Emoji-vlaggen uitgelegd

Zoals bij de meeste dingen Unicode-gerelateerde, zijn Emoji-vlaggen ingewikkelder dan ze voor het eerst kunnen verschijnen.
Met oproepen in de afgelopen jaren voor Emoji-weergave van de Aboriginal Australische vlag, de vlag van Transgender, Bretagne, Koerdische vlag (en nog veel meer), het is de moeite waard om nauwere te bekijken op de manier waarop vlaggen kunnen worden toegevoegd aan de Unicode-standaard, en hoe die gevolgen zijn de set van vlaggen die vandaag beschikbaar zijn.
Immers, inclusief de iPhone van Apple slechts 10 Land Flag Emojis in 2008, en nu zijn er 268. Hoe werden deze 268 vastbesloten om meer in aanmerking te komen dan andere vlaggen?

Voor elke vlag die wordt weergegeven op een gemiddeld emoji-toetsenbord, zijn er ten minste vier verschillende manieren waarop het kan worden gecodeerd achter de schermen.
Hoewel de code die wordt gebruikt om een โ€‹โ€‹vlag weer te geven, lijkt het misschien het minst interessante onderdeel van een vlag Emoji, het begrijpen van deze details essentieel bij het bepalen waarom deze 268 vlaggen specifiek bestaan, en helpen de haalbaarheid van nieuwe vlaggen in de toekomst in te stellen.
Laten we deze als uitgangspunt gebruiken:

๐Ÿ Geruite vlag
๐Ÿณ๏ธ๐ŸŒˆ Rainbow-vlag
๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ Vlag voor Verenigde Staten
๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ณ๓ ฃ๓ ด๓ ฟ Vlag voor Schotland (GB-SCT)

๐Ÿ Geruite vlag
Geruite vlag is de gemakkelijkste van de vlaggen. Het lijkt erop dat er op een vlag lijkt, maar is niet anders gecodeerd voor een ๐Ÿ“ป-radio of ๐ŸŽบ-trompet.

Aantal codepunten: 1
Vergelijkbare vlaggen: ๐Ÿšฉ ๐ŸŽŒ ๐Ÿณ๏ธ

Vlag zoals deze (en ๐Ÿšฉ) werden over het algemeen toegevoegd aan Unicode voor compatibiliteit met de Japanse Carrier Emoji-sets, of andere pre-emoji-lettertypen zoals WEBDINGS.
Deze zijn in het algemeen niet geassocieerd met elk specifiek land, regio of groep mensen – hoewel de ๐ŸŽŒ gekruiste vlaggen Emoji als Japanse vlaggen op alle belangrijke platforms (voorheen een Zuid-Koreaanse vlag op Samsung) vertoont.
๐Ÿณ๏ธ๐ŸŒˆ Rainbow-vlag
Rainbow-vlag is een ZWJ-sequentie van deze twee emoji’s:

๐Ÿณ Witte vlag
๐ŸŒˆ Rainbow

Unicode heeft dit vermeld als te bevelen voor algemene interchange (RGI), wat betekent dat belangrijke leveranciers ondersteuning zijn of hebben toegezegd om deze reeks te ondersteunen.

Aantal codepunten: 4
Vergelijkbare vlaggen: ๐Ÿดโ˜ ๏ธ

Met het ontwerp, ZWJ-sequenties vereisen geen Unicode-goedkeuring zoals een reguliere emoji. Als zodanig is het mogelijk voor verkopers om meer van deze toe te voegen door samen te voegen met twee bestaande emojis, als ze dat willen.
Het nadeel is dat gebruikers zonder consensus onder leveranciers geen aangepaste ZWJ-sequenties op correcte platforms correct zien en in plaats daarvan de afzonderlijke onderdelen zien. Een voorbeeld hiervan is:

๐Ÿดโ˜ ๏ธ Piraatvlag

Met behulp van hetzelfde concept als Rainbow-vlag ondersteunde Twitter een piraatvlag in hun Twemoji-set voor een aantal jaren door lid te worden van de ๐Ÿด zwarte vlag en โ˜ ๏ธ schedel en gekruiste knekels voordat Unicode deze vlag als RGI in 2018 vermeldde. Alle grote leveranciers ondersteunen het nu.
๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ Vlag voor Verenigde Staten
Landvlaggen zoals die voor de VS worden gemaakt door twee tekens te koppelen.
Systemen kijken omhoog om te zien of een paar geldig is en in plaats daarvan een vlag tonen.
Dit is een slim systeem dat Unicode vermijdt die nodig is om een โ€‹โ€‹nieuw codepunt voor elk land te maken. De vlag van de Verenigde Staten is een sequentie van deze twee tekens:

๐Ÿ‡บ Regionale indicator symbool letter u
๐Ÿ‡ธ Regionale indicator symbool letter s

De lijst met geldige sequenties voor landvlaggen is afgeleid van ISO 3166-1, wat een internationaal erkende lijst van landen en regio’s is.

Aantal codepunten: 2
Vergelijkbare vlaggen: ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง ๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ฆ ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ญ ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ณ

ISO 3166-1 bevat ook codes voor sommige macro-regio’s, namelijk:

๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡บ Europese Unie
๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ณ Verenigde Naties

Als er een code in de lijst staat, wordt deze automatisch als Emoji vermeld, zonder dat het voorstel vereist is.
Verklangers zijn niet verplicht om al deze vlaggen te ondersteunen (Microsoft ondersteunt geen landenvlaggen op Windows, in plaats daarvan met de twee-letterige landencodes), maar ondersteunt over het algemeen alles in de lijst voor compatibiliteit.
Als de ISO 3166-1-standaard is bijgewerkt om morgen een nieuw land toe te voegen, komt dat vrijwel zeker op de Emoji-vlaglijst.
Terzijde: “verzonnen” ISO 31661- codes
WhatsApp heeft eerder zijn eigen paren van regionale indicatoren uitgevonden voor een paar vlaggen, waaronder Schotland (XS) en Texas (XT). Deze werden gebruikt om regio’s weer te geven die niet onder ISO 3166-1 (de “X” aan de voorzijde hebben gedekt, aangegeven dat deze geen deel uitmaken van de standaardset).
Deze codes werkten niet op andere platforms, en zouden alleen de letters tonen als ze buiten WhatsApp worden verzonden. In theorie was er geen reden dat andere platforms deze niet hadden kunnen ondersteunen, maar de uitdaging zou het naar meer regio’s schalen, als het populair werd. In feite is dit vrijwel waarom Unicode in de eerste plaats bestaat: in plaats van bedrijven achterwaarts-engineering hoe andere platforms verschillende teksttekens weergeven, een standaard hebben dat alle bedrijven bijdragen aan en instemmen met het gebruik.

Werkte voor Texas, maar als dit naar alle Amerikaanse staten is uitgebreid, wat zou Tennessee gebruiken?
Vanwege de manier waarop deze codes werden geรฏmplementeerd, zijn de sets van drie of meer regionale indicatorpersonages niet haalbaar, omdat de tekstweergave-motoren elke twee met een Emoji eerst overeenkomen (bijvoorbeeld als werden gebruikt voor South Dakota, zouden tekstmachines het als een Schotse vlag eerst en laat je aan het einde achterblijven met de opknoping)
Dit werd in 2017 een niet-probleem, wanneer onderverdelingen zoals Schotland en Texas ondersteuning kregen in de Unicode-standaard, zij het met behulp van een andere methode.
๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ณ๓ ฃ๓ ด๓ ฟ Vlag voor Schotland (GB-SCT)
Tot voor kort kwam Schotland niet in aanmerking voor zijn eigen Emoji-vlag, althans op de manier waarop Unicode de vlaggen codeert.
Het ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง Verenigd Koninkrijk wordt vermeld onder ISO 3166-1 (de lijst met landen die een land of regio moest worden vermeld om een โ€‹โ€‹vlag te krijgen).
Iso echter heeft een lijst die subdivisies voor elk land vertoont. U kunt onderverdelingen voor het VK of de VS of elk land ter wereld bekijken. Deze gebruiken de landcode, gevolgd door een onderverdeling. Bijvoorbeeld Schotland is GB-SCT en Texas is US-TX. Elke code is uniek.

Aantal codepunten: 7
Vergelijkbare vlaggen: ๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ฅ๓ ฎ๓ ง๓ ฟ ๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ท๓ ฌ๓ ณ๓ ฟ

Emoji 5.0 classificeert officieel “normale” of “verouderde” onderverdeling als geldig.
Meer dan 3.000 nieuwe vlaggen zijn mogelijk, als leveranciers hen willen ondersteunen (niet alle onderverdelingen van de wereld hebben eigenlijk hun eigen vlaggen).
Voor de doeleinden van Cross-platform Consistentie heeft Unicode drie van deze vlaggen als RGI beschouwd:

๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ฅ๓ ฎ๓ ง๓ ฟ Engeland
๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ณ๓ ฃ๓ ด๓ ฟ Schotland
๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ท๓ ฌ๓ ณ๓ ฟ Wales

Dit betekent een belangrijke leveranciersondersteuning of hebben toegezegd om deze vlaggen te ondersteunen.
Mocht een leverancier, zoals Google of Twitter, meer onderverdelingen willen ondersteunen, zijn ze perfect in staat om dit te doen: op voorwaarde dat er een geldige code is om te gebruiken.

Momenteel beoordeelt Unicode geen voorstellen voor subdivisievlaggen op dezelfde manier als andere emoji’s.
In plaats van elk gebied van de wereld te wegen op basis van reguliere selectiefactoren (onderscheidend vermogen, waarschijnlijke gebruiksfrequentie, enz.); Unicode informeert in plaats daarvan verkopers van nieuwe voorstellen voor onderverdelingsvlaggen op de bijeenkomsten en leveranciers van het kwartaal technisch comitรฉ, zijn van harte welkom om op deze informatie te handelen, moeten ze extra onderverdelingsvlaggen willen ondersteunen.
Ziet het vaakst verzoeken om onderverdelingen die worden waargenomen om sterke of onafhankelijke identiteiten te hebben; Bijvoorbeeld Bretagne (Bretagne), Cataloniรซ, Texas, Californiรซ, Noord-Ierland. Het lijkt redelijk dat bedrijven voorzichtig zouden zijn bij het overwegen van nieuwe regio’s: sommigen kunnen controversieel zijn, en anderen konden last hebben van “het hele set” -probleem (Texas is een bekende vlag in de VS, maar hoe zit het met Idaho?)
WhatsApp ondersteunt nu de onderdelenvlaggen voor Engeland, Schotland, Wales en Texas met behulp van geldige subdivisioncodes, en niet de vorige geschroefde regio-codes van XE, XS, XW en XT.
Geografische vlaggen zonder codes
Een kloof in Unicode-vlagsteun bestaat als het gaat om geografische regio’s van de wereld die geen ISO-regiocode of subdivisioncode hebben.
Bijvoorbeeld: inheemse Amerikaanse stamvlaggen, Australische Aboriginal vlag, Maori-vlag, Torres-Strait Islag-vlag.
Deze vertegenwoordigen allemaal mensen van een regio of een deel van de wereld, maar hebben geen ISO-subdivision-code die ze vertegenwoordigen. Op dit moment heeft Unicode geen mechanisme om dit soort vlaggen te ondersteunen:

“Vlaggen die bedoeld zijn om specifieke landen of regio’s van de wereld te vertegenwoordigen, moeten een geldige Unicode-regioncode hebben (op basis van ISO / BCP47) of Unicode-subdivisioncode (op basis van ISO 3166-2).”

Andere vlaggen
Een categorie van de vlag die niet specifiek regionaal is, is dat van verschillende trotsvlaggen, met verschillende ontwerpen die verschillende LGBT-groepen vertegenwoordigen, waaronder biseksuele, transgender of pansexuele gemeenschappen.
Deze dalen technisch onder dezelfde criteria als elk Emoji-voorstel. Is het onderscheidend, is het waarschijnlijk goed gebruikt, is het open -e-eindigde?
De laatste vraag kan รฉรฉn gebied zijn dat trots vlags worstelen, als het onduidelijk is welke trots vlaggen opmerkelijk genoeg zijn voor representatie, en door welke criteria ze meer opmerkelijk zijn dan andere.

Als er vastbesloten werd dat een of meerdere vlaggen aan de criteria voor acceptatie als Emoji voldoen, zou de vraag voor Unicode worden: welk type codering zou het gebruiken?
Een Vlag van Transgender Pride kan bijvoorbeeld worden gecodeerd als een concept (bijv. Een nieuw codepunt voor “Transgender Pride Flag” of “Transgender-vlag” die een ontwerp zou kunnen hebben), of door zijn kleuren (bijv. Een ZWJ-sequentie van ๐Ÿณ๏ธ๐Ÿ’™๐Ÿ’— of vergelijkbaar of een codepunt die de kleuren beschrijft), of iets anders.
ZWJ-sequenties worden over het algemeen als flexibeler gezien, maar het zou vreemd zijn om een โ€‹โ€‹op kleur gebaseerde sequentie te gebruiken als het ontwerp voor een bepaalde prachtige vlag waarschijnlijk in de loop van de tijd zal veranderen. Hetzelfde zou van toepassing zijn op elk codepunt dat verwijst naar het ontwerp in plaats van de intentie.
Er zijn meerdere opties voor deze vlag die momenteel in verschillende regio’s worden gebruikt, dus leveranciers kunnen er ook zeker van zijn dat een enkel ontwerp representatief is voor een community internationaal, in plaats van een gesplitste opvattingen op welk ontwerp om te laten zien voor รฉรฉn emoji.
TL; DR: hoe vlaggen worden beoordeeld

Heeft ISO 3166-1-code: โœ… automatisch inbegrepen
Heeft ISO-onderverdelingscode: โœณ๏ธ indien geldig, tot leveranciers
Geografisch, maar geen code: โŒ niet ondersteund
Anders / niet-geografisch: ๐Ÿ‘ฉโš–๏ธ Onderworpen aan reguliere Emoji-selectiefactoren

Details van Unicode over voorstellen voor vlaggen.
Wat betekent dit allemaal
Niet alle vlaggen zijn gelijk als het gaat om normen.
Het feit dat sommige obscure vlaggen een emoji hebben (kijkend naar jou, isle of man) is niet noodzakelijk omdat ze de huidige criteria over gebruik hebben ontmoet, maar dat ze gewoon op de juiste lijst waren (namelijk De meeste regiocodes op de ISO 31616-1-lijst).
Meer onderverdeling vlaggen zijn relatief eenvoudig te ondersteunen (vanuit een technisch perspectief) als leveranciers het gevoel hebben dat er de moeite waard zijn, veroorzaken waarschijnlijk geen onbedoelde gevolgen. Vlaggen hebben ook implicaties in de echte wereld.
Vlaggen voor landen, regio’s of mensen die zijn gegroepeerd onder een bestaande standaard zoals ISO (en dus niet in aanmerking komen voor codering) zijn een moeilijke zaak. Of het nu, misschien een nationale normenorgaan een ISO-code kan toevoegen voor Australische Aboriginal of Torrest-Strait Islander Mensen is iets dat door mensen in deze gemeenschappen kan worden overwogen.
Wat andere (niet-geografische) vlaggen betreft, met name Pride-vlaggen, lijkt het alsof sommige van deze een reรซle mogelijkheid kunnen zijn, moeten ze in staat zijn om de huidige Unicode Emoji-selectiefactoren te bereiken.

Gezien de manier waarop vlaggen fungeren als een rallying-pictogram voor gemeenschappen van mensen, is het duidelijk dat er altijd de vraag is naar nieuwe vlag Emojis.
Terwijl de optie om elke vlag te sturen als een bestaat op de meeste platforms, is het probleem zowel over praktisch (emojis zijn flexibeler dan beelden) maar verder: representatie.
Verschijnen op het Emoji-toetsenbord van een groot platform is een teken van legitimiteit. Waarom mensen hun vlag willen zien als een emoji is duidelijk. Het bepalen van de exacte set van vlaggen – of elke categorie emojis – om op elk apparaat in de wereld op te nemen, is minder duidelijk.

Search Emojis: