Emoji-vlaggen goedgekeurd voor Engeland, Schotland, Wales

Unicode president Mark Davis heeft vandaag aangekondigd dat vlaggen van Engeland, Schotland en Wales zijn goedgekeurd als onderdeel van de komende Emoji 5.0-standaard.
Dit zijn de eerste drie vlaggen die zijn goedgekeurd door het Unicode Technical Comité, dat gebruik maakt van de nieuwe regionale vlagsteun van Unicode.

Deze nieuwe Emoji-tagsequentiefunctionaliteit zorgt voor een breder scala aan locaties die moeten worden ondersteund voor vlaggen binnen Unicode.
Unicode mede-oprichter en president Mark Davis verteld:

Met Emoji 5.0 kunnen we de vlaggen van landonderdelen als Emoji – met Engeland, Schotland, en Wales die de weg leidt. Dankzij de vele mensen achter de schermen in het Emoji-subcomité en Unicode Technical Comité voor hun doorzettingsvermogen bij het ontwikkelen van een algemeen mechanisme hiervoor.

Deze update is lang geleden, met meerdere voorstellen die zijn ingediend, en verschillende mechanismen voor ondersteuning die zo ver terug worden gesuggereerd als februari 2016.
Eerder zijn vlaggen van de VK Home Naties niet in aanmerking gekomen voor de status van Emoji, omdat de relevante ISO-standaard het 🇬🇧 Verenigd Koninkrijk vermeldt als één enkele entiteit.

Onder de nieuwe “tagsequentie” -mechanisme zijn subregio / subdivision vlaggen voor de eerste keer mogelijk binnen Unicode, en de sequenties “GBENG”, “GBSCT” en “GBWLS” zijn goedgekeurd als de eerste drie toevoegingen aan de norm.
Eindgebruikers moeten zien dat de vlaggen verschijnen voor invoeging zoals elke andere vlag Emoji op het Emoji-toetsenbord, zonder dat een van deze codes verschijnt.

Noord-Ierland?
Noord-Ierland heeft geen officiële vlag. Als zodanig was het niet opgenomen in het voorstel voor Emoji-vlaggen van Engeland, Schotland en Wales.

Hoewel een sequentie voor Noord-Ierland door Unicode kan worden gedocumenteerd, zou het ontbreken van een consistente vlag die moeten worden gebruikt waarschijnlijk verkopers die dit weglaten.
Als Noord-Ierland het probleem van de vlaggen zou oplossen, kan dit de zaak helpen om het binnen de Unicode-standaard te documenteren.
Andere vlaggen?
Duizenden nieuwe vlaggen zijn nu technisch mogelijk – maar alleen voor geldige Unicode-onderverdelingen.
Unicode biedt een lijst met staten, provincies, kantons en andere onderverdelingen die voor de eerste keer in aanmerking komen voor vlagsteun.
Deze onderverdelingen omvatten locaties zoals Texas (VS), Normandië (Frankrijk) en Catalonië (Spanje).

Om volledige Emoji 5.0-ondersteuning te claimen, zouden verkopers alle gedocumenteerde Emoji-vlaggen moeten opnemen (op het moment van schrijven is dit de bestaande landenvlaggen + Engeland, Schotland, Wales).
De lijst met onderverdelingen is een referentiepunt voor andere vlaggen die nu mogelijk zijn.
Populariteit
Zoekgegevens tonen de top vier ontbrekende locale vlaggen om te zijn:

Schotland
Wales
Engeland
Texas

Deze vormen de overgrote meerderheid van de vraag van vlaggen die momenteel geen emoji-weergave hebben.
Het is mogelijk dat toekomstige Unicode-releases andere Emoji-subdivisievlaggen toevoegen, als er voldoende vraag wordt getoond, en een bereidheid van verkopers om ze te ondersteunen.
Uitgave
Een releasedatum is nog niet aangekondigd voor Emoji 5.0, hoewel het in de eerste helft van dit jaar wordt verwacht.
In de praktijk betekent dit dat gebruikers waarschijnlijk ondersteuning zullen zien voor deze vlaggen op iOS- en Android-apparaten in de tweede helft van 2017.

Search Emojis: