Handen aan met Google’s nieuwe emoji mashups

Deze week heeft Google een update uitgebracht naar het Emoji-toetsenbord, waardoor Emoji Mashups voor de eerste keer binnen Goard. Met de nieuwe functionaliteit kunnen gebruikers bepaalde Emoji-uitdrukkingen mixen en matchen, met de resultaten die in het toetsenbord worden gesuggereerd voor invoer als een sticker.
Deze Emoji Mashup-functie genaamd Emoji-keuken is beschikbaar in de nieuwste bèta-release van GBoard voor Android.

In het benoemen van deze nieuwe functie is de “Emoji-keuken”, Google lijkt Google een gevoel van creatief kookkeurig te channelen (en misschien een beetje van de uitdrukking “alles behalve de gootsteen”).
Wanneer een gebruiker het GBBoard Emoji-gebied van het toetsenbord opent (waar Emoji’s, GIFS en Stickers Access is opgeslagen), bevat het tabblad de Emoji’s van de Unicode-standaard nu een aanvullend gebied dat is ingebed boven de zoekopdracht en de verschillende Categorieën van Emoji: dit gebied is effectief de “serveerplaat” van de zogenaamde Emoji-keuken, en is waar de voorgestelde EMOJI-mash-ups van Gboard worden weergegeven.

Wanneer een gebruiker vervolgens een Emoji binnengaat via het toetsenbord van de Gboard, wordt dit gebied vervolgens bevolkt met verschillende stickeropties met behulp van “Mashed Up” -versies van de eigen Emoji-ontwerpset van Google.

De initiële mash-ups die voor een in aanmerking komende Emoji worden aangeboden, lijken over het algemeen een van de volgende andere emoji’s te hebben als de coalitiepartner van het ontwerp, zoals het ware:

😂 gezicht met tranen van vreugde
😍 Glimlachend gezicht met hartogen
😘 gezicht een kus blazen
😔 peinzende gezicht
🥺 pleiten gezicht
🐵 aap gezicht
👻 Ghost
❤️ rood hart

Niet alle emoji’s worden echter ondersteund via de Emoji-keuken. Het lijkt te zijn gefocust door Emoji-ontwerpen met een enkel gezicht of sommige selecteer ontwerpen waarin een gezicht gemakkelijk kan worden gezorgd. Voorbeelden die we hebben gelokaliseerd, omvatten 🐷 varkensgezicht en 🐼 panda (hoewel niet alle ontwerpontwerpen van dieren worden ondersteund), 🌵 Cactus, 💀 schedel en 🎃 Jack-O-lantern.
Er zijn ook verschillende kleurencombinaties van de 💯 honderd punten en een verscheidenheid aan hartemoji’s (die zelf kunnen hebben 👀-ogen toegevoegd).

Wanneer verzonden, worden de EMOJI MASH UPS verzonden als stickerafbeeldingen vergelijkbaar met de bitmoji, de “MINI” -stickers van Google en de Memoji Apple-functies rechtstreeks in zijn Emoji-toetsenbord. Dat wil zeggen dat ze als een afgelegen beeld zullen worden verzonden naar de recepeiant, in plaats van inline te worden geplaatst met een reeks tekst of Unicode Emojis.

De keuken weergeeft ook alleen MASH UP-opties voor de laatste in aanmerking komende Emoji in een reeks emoji’s.
⌨️ Welke apps?
Google heeft zichzelf de volgende platforms geciteerd als compatibel met de volgende berichtenplatforms:

WhatsApp
Boodschapper
Snapchat
Telegram
Berichten van Google
Gmail

Emoji-keuken is niet beschikbaar voor meer traditionele sociale netwerkplatforms zoals Facebook, Instagram en Twitter (inclusief directe berichten op deze twee platforms).
Het is nog niet duidelijk of ondersteuning voor meer apps de verantwoordelijkheid is van app-ontwikkelaars, of als Goard dit in toekomstige releases kan inschakelen.
🤖 emoji mash up bots
Hoewel dit een nieuwe functie is voor Google-gboard, zullen veel Emoji-liefhebbers vertrouwd zijn met dit soort designmash omhoog.
Vorig jaar werd een Twitter-account met de titel The Emoji Mash Up Bot gemaakt door Louan Bengmah van Nantes in West-Frankrijk. Het account begon elke 60 minuten van de Combinaties van twee verschillende Emojis uit de categorie Smileys, met deze Mash-ups met Twitter’s Twemoji Design Set.

Het bot-account kreeg snel volgers als gevolg van retweets van de likes van Lil NAS X, die gisteren ook zijn steun deelden voor de nieuwe functie van Google.
De profetie is NOPE (@LILNASX) 4 augustus 2019 vervuld
Mijn tijd is NOPE (@lilnasx) 12 februari 2020 gearriveerd
In feite, vanwege de populariteit van het account, bracht Bengmah zijn eigen gratis stickerpakket uit van 29 van de meest populaire berichten van het Emoji Mash Up Bot-account in augustus vorig jaar.
Voor zijn deel lijkt Bengmah behoorlijk tevreden met de release van de Emoji-keuken:
Zelfs dacht dat ik er geen deel van uitmaakt, ik hou absoluut van het idee. Zoals het op dit artikel gezegd is, zijn de Emojis hier veel interessanter dan @ emojimashupbot’s omdat ze slim zijn ontworpen en niet willekeurig worden gegenereerd. Emoji mashup boi 👦🏽 (@louanben) 12 februari 2020
Spreken met, Bengmah verklaarde:

“Ik ben dol op het idee om emojis samen te voegen om onze ‘Emoji-collectie’ uit te breiden. En ik ben blij om te zien dat het idee wordt steeds populairder, of ik er iets mee te maken had of niet … ik moet zeggen, ik weet niet zeker dat Google het is inspiratie van mijn bot. Ik heb eerlijk gezegd geen idee. ”

De Jennifer Daniel van Google is openlijk geëxperimenteerd met zulke Emoji Mash Ups sinds 2014 in haar vorige rol op de New York Times. Een latere set van DANIEL wordt weergegeven in een verzameling tweets in 2017 die naar hen verwijst als:
Made Enkele Emoji-ligaturen die ik wish werden ondersteund Cross Platforms.A Challenge: Hoeveel verschillende Emoji Expressions kun je binnen een uur maken? Jennifer Daniel (@jenniferdaniel) 10 juli 2017
Tag jezelf (ik ben allemaal). Jennifer Daniel (@jenniferdaniel) 15 juli 2017
Zelfs zelf speelde in de loop der jaren met Emoji Mashups, met ’s Jeremy Burge die in 2016 aantoont hoe zwj-sequenties door leveranciers kunnen worden gebruikt om nieuwe Emoji-uitdrukkingen te maken:

📶 RELEASE
Als GoBoard-gebruikers nu graag hun eigen emoji mash-up stickers willen bereiden, accepteert het Board Beta-programma nog steeds leden op dit moment van schrijven. Een uitrol voor gewone GBBOAD-gebruikers zal waarschijnlijk plaatsvinden na een redelijke bètatestperiode.
Op het moment van schrijven is er geen aankondiging gemaakt of dit beschikbaar zal worden op GBoard voor iOS.

Alle huidige Android Emoji-ontwerpen
De Android 10 Emoji Changelog

Search Emojis: