Inclusief Emojis komt terug naar Android

Google heeft vandaag een nieuwe bèta van Android P uitgebracht met een voorproefje van nieuwe Emoji-updates die later in 2018 komen.
Gemengd onder een verzameling van Emoji-ontwerpveranderingen en nieuwe emoji’s zijn twee veranderingen die een knipoog geven aan een potentiële toekomstige richting voor Google: een gender-inclusive familie- en gender-inclusive paar.

Voor duidelijkheid zijn ze niet Emojis – deze Emojis bestaat al in de Unicode-standaard en is Google nu nauwer volgende richtlijnen die aanbevelen als een geslacht niet wordt genoemd, dan moet een genderneutraal of gender-inclusive display worden gebruikt.
De vorige 👪 familie Emoji had hetzelfde uiterlijk als de expliciete 👨👩👦-familie: man, vrouw, jongen emoji, en nu hebben ze verschillende verschijningen.
De situatie is hetzelfde voor het 💑-echtpaar met hart Emoji dat nu een gender dubbelzinnig weergave toont voor beide mensen in het paar.

Het specifieke 👩❤️👨 paar met hart: vrouw, man emoji is ongewijzigd.
In de huidige Android-bèta komen slechts twee emoji’s op deze niet-inale uiterlijk, maar het lijkt echter een knikje van Google te zijn dat we hier meer van dit in toekomstige releases kunnen zien.
Voor context gebruikte Google eerder genderless “blobs” voor een aantal emoji’s die nu een gendered menselijk uiterlijk hebben. Deze waren in 2017 met pensioen om de weg te sluiten voor nieuwe Emoji-beroepen die voor elk een man en een vrouw-versie hebben gevonden.

Hoewel deze update geen terugkeer is naar genderneutrale blobs, erkent het wel dat een keuze aan vrouw-man, man-man, of vrouw-vrouw paren misschien niet een goede pasvorm is voor mensen die zich niet identificeren als geslacht.
Nieuw
De Android-bèta van vandaag omvat de 157 nieuwe emoji’s die een koud gezicht, hete gezicht, mango en lama omvatten.

Ook nieuw is de langverwachte ondersteuning voor roodharigen. Deze komen in de vorm van 12 nieuwe emojis: zes roodharige vrouwen en zes roodharige mannen.

Andere haargerelateerde toevoegingen van Emoji 11.0 zijn krullend haar, wit haar en kale mensen.

Veranderd
Een aantal bestaande emoji’s hebben ontwerpupdates gehad in de Android Beta van vandaag.
🗡️ Dagger heeft sprankelen en een decoratieve edelsteen op het handvat.

🥗 Groene salade verwijdert het ei, waardoor het een veganistische salade is.

🐐 Goat heeft het gefronste voorhoofd verloren dat het een minder agressieve uitstraling heeft.

🎻 Viool bevat nu een kin-rust.

🐢 Turtle is meer alert dan in de vorige release.

🔫 Pistool is veranderd van een wapen naar een fluorescerend oranje speelgoed.

🦗 Cricket is nu een cricket en geen sprinkhaan.

Uitgave
Android P Beta 2 is nu uit voor mensen met in aanmerking komende apparaten en komen naar consumenten in juli of augustus 2018.
Zoals met alle bèta-software, zijn ontwerpen die vandaag zijn inbegrepen, vóór de laatste maanden worden onderworpen aan verandering voorafgaand aan de laatste release.

Alle nieuwe emojis in Emoji 11.0
Alle huidige Google Emojis

Search Emojis: