Facebook onthult de meeste en minst gebruikt emojis

Met World Emoji Day Fast nadert op 17 juli, heeft Facebook de mogelijkheid genomen om te kijken hoe emoji’s worden gebruikt op Facebook- en Messenger-platforms.

Te beginnen met de meest populaire emoji’s, deze omvatten het voor de hand liggende ๐Ÿ˜‚ gezicht met tranen van vreugde en ๐Ÿ˜ glimlachend gezicht met hartogen (populair op alle platforms), maar de toevoeging van de ๐ŸŽ‚ verjaardagstaart doet een hint op een gemeenschappelijk thema op Facebook.

Door de top af te breken Emojis per land onthult Australiรซ en Canada het meest enthousiast op verjaardagsgroeten.

“Sommige” van het minst gebruikte Emoji’s vermeld, omvatten ๐Ÿคฝ persoon die waterpolo speelt, ๐Ÿ•ด๏ธ Man in pak die zwevend en 1๏ธโƒฃ keycapcijfer รฉรฉn.

Vanaf Emoji 11.0 zijn er 2.823 Emojis goedgekeurd door Unicode. Facebook ondersteunt (nog) de Emoji-update van dit jaar niet, zodat 2,666 beschikbaar is voor gebruik op het platform.
Afronding van de statistieken zijn enkele rauwe nummers op Emoji-gebruik. Ik had het leuk vonden om deze in de context te zien (welk percentage van de berichten dat op de Messenger wordt verzonden, alleen Emojis bevatten zonder andere tekst), maar toch bijna 1 miljard Emoji-Only-berichten hebben verzonden, is elke dag een duizelingwekkend nummer voor een tekenset die niet was t Universeel ruilbaar tot 2010.

Search Emojis: