Hoe emojis werkt op Sony PS5

Het EMOJI-toetsenbord is al meer dan een decennium een ​​steunpilaar in onze telefoons en tabletten, maar vandaag is het gemakkelijk toegankelijk voor een breed scala aan apparaten. Een van een dergelijk platform is Sony’s PlayStation 5-gamingconsole.
De PS5 heeft volledige Emoji-ondersteuning via een eigen op maat ontworpen Emoji-lettertype.
Onder hen is een 🎮-videogame die overeenkomt met het ontwerp van de PS5-controller.

🎮 Emoji’s gebruiken op PS5
PS5-eigenaren kunnen hun vrienden berichten via het spelbasisgebied van PlayStation Network.
Om toegang te krijgen tot de game-basis, kan een speler op de Central PlayStation Home-knop drukken in het midden van hun Dualsense-controller. Dit kan vanaf elk scherm op de PS5 worden gedaan, inclusief binnen een spel. Als u op de PlayStation Home-knop drukt, wordt het menu Controller geopend van waaruit de game-basis is toegankelijk.

De game-base toont alle andere PlayStation Network-gebruikers die als vrienden zijn toegevoegd. Een vriend selecteren Hiermee kan een gebruiker een sms-bericht op die gebruiker typen en gebruikers hebben eenvoudig toegang tot het EMOJI-toetsenbord door eenvoudigweg op in de L3-toets (linker stick) te drukken wanneer Direct Messaging een andere gebruiker is.

De PS5 ondersteunt alle 3.521 Emojis die momenteel is goedgekeurd door Unicode, inclusief die van de Emoji 13.1 van september 2020. Al deze emoji’s worden weergegeven met aangepaste Sony Emoji-ontwerpen, en dit zet Sony tot de meest actuele EMOJI-platforms.
Dit betekent dat de PS5 betere emoji-ondersteuning heeft dan veel populaire telefoons.
Dit aangepaste Emoji-lettertype onderscheidt de Sony PS5 van de wil van de Nintendo-schakelaar, die Emoji’s weergeeft met behulp van de Open Source Joypixels 2.0 Emoji Set.

❤️🔥 Hart in brand
❤️🩹 HARTEN HART
😮💨 gezicht uitademen
😵💫 gezicht met spiraalvormige ogen
😶🌫️ gezicht in wolken
🧔♂️ Man: baard
🧔♀️ Vrouw: baard

PlayStation is een van de eerste platforms om Emoji 13.1 te ondersteunen.
Hoewel PS5-gebruikers Emoji’s via het berichtenplatform kunnen verzenden en ontvangen, is er geen momenteel Emoji-ondersteuning binnen de internetbrowser van de console.
Surfen op het web Resultaten in elke Emoji die een ontbrekende tekendoos toont, ook wel bekend als een tofu, in Unicode-gesproken.

📲 Andere PlayStation-platforms
Eigenaren van de PlayStation 4 (PS4) -console kunnen hun vrienden berichten via de berichtenfunctie. Dit omvat Messaging PS5 en PS Vita-gebruikers. In tegenstelling tot de PS5, biedt de PS4 geen toegang tot het Emoji-toetsenbord.
PS4-gebruikers kunnen Emojis bekijken die door anderen worden verzonden via een PlayStation 5 of een ander aangesloten Sony Messaging-platform, maar stuurt niet Emojis van hun eigen: er is geen middel waarmee een PS4-eigenaar direct een emoji in een bericht op de console kan plaatsen. zelf.
Zelfs zonder directe toegang tot het Emoji-toetsenbord heeft de PS4 hetzelfde niveau van Emoji-ondersteuning als de PS5, die alle emoji’s tot en met Emoji 13.1 in hetzelfde aangepaste lettertype als PS5 weergeeft wanneer ze naar een ander platform zijn verzonden. (PS5, PlayStation-app, PlayStation-website).

De PlayStation 3 (PS3) omvatte ook Emoji-ondersteuning in zijn berichtengebied, inclusief toegang tot een toetsenbord “Symbool / emoticon” dat een selectie van 274 Emoji’s van Emoji 1.0 bevatte. Deze emoji’s worden gepresenteerd in een aangepast lettertype dat verschilt van dat gezien op de PS5 en PS4.
Een selectie van deze 274 emoji’s waren geanimeerd – een functie die niet wordt gedeeld met hun equivalente ontwerpen op de meer recente consoles.
Vanaf de zomer 2020 kunnen PS3-gebruikers gebruikers van de PS5, PS4 of PS VITA via hun PS3-console niet berichten. Ze kunnen nog steeds andere PS3-gebruikers berichten.

Zowel de PlayStation-app en de PlayStation-website zorgen voor de plaatsing van Emoji’s in berichten via het native emoji-toetsenbord van een apparaat.
Emojis verzonden en ontvangen via de PlayStation-app of de PlayStation-website wordt weergegeven in de inheemse Emoji-set van het apparaat. Bij gebruik van de app of website via een iPhone, iPad of MacBook wordt Emoji weergegeven met behulp van de inheemse emoji-ontwerpen van Apple, ongeacht welk platform ze oorspronkelijk werden verzonden of ontvangen.

🖼️ Ondersteuning
Op het moment van schrijven toont Sony Emoji-ontwerpen naast die van andere verkopers, hoewel we dit in de toekomst willen toevoegen.
Totdat houdt u onze Sony PlayStation Emoji-ondersteuningspagina in de gaten voor de meest actuele informatie.

217 Nieuwe Emoji’s in de definitieve lijst voor 2021
Nintendo Switch Emoji-ondersteuning
iOS 14.5 Emoji Changelog
Google Emoji 13.1 Changelog

Search Emojis: