Emoji-vlaggen voor Engeland, Schotland en Wales

Een voorstel voor Emoji-vlaggen van Engeland, Schotland en Wales is ingediend bij het Unicode Consortium in afwachting van de volgende Unicode Technical Committee-bijeenkomst in augustus 2016.
Ik co-co-auteurig met Owen Williams, die probeert het probleem aan te pakken dat een 🇬🇧 United Kingdom-vlag beschikbaar is als een emoji, maar niet de vlaggen van Engeland, Schotland of Wales individueel.

Het ontbreken van deze drie vlaggen is een bijzonder probleem bij internationale evenementen, waar deze drie landen naast andere vlaggen van het land worden weergegeven, wat leidt tot rare situaties als deze:

Achtergrond
De huidige vlaggen van Emoji worden weergegeven door regio-codes in Unicode, die zijn gebaseerd op de ISO 3166-1-standaard.
Onder deze standaard zijn Engeland, Schotland en Wales allemaal vermeld als onderverdelingen van het Verenigd Koninkrijk.
Unicode keek naar een methode om ISO 3166-onderverdelingen te ondersteunen in de ondersteuningssectie van de momenteel opgeschort subregio-ondersteuning van technisch rapport # 52.
Het hervatten van werkzaamheden aan dit technische rapport zou een manier zijn waarop deze vlaggen kunnen worden geïmplementeerd.
Zoals bij alle bestaande emoji’s, kunnen individuele leveranciers kiezen welke vlaggen (of emoji’s in het algemeen) ze willen ondersteunen.
Schema
Dit voorstel is nu verkrijgbaar in het Unicode-documentregister en moet worden besproken bij de volgende Unicode Technical Committee-bijeenkomst in augustus 2016.
Indien goedgekeurd, is het mogelijk dat deze vlaggen worden ondersteund naast Unicode 10.0 medio 2017.

Search Emojis: