Emoji Creation Story

In het begin creëerde Shigetaka Kurita Emoji op NTT DOCOMO-telefoons in Japan. Nu was de Emoji beperkt en klein, de tekst was nog steeds doordringend en de aankomende invloed van de mensen zweefde over de wateren.

En de mensen zeiden: “Laat er meer emoji zijn,” en Emoji is toegevoegd aan andere vervoerders. De mensen zagen dat de Emoji goed was en de emoties van de tekst scheidde.

En de mensen zeiden: “Laat er een manier zijn om Emoji op telefoons in andere landen op te nemen.” Dus emoji maakte de overgang naar Unicode. En het was zo.

En de mensen zeiden: “Laat de emoji meer representatief zijn, dus de mensen zijn niet helemaal wit.” En het was zo.
We noemden de standaard huidtoon een “niet-menselijke schaduw” die over het algemeen geel was. En opties werden toegevoegd voor diversiteit en dit heette “huidtone-modifiers.” En de mensen zagen dat het goed was.

Toen zeiden de mensen: “Laten we Emoji in ons beeld maken, in onze gelijkenis” en we hebben gendered versies van elke emoji toegevoegd; man en vrouw die we ze hebben gecreëerd.

We zegenden ze en zeiden tegen hen: “Wees vruchtbaar en toename in aantal; Vermenigvuldig om meer beroepen op te nemen, vooral voor vrouwen die ondervertegenwoordigd zijn. ”

De mensen zagen alles wat we hadden gemaakt, en het was erg goed.
Huidige plannen
Een lijst met nieuwe vrouwelijke en mannelijke emojis werd eerder deze maand door Unicode gepubliceerd, die de weg vrijmaakt voor verkopers om deze eind 2016 te ondersteunen.
De lijst is effectief de laatste twee verzen van het Emoji Creation Story hierboven. Dit zijn:

Gloednieuwe professionele emoji’s, verkrijgbaar in vrouwelijke en mannelijke versies
Bestaande emojis bijgewerkt om vrouwelijke en mannelijke versies toe te staan

Specifiek, met betrekking tot gender, legt dit GENDER EMOJI ZWJ SEQUES-document uit:

Unicode zelf specificeert normaal niet het geslacht voor emoji-tekens: het emoji-personage is 🏃 runner, niet; 👮 Politieagent niet.

Ondanks de intentie voor de meeste huidige Emojis om geen enkel geslacht of een ander te specificeren, gaat het document door dat:

Om een ​​groter gevoel voor realisme voor deze karakters te krijgen, hebben verkopers echter meestal het uiterlijk van een bepaald geslacht opgehaald om weer te geven. Dit heeft geleid tot genderverschillen in de Emoji die mensen kunnen gebruiken.

Al met name geroepen is het feit dat terwijl leveranciers vrij zijn om te kiezen welk geslacht ze eventuele Emoji weergeven als, het blijft waar:

Verkopers kunnen niet zowel een mannelijke als een vrouwelijke versie van elk hebben.

Het hebben van een grotere weergave van vrouwen in zinvolle rollen in Emoji is op grote schaal verwelkomd, maar niet door iedereen.
Gender dilemma
Als onderdeel van de inspanningen van Unicode om het EMOJI-assortiment te diversifiëren om meer vrouwelijke vertegenwoordiging op te nemen, kan feedback worden ingediend.
Eén feedback van feedback in reactie op dit Unicode-voorstel is van Charlotte Buff die schrijft:

Ik ben ervan overtuigd dat Unicode zich moet onthouden van het toevoegen van nog meer emoji met expliciet geslacht en ik ben niet de enige die dit doet.

De redenering hier is dat we niet kunnen veranderen dat sommige emoji’s al bestaan ​​met geslacht, maar het toevoegen van gendered emojis is niet aan te raden. Deze feedback gaat verder:

Ik wil het heel duidelijk maken dat er nog steeds fundamentele gebreken zijn in [deze] Documenten die van invloed zijn op mannen, vrouwen en mensen met niet-binaire geslachten

In het bijzonder benadrukt is het feit dat sommige emoji’s worden uitgesloten van lijst met gendered emoji-toevoegingen zoals 👰 bruid met sluier, 👲 man met Gua Pi Mao en 🤰 zwangere vrouw.
Specifiek zegt deze feedback:

Als het Unicode Consortium de juiste gendervoorstelling in Emoji wil, moet het in staat zijn om zwangere mensen te vertegenwoordigen die niet vrouwelijk zijn

Ik stel voor om de volledige feedback te lezen voor een meer gedetailleerde weergave.
Implementatie
Enkele aantekeningen over de huidige plannen voor gendered emojis:

Het is niet te laat voor toevoegingen. Als A en / of Emoji in de toekomst een waardevolle toevoeging wordt beschouwd, stelt niets over de huidige gepubliceerde lijst dit uit
De methode om emoji’s bij te werken, staat wel een genderneutrale fallback mogelijk. Het is minder gedefinieerd dan of is, maar toch toegestaan.

Toekomst van Emoji
Hoewel ik hierop gericht heb op sommige van de hierover genderkwesties – en deze zijn geldig en bondig geschreven – de bredere kwestie van in Emoji blijft.
Voedingsmiddelen, voorwerpen, kleding, gebaren, sporten: er is zoveel diversiteit in de wereld, maar er zijn echte technische en praktische beperkingen rond hoeveel nieuwe emoji’s in de toekomst kunnen worden ondersteund.
De meest pragmatische aanpak gaat over prioriteiten. Begin met de meest drukke problemen en ga vervolgens het volgende aan.
Alleen omdat toenemende weergave in Emoji moeilijk te doen kan zijn, betekent dit niet dat we het niet moeten proberen.
Waar nu heen?
Een verklaring van Unicode drukt hun langetermijnplannen uit die emoji volledig aanpasbaar maken:

Het doel van de langere termijn voor implementaties moet zijn om ingebedde graphics te ondersteunen, naast de Emoji-tekens.

Dat is een onderwerp voor een andere dag, maar het geeft wel een potentiële toekomst aan waar alles en iedereen kan worden vertegenwoordigd.
Tot die tijd, blijf op de hoogte.
Opmerking: de eerste voetnoot in dit artikel hieronder is in maart 2019 bijgewerkt om het feit te weerspiegelen dat de NTT DOCOMO EMOJI SET niet de eerste was, hoewel het misschien wel de eerste wijdverspreide Emoji-set in Japan was.

Search Emojis: