoard in dit stadium de nieuwe emoji’s nog niet laat zien, dus terwijl ze worden ondersteund, wordt de input meestal beperkt tot het kopiëren en plakken van nieuwe Emoji voorlopig.

Alle nieuwe emojis in Emoji 12.0
Alle huidige Google Emoji-ontwerpen

Search Emojis: