Het originele iPhone Emoji-toetsenbord

Apple heeft Emoji-ondersteuning eerst toegevoegd op de iPhone in 2008. Bijna een decennium later lijken deze ontwerpen bekend als altijd.
Op het moment van Apple’s eerste Emoji-release stond IOS bekend als iPhone OS en Apple’s Emoji-toetsenbord verscheen voor het eerst in iPhone OS 2.2 in november 2008.
De eerste emoji’s waren beperkt tot iPhone-gebruikers in Japan, en vooraf gedateerd emoji die is opgenomen in de Unicode-standaard. Het was pas jaren later dat het Emoji-toetsenbord een optie buiten Japan werd en uiteindelijk standaard ingeschakeld werd.

Bij het bekijken van de originele iPhone Emoji-ingesteld op u kunt sinds 2008 een aantal wijzigingen opmerken. De meeste smileys lijken vandaag nog steeds nauwlettend op deze ontwerpen, maar veel van de mensen, dieren en objecten zijn de afgelopen jaren hun eigen richting gegaan.
Ik sprak Angela Guzman die een van de originele iPhone Emoji-ontwerpers is voor een praatje over hoe het was als in de tijd dat Steve Jobs de go-doorheen gaf op die eerste Emoji-set.

U kunt Emoji Wrap op Twitter volgen of abonneren met de PODCAD-app met de voorkeur, zodat u de volgende aflevering automatisch krijgt:

Apple-podcasts
Castro
Bewolking
Zakafval

Search Emojis: