Emoji gebruik op all-time hoog

Global Emoji-gebruik heeft een all-time hoog bereikt, met meer dan één in vijf tweets die nu een emoji bevat. Dit is gestegen van een emoji in elke zes tweets in 2019 en een in-tien tweets in 2014.
Deze nieuwste toename van het gebruik van Emoji komt in dezelfde maand als World Emoji Day, die wordt gevierd op 📅 17 juli per jaar.
Deze bevinding van verhoogd Emoji-gebruik is gebaseerd op een analyse van meer dan 6,7 miljard tweets van tien jaar van wereldwijde Twitter-gegevens, in kaart gebracht op basis van maand tot maand.

Voor elke maand in 2021 hebben tot dusverre meer dan een vijfde van alle tweets ten minste een van de momenteel goedgekeurde 3.521 emoji’s bevatten, waarbij een trend tijdens de laatste delen van 2020 werd gedetecteerd.
Deze laatste cijfers tonen 20,69% tweets met ten minste één emoji.
Dit betekent dat 2021 juli op het goede spoor is om het hoogste deel van het gebruik van Emoji in de geschiedenis van de Twitter te houden.
🔍 Vijfjaarsmening
In de afgelopen vijf jaar Twitter-gegevens kunnen we zien dat Sinds het Emoji-gebruik van 2018 in elk volgend juli die van de vorige december heeft overschreden.

Deze groei komt elk jaar na een opvallende start-van-jarige lull, bijna zeker te wijten aan de drop-off van Emoji-gebruik met betrekking tot 🎅 Kerstmis en 🎊 nieuwjaarsavond.
In vergelijking van juli 2016 tot juli 2021 kunnen we ook zien dat Emoji-gebruik op Twitter is gestegen van 14,5% naar 20,69% in de afgelopen vijf jaar – een relatieve toename van het gebruik van het Emoji van meer dan 40%.
Slechts in juli kunnen we dit nog duidelijker zien, met de grootste stijging van het jaar op jaarbasis tussen 2018 en 2019 (een stijging van 2,79% van alle tweets, ten opzichte van 18,87% toename), gevolgd door de sprong tussen 2019 en 2020 (2,58% van alle tweets; relatief 14,68% stijging).

De groei tussen 2020 en 2021 is lager dan de hoogte van de vorige twee tijdsperioden. Deze vertraging kan worden verklaard door de aanhoudende Coronavirus-pandemie na enkele initiële niveaus van Emoji-gebaseerde verbranding.
Dit kan ook worden verklaard door het rijpen van Emoji in digitale gesprekken en een signaal van meer consistent gebruik om te komen.
💉 Van nederige oorsprong
Gerelateerd aan Covend-19 kunnen we zien dat het gebruik van 💉 spuit op een all-time hoog op Twitter staat, sinds vóór het begin van de pandemie.
Deze relatief ongebruikte emoji die aanvankelijk werd geïmplementeerd voor de bloeddonatie in Japan heeft een nieuw leven gezien als een emoji die toenemende covend-19 vaccinatie over de hele wereld vertegenwoordigt.

🧮 Meer Emoji-statistieken
Hoeveel emoji’s zijn er? Welke zijn het meest populair? We houden deze pagina bijgewerkt met de nieuwste EMOJI-statistieken.
🥳 World Emoji Day
In de tussentijd is hier naar Emojis: of ze ernstig worden gebruikt, ironisch, of op enige manier tussenin, zijn Emojis nooit relevanter geweest in onze dagelijkse digitale communicatie.
Vóór deze komende zaterdag, wens je een gelukkige wereld Emoji 2021 aan al onze toegewijde lezers!
Om bij te houden wat er gebeurt in de leiding tot 17 juli, gebruik dan de #worldemojiday hashtag of volg de officiële rekeningen:

🥳 Wereld Emoji Dag op Twitter
🥳 Wereld Emoji-dag op Facebook
🥳 Wereld Emoji Day op Instagram

En om erbij te betrekken, overweeg je te stemmen in de World Emoji Awards, momenteel de meeste 2021 Emoji die op 17 juli wordt aangekondigd.
We vroegen welke * single * emoji je het best hebt samengevat 2021 tot nu toe. Nu hebben we de antwoorden samen getrokken en het is terug naar u om ons te helpen een winnaar te kiezen. Hier is je beugel met alle opties! We zullen hier stemmen op Twitter tussen nu en #worldemojiday! ⬇️ World Emoji Awards 🗳🌍🏆 (@emojiawards) 7 juli 2021
📖 Lees meer

😭 luid huilen wordt top tier emoji
Een jaar op: verveeld van de pandemie
Emoji-trends die 2020 hebben gedefinieerd
17 juli is nu overal World Emoji-dag

Search Emojis: