Het probleem met roodharigen

De resultaten zijn in: Diverse Emoji-ondersteuning is inclusieve, divisie, achterstallig of zelfs niet nodig.
Afgescheiden van het debat over de noodzaak van modifiers van de huidtone, is de kwestie van een roodharige emoji.

Haar, daar, overal
Unicode maakt opmerking het volgende met betrekking tot emoji-haarkleur en hoe het moet worden geïmplementeerd in een diverse Emoji-wereld:

Donker haar wordt aanbevolen voor generieke afbeeldingen met haar. Mensen van elke huidtoon kunnen zwart (of zeer donkerbruin) haar hebben, dus het is neutraal. Eén uitzondering is een persoon met blond haar, die blond haar nodig heeft, ongeacht de huidtint.

Dit is precies hoe Apple de standaard Emoji-gezichten in de ontwikkelaar van IOS 8.3 benaderde. De publieke release van iOS 8.3 heeft echter merkwaardig de standaard haarkleur op geel gewijzigd:

Buiten de aanbeveling voor standaard Emoji-haarkleur, maakt het Unicode Consortium geen specifieke vermelding waarvan haarkleuren moeten worden gebruikt wanneer een huidtoonmodificator wordt toegepast.
In feite is Unicode de bespreking van en stelt dat:

Het is buiten de reikwijdte van Unicode om een ​​gecodeerd mechanisme te verschaffen voor het vertegenwoordigen van elk aspect van de diversiteit van de menselijke uitstraling die Emoji-gebruikers misschien willen aangeven.

In wezen moet de keuzes met betrekking tot haarkleur voor elke huidtoon door elk bedrijf worden beslist bij het implementeren van hun eigen emoji-artwork.
Welke appel besloot
Hier is het huidige assortiment van huidtoonmodifiers en de haarkleuren die Apple aan elk toestaat. Gebruik van de jongen emoji als het voorbeeld:

Emoji
Modifier
Huidskleur
Haarkleur

👦🏻
Fitzpatrick type-1-2
Bleek
Zwart

👦🏼
Fitzpatrick type-3
Room wit
Blond

👦🏽
Fitzpatrick type-4
bruin
bruin

👦🏾
Fitzpatrick type-5
Donker bruin
Donker bruin

👦🏿
Fitzpatrick type-5
Zwart
Zwart

De Emoji-modifier voor de huidtoon combineert de twee typen op de Fitzpatrick-schaal, in een enkele schaduw met de naam Emoji Modifier Fitzpatrick Type-1-2.
Type 1 op de Fitzpatrick-schaal wordt gedefinieerd als:

Bleek wit; blond of rood haar; blauwe ogen; sproeten – brandt altijd, nooit tans

Type 2 op de schaal van Fitzpatrick wordt gedefinieerd als:

Wit; kermis; blond of rood haar; Blauw, groen, of hazelaar ogen – meestal brandt, tans minimaal

Nadruk de mijne. Dus waarom heeft de bleke jongen zwart haar in het Emoji-lettertype van Apple? De volgende haarkleuren zouden de bovenstaande beschrijvingen vollediger overeenkomen:

De zaak tegen rood haar
Rood haar is niet heel gebruikelijk. Zeer weinig mensen, als een percentage van de wereldwijde bevolking, hebben rood haar:

Rood haar komt van nature in bij 1-2% van de menselijke bevolking. Het komt vaker voor (2-6%) bij mensen van Noord- of West-Europese voorouders, en minder vaak in andere populaties.

Was dit een factor in de beslissing van Apple om een ​​roodharige van de Emoji-line-up weg te laten? Als de Pale-Skin (type 1-2) Emoji rood haar had, welke optie zou blijven om mensen te vertegenwoordigen met witte huid en donker haar? Namelijk die van grote plak van Azië.

Ten slotte zijn er cross-platform-implicaties. Welke appel besluit te maken met Emoji-haarkleur mandeert niet dat Google of Microsoft hetzelfde doet.
Een mogelijke oplossing
Individuele huidtoonmodificatoren voor FITZPATRICK TYPE 1, en FITZPATRICK Type 2 kunnen bestaan: één met rood haar, één met zwart haar.

Er kan een duwback zijn van deze aanpak van verkopers, omdat het potentieel 100+ nieuwe emojis zou moeten worden ondersteund, gezien elke mens zou deze nieuwe optie krijgen.
Mocht dit worden geïmplementeerd, kan Unicode ook voorgeschreven worden in hoe huidtoonmodifiers haarkleur moeten vertegenwoordigen.
Eén ding is duidelijk: beslissingen zoals deze zijn lastiger dan ze kunnen verschijnen, en terwijl Unicode de normen kan instellen, blijft het nog steeds de keuze van het platform-leverancier hoe deze te implementeren.
Het is interessant om te zien hoe deze vragen worden aangepakt wanneer de ondersteuning van de huidtoonmodificator in de komende maanden naar Android en Windows komt.

Verwant

Lijst van emoji huidtone-modifiers
Unicode Emoji Technical Report # 51
Roodharige emoji-petitie

Search Emojis: