Hoe de Monkey Emoji racistisch is

Nadat het voetbalteam van Engeland de finale van de Europese kampioenschappen gisteravond verloor, reageerde racistische ‘fans’ overstroomde Bukayo Saka’s Instagram-opmerkingen met Monkey Emojis.
Je weet hoe de rest gaat. Moderatie stuggles om bij te blijven. Slechte geloofsarchumenten volgen. Binnen uren wordt het bewijs gerapporteerd en verwijderd. Maar wat dan?
Het is waar we de gebruikelijke beproefde en geteste lijnen horen:

“Oh dus emojis zijn nu racistisch ??? ๐Ÿ˜ก๐Ÿคฌ”
“LOL het is gewoon een emoji ontspannen ๐Ÿคฃ๐Ÿ˜‚”

Het PlayBook gaat verder. Racisten vinden onschadelijke toepassingen van de aap of aap of aap gezicht emoji, en beweren dat de mensen die opstaan โ€‹โ€‹tegen racisme in feite de ‘echte racisten’ zijn.
Het is hetzelfde oude verhaal opnieuw ingezet en hergebruikt om in diskrediet te brengen en uit te loeien. Het is vermoeiend, maar in de afwezigheid van duidelijke informatie, gedijt.
Hier is je Quick Guide to of de Monkey Emoji racistisch is.

Is de Monkey Emoji Racist?
In de context van het sturen van een Monkey Emoji naar een zwarte voetballer, ja.
Er is een lange geschiedenis van zwarte mensen die monkeys of apen worden aangeduid door blanke mensen. Dit is geworteld in witte suprematie. Het is ontmenselijk en het is racistisch. Het is onmogelijk om de Monkey Emojis te scheiden van dit al langstaande racistische trope wanneer ze gewend zijn om te duiden, beledigen en misbruik van zwarte mensen.
Oh dus de Monkey Emoji is racistisch?
Niemand zei dat.
Ik kan geen context aan. Ja of Nee: is de Monkey Emoji-racist?
Als u geen context aankunnen, wordt dit een uitdagend gesprek.
Elke schriftelijke zin, elk gesproken woord, en elke getypte emoji heeft een andere betekenis, afhankelijk van de context.
De Monkey Emoji is niet is isolatie, maar het kan in veel contexten zijn.
Moet ik stoppen met het gebruik van de Monkey Emoji?
Als je het hebt over echte dieren, bijvoorbeeld, heb je net de dierentuin bezocht, dat is een perfecte tijd om deze emoji’s te gebruiken.

๐Ÿต aap gezicht
๐Ÿ’ aap
๐Ÿฆ Gorilla
๐Ÿฆง orangoetan

Het is de context, niet de emoji zelf, die een probleem kan zijn. Het is niet nodig om dierenemoji’s in alle contexten te verbieden.
Waar dit lastiger wordt, is het feit dat drie nuttige uitdrukkingen worden gestandaardiseerd in de Emoji-set als apen. Dit zijn:

๐Ÿ™ˆ Zie geen kwaadaardige aap
๐Ÿ™‰ hoor-no-kwaad aap
๐Ÿ™Š Spreek-no-kwaad aap

De drie wijze apen spreekwoord is bekend en is op zichzelf niet problematisch.
Het gebied dat deze verdwaalde in moeilijkheden gebruikt, gebruikt ๐Ÿ™ˆ See-No-Evil Monkey op een intimiderende manier. Zonder context aanwijzingen, kan commentaar ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ op het Instagram van een voetballer een brutale schaamte zijn, of het kan racistisch zijn. De context van wie het heeft gestuurd en die het heeft ontvangen, kan het verschil zijn.
Mensen die handelen met de intentie om andere online relish edge-cases lastig te vallen dat er geen eenvoudige regel kan zijn dat elke gegeven emoji goed of slecht is.
Alternatieve uitdrukkingen
Als u het gevoel hebt dat de drie expressieve apen ongewenst kunnen zijn in uw online communicatie, overweeg dan met het volgende:

In plaats van ๐Ÿ™ˆ See-No-Evil Monkey Overweeg ๐Ÿคฆ persoon facepalming
In plaats van ๐Ÿ™Š spreek-no-evile aap overweeg ๐Ÿคญ gezicht met hand over mond

Ik heb geen goed alternatief om voor te stellen voor ๐Ÿ™‰ hoor-no-kwaade aap, maar er zijn genoeg expressieve gezichten om te vertegenwoordigen “Ik wilde dat niet” op een speelse manier horen.
Moet de Monkey Emoji worden verbannen?
Er zal zijn en zijn geweest, vraagt โ€‹โ€‹om de Monkey Emoji te verbannen.
Als het gaat om sociale media-platforms, is het logisch dat intimidatie van welke aard dan ook moet worden gematigd. VERWIJDERD. Beperkt. Dat is anders om dit dier uit het Emoji-toetsenbord of Emoji-lettertypen zelf te verwijderen.
Het verbieden van de Monkey Emoji is niet het antwoord. Het verbieden van racisten van sociale media-platforms is.
Tot de volgende keer
Dit is niet de eerste, en zal niet de laatste keer zijn dat Emojis op een manier wordt gebruikt om online mate of censuur te lastigvallen of te ontwijken.
De enige consistente regel is dat context aangelegen, en je moet op hun hoede zijn voor iedereen die ruzie maakt dat het dat niet doet.

Search Emojis: