Hoe we de perzik echt gebruiken

Apple kwam onlangs onder vuur voor het voorstellen van een verandering in de ๐Ÿ‘ perzik Emoji die het lookt dat het er meer fruitachtig en minder kontachtig uitziet.
“Wat gebeurt er met Emojis vertegenwoordigt het ergste soort gentrificatie van internet,” opgeladen buzzfeed. Mashable was nog dramatischer, roept uit:

“Apple net geruรฏneerd sms’en.”

Terwijl Apple zich snel terugtrok, toonde de aflevering de kracht van de gevoelens van mensen over Emojis en benadrukte hoeveel van hun betekenis persoonlijk en subjectief blijft.
๐Ÿ‘ Voor en na #Peachbuttgate ๐Ÿ“™ 17 november 2016
We waren nieuwsgierig wat de gegevens hebben gezegd over de kwestie van fruit versus kont, dus we wendden naar Twitter.
Afgelopen zondag 11 december, hebben we de streaming API gebruikt om een โ€‹โ€‹willekeurige steekproef van realtime te verzamelen, Engelstalige tweets die ๐Ÿ‘ noemen. Meer dan 12 uur verzamelden we 1.618 tweets; Na het verwijderen van retweets bleven we achter met een dataset van 571 tweets.
Hoewel dit een klein voorbeeld is en niet licht werpt op hoe de ๐Ÿ‘ emoji wordt gebruikt in privรฉberichten, merken we nog steeds enkele interessante trends.
Woorden in tweets met ๐Ÿ‘
“Like”, “Ass”, “Peach”, “Badgirl”, en “Booty” rond de top vijf woorden in tweets met ๐Ÿ‘.
Dit suggereert dat ๐Ÿ‘ veel vaker een seksuele connotatie heeft of als een afkorting kan worden gebruikt voor kont, dan is het om naar het werkelijke fruit te verwijzen.

Kunnen we kwantificeren hoe mensen de ๐Ÿ‘ gebruiken?
We hebben een willekeurige steekproef van 100 tweets van onze dataset genomen en ze handmatig geรฏnspecteerd om te zien wat ze bedoelden.
We eindigden ze op in vijf brede emmers:

33% van de tweets gebruikt ๐Ÿ‘ als een steno voor kont, hetzij letterlijk (dwz “per ongeluk geslagen over een lamp met mijn buit ๐Ÿ‘”) of figuurlijk (dwz “finales staan โ€‹โ€‹op het punt mijn ๐Ÿ‘” of in een bijzonder creatief gebruik te schoppen, ” zoals pure kont ๐Ÿ‘ “).

27% heeft seksuele connotaties of omvatten suggestieve beelden. Dit zijn vaak promotioneel in de natuur (d.w.z. ‘die van grote #bootjes houdt? ๐Ÿ‘ “of” ๐Ÿ‘ Bubble-kont, volg ons “).

13% verwijst naar fitness, meestal squats (d.w.z. “front squat warme ups ๐Ÿ‘” of “@ emrata’s instagram maakt dat ik de sportschool wil gaan, geen chocolade eet en squat voor de rest van mijn leven ๐Ÿ‘”).

Slechts 7% verwijst naar het fruit, waarvan de meeste verwijzen naar de smaak (d.w.z. “Holiday Shopping on @amazon? Voeg een pot van ons gezouten karamel perzik ๐Ÿ‘”) of de kleur (“Peachy Skies ๐Ÿ‘”) toe. Slechts 1% van de tweets verwijst letterlijk naar het fysieke fruit (d.w.z. “deze weken fruit is een perzik ๐Ÿ‘”).

4% Gebruik ๐Ÿ‘ om het gevoel van peachy of over het algemeen positief (d.w.z. “awwww te geven, ik ben Shyyyy ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ‘โค๏ธ Thankyou zo veel”).

16% daalt niet in een van de bovenstaande categorieรซn en gebruikt meestal ๐Ÿ‘ als een willekeurige toevoeging aan andere tekst.

Laten we even duren om de belangrijkste bevinding te markeren: maar liefst 93% van de tweets met ๐Ÿ‘ hebben niets te maken met de eigenlijke perzik.
Dit benadrukt de dynamische en door de gebruiker vastgestelde aard van emojis-as-taal.
Hoewel de perzik in alle Emoji-toetsenborden is bij maximaal 21 andere fruit en groenten, wordt het bijna nooit in letterlijke zin gebruikt.
Welke andere emoji’s gebruiken mensen met de ๐Ÿ‘?
Hier vinden we dat 8 van de top 10 meest samenvallend emoji’s andere fruit en groenten zijn.

Terwijl deze voor een mooie grafiek zorgen, onthult dichtere inspectie dat de meeste van deze promotionele tweets zijn van een bloemram (d.w.z. Laten we een glimlach voor je regelen. ๐Ÿ‰๐Ÿ“๐Ÿ‘๐Ÿ‰๐ŸŒ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ ๐Ÿ† “).
Hoe Peachy.

Search Emojis: