Instagram schakelt naar Facebook Emoji-ontwerpen

Instagram is begonnen met het testen van een verandering in hoe emojis verschijnt op Android-telefoon, met sommige gebruikers die nu Facebook Emoji-ontwerpen zien (in plaats van systeembrede emoji’s die door Google of Samsung zijn geleverd in reacties) DMS en verhalen.
Deze update volgt het recente “Instagram op Facebook” Splash-scherm dat in eind 2019 begon te verschijnen, waardoor de link tussen Instagram en haar moederbedrijf duidelijker is voor gebruikers.

Eerste rapporten van de EMOJI-verandering verscheen voor het eerst begin februari 2020, waarbij de uitrol op dit moment beperkt is tot een kleine aantallen gebruikers.
Een woordvoerder van Facebook Company bevestigde dat tests plaatsvinden, vertellen via e-mail:

“We testen een aantal manieren om Emoji-ondersteuning op Instagram te verbeteren, zodat alle emoji’s kunnen worden weergegeven op alle Android-besturingssystemen.”

Impliciet in de verklaring van Facebook is dat een belangrijke reden voor deze update is om gebruikers vast te zitten op oude Android-releases om nieuwe emojis te zien als ze uitkomen. Tijdens het gebruik van Facebook-ontwerpen is dit niet verplicht om dit te doen, is het een manier om de consistentie van Emoji-selectie en -ontwerp te garanderen, tenminste voor de gebruikers van Instagram op Android.
Android’s gevarieerde emoji-sets
In de loop der jaren is Emoji-ondersteuning op Android een probleem voor apps, met veel gebruikers die niet ondersteund waren op oude versies van het besturingssysteem.
Het resultaat is miljoenen mensen met verouderde Android-apparaten die niet in staat zijn om nieuwe emojis snel te bekijken nadat ze worden vrijgegeven of ooit.
Google probeerde dit probleem op te lossen met de release van een gratis bibliotheek die apps zouden kunnen gebruiken om nieuwe Emoji-ondersteuning te bieden, zelfs op oude Android-releases. Sommige apps hebben hiervan profiteren, maar niet allemaal.
Het is nu alledaags op Android voor apps om hun eigen ontwerpen te implementeren die die door het systeem worden vervangen. Op Android de volgende apps Eschew Emojis van Samsung of Google ten gunste van hun eigen ontwerpen:

Twitter (Twemoji Designs)
Facebook (Facebook-ontwerpen)
Messenger (Facebook-ontwerpen)
WhatsApp (WhatsApp Designs)
Telegram (Apple-ontwerpen)
Instagram (Facebook-ontwerpen, nieuw)

Facebook Emoji Geschiedenis
Er wordt niet verwacht dat deze wijziging al snel naar alle Instagram voor apparaten zal rollen. Facebook heeft een veelverdieping geschiedenis van het nemen van zijn tijd met Emoji-updates en vrijgave.
Neem bijvoorbeeld wanneer Facebook de Facebook 3.0 Emoji-update in in juni 2018 begon te testen. Het was pas in augustus van hetzelfde jaar dat een meerderheidsgebruikers de verandering begonnen te zien.

Eerder had Facebook twee verschillende Emoji-ontwerpsets: een voor zijn sociale netwerksite (“Facebook”) en een andere voor zijn Messenger-platform. Echter, net meer dan een jaar nadat de duidelijke messenger-set werd vrijgegeven, werd het echter stopgezet in oktober 2017.

Deze zet om Facebook Emojis op Instagram weer te geven, kan worden beschouwd als een andere stap in de richting van het verenigen van de branding van de Social Media Giant, terwijl ook nieuwere EMOJI-ondersteuning biedt op Instagram voor oudere apparaten.
Uitgave
Momenteel lijkt slechts een kleine selectie van Instagram-gebruikers om elke wijziging in hun Emoji-ontwerpen te zien. De meerderheid blijf inheemse emoji’s zien van Samsung (op Samsung-telefoons) of Google (op alle andere Android-telefoons) op het moment van schrijven.
Met de geschiedenis van Facebook van selectieve testen en conservatieve uitloopschema’s, is het nog niet duidelijk als of wanneer de meeste Android-gebruikers de nieuwe emoji’s zullen zien zien.
iOS-gebruikers blijven natuurlijk systeem-brede emoji’s van Apple binnen apps voor Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp.
Zie je de Facebook Emoji Designs binnen je Instagram-app? Laat het ons weten.

Alle huidige Facebook Emoji-ontwerpen
Facebook 4.0 Emoji Changelog van september 2019
Facebook 3.0 Emoji Changelog van december 2018

Search Emojis: