iOS 14.5 Emoji Changelog

Apple heeft IOS 14,5 uitgebracht die nieuwe emojis brengt, zoals hart in brand en een gezicht in wolken voor alle gebruikers van iPhone en iPad, evenals een vaccin-vriendelijk herontwerp van de spuit Emoji.
Ook nieuw in deze update zijn genderopties voor mensen met baarden en talrijke combinaties van huidtonen voor koppels, waaronder sommige die zich uitstrekten dan Unicode’s 217 Emoji-goedkeuringen voor het jaar.

iOS 14.5 omvat alle 217 Emojis goedgekeurd als onderdeel van Emoji 13.1. 200 Daarvan zijn om verschillende huidtinten voor twee soorten koppels te ondersteunen.
Wanneer extra niet-standaard emoji’s in de tally zijn opgenomen, zijn er 441 nieuwe emoji’s in deze release.
๐Ÿ“ฒ iOS 14.5 is nu uit met deze nieuwe Emojis 26, 2021
Snelle links

Volledige Emoji 13.1-lijst
Afbeeldingen: elke nieuwe emoji in iOS 14.5
Afbeeldingen: elke gewijzigde Emoji in iOS 14.5
Twitter-thread of New Emojis

Emoji tally
De belangrijkste Emoji-updates in IOS 14.5 zijn die welke zijn goedgekeurd door Unicode in september 2020 die in februari 2021 voor het eerst verschenen in een IOS-bรจta.
Dit lijkt misschien recent, gezien IOS 14.2 al in november 2020 nieuwe Emoji’s omvatte, maar dit weerspiegelt een nieuw schema voor Unicode-releases, die van invloed zijn op de belangrijkste platforms zoals iOS.

Naast de 217 nieuwe Emojis die door Unicode is goedgekeurd, worden enkele honderden extra combinaties van ๐Ÿ’ kus en ๐Ÿ’‘ paar met hart ondersteund door Apple in IOS 14.5. Deze dienen als herinnering dat, terwijl Unicode beslist welke emoji’s “RGI” zijn (aanbevolen voor algemene uitwisseling), het is volledig mogelijk voor individuele leveranciers om nieuwe emoji’s te maken met behulp van sequenties die verder gaan dan deze lijst.
In totaal wanneer alle standaard en niet-standaard emoji’s worden geteld, zijn in totaal 669 nieuwe emoji’s opgenomen in iOS 14.5. De meerderheid, 652, zijn nieuwe combinaties voor elk stel.
โœจ Nieuw en opmerkelijk
Meest opvallend in deze update zijn drie nieuwe smileys. Twee zijn gloednieuw en men lost een voorbeeld van ontwerpdisambiguering in Emoji-leveranciers op.
๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ’จ Gezichtsademing lijkt als een zucht, hoewel het kan andere toepassingen zien. ๐Ÿ˜ถ๐ŸŒซ Gezicht in wolken is opzettelijk dubbelzinnig. Deze emoji kan een mistige gemoedstoestand, verwarring of zelfs een gevoel van rustige gelukzaligheid vertegenwoordigen.

๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ’จ gezicht uitademen
๐Ÿ˜ต๐Ÿ’ซ gezicht met spiraalvormige ogen
๐Ÿ˜ถ๐ŸŒซ gezicht in wolken

๐Ÿ˜ต๐Ÿ’ซ Gezicht met spiraalvormige ogen lost een probleem op lange termijn op waarbij sommige verkopers deze emoji – ๐Ÿ˜ต – met spiraalachtige ogen hebben getoond, terwijl de meerderheid x ogen gebruikte.
Met de goedkeuring van een nieuwe Spiral-Eyed Emoji, zullen alle leveranciers de bestaande ๐Ÿ˜ต emoji met x ogen zien, en deze nieuwe emoji met spiraalvormige ogen.

De twee nieuwe harten zijn geen nieuwe kleurvariaties van het klassieke hart-ideogram, maar vertegenwoordigen in plaats daarvan twee nieuwe visuele metaforen.
Deze verschijnen net na ๐Ÿ’” gebroken hart op het toetsenbord van iOS Emoji in iOS 14.5

โค๏ธ๐Ÿฉน HARTEN HART
โค๏ธ๐Ÿ”ฅ Hart in brand

Traditioneel wordt een hart in vlam geduld zoals getoond in โค๏ธ๐Ÿ”ฅ hart in brand wordt gebruikt om verlangen of lust te vertegenwoordigen. Een verbonden hart, zoals โค๏ธ๐Ÿฉน herstel hart kan worden beschouwd als het tegenovergestelde van een ๐Ÿ’” gebroken hart.
Het zal moeten worden gezien hoe mensen deze nieuwe emojis precies zullen gebruiken, maar als harten zijn universeel een aantal van de meest gebruikte emoji’s na smileys, zullen ze waarschijnlijk populair zijn.
In de tussentijd kunt u lezen over wat elk eerder beschikbaar hartemoji echt in een recente analyse betekent.
iOS 14.5 introduceert ook een nieuwe ๐Ÿง”โ™€๏ธ vrouw: baard emoji, en vanwege de manier waarop deze emoji’s worden geรฏmplementeerd, een nieuwe genderspecifieke ๐Ÿง”โ™‚๏ธ man: baard. Beide ondersteunen de opties van de vijf huidtoonmodifier.

๐Ÿง”โ™€๏ธ Vrouw: baard
๐Ÿง”๐Ÿปโ™€๏ธ Vrouw: lichte huidtoon, baard
๐Ÿง”๐Ÿผโ™€๏ธ Woman: Medium-Light Skin Tone, Beardd
๐Ÿง”๐Ÿฝโ™€๏ธ Woman: Medium Skin Tone, Beardd
๐Ÿง”๐Ÿพโ™€๏ธ Vrouw: Medium-Dark Skin Tone, Beardd
๐Ÿง”๐Ÿฟโ™€๏ธ Vrouw: Dark Skin Tone, Beardd
๐Ÿง”โ™‚๏ธ Man: baard
๐Ÿง”๐Ÿปโ™‚๏ธ Man: lichte huidtoon, baard
๐Ÿง”๐Ÿผโ™‚๏ธ Man: Medium-light Skin Tone, Beardd
๐Ÿง”๐Ÿฝโ™‚๏ธ Man: Medium huidtoon, baard
๐Ÿง”๐Ÿพโ™‚๏ธ Man: Medium-Dark Skin Tone, Beardd
๐Ÿง”๐Ÿฟโ™‚๏ธ Man: Dark Skin Tone, Beardd

De nieuwe ๐Ÿง”โ™‚๏ธ-man: baard moet bekend lijken: het wordt weergegeven met hetzelfde ontwerp dat eerder werd gebruikt door de ๐Ÿง” persoon: baardcode. Ondertussen heeft ๐Ÿง” persoon: baard een nieuw geslacht neutraal ontwerp gekregen, consistent met de meeste andere mensvormige emoji’s.

Deze wijziging volgt de laatste jaren in de laatste jaren, waarbij Emoji-leveranciers een in de meeste menselijke emoji’s een van de meeste menselijke emoji’s bieden, terwijl een specifiek geslacht kan worden gekozen indien nodig.
Platforms met recente Emoji-updates, waaronder iOS 14.5, zullen nu al deze bestaande emoji’s zien met een genderinclusief ontwerp:

๐Ÿง” PERSOON: BARD
๐Ÿง”๐Ÿป PERSOON: Lichte huidtoon, baard
๐Ÿง”๐Ÿผ PERSOON: Medium-Light Skin Tone, Beard
๐Ÿง”๐Ÿฝ PERSOON: Medium huidtoon, baard
๐Ÿง”๐Ÿพ PERSOON: Medium-Dark Skin Tone, Beardd
๐Ÿง”๐Ÿฟ PERSOON: Donkere huidtint, baard

๐Ÿ’‰ COFID-update
Een van de meer significante ontwerpveranderingen in iOS 14.5 is het nieuwe vaccin-vriendelijke ๐Ÿ’‰ spuit Emoji, nu weergegeven zonder bloed.

In een zet die wereldwijde nieuwsdekking zag toen het oorspronkelijk verscheen in iOS 14.5 beta 2, geeft de ๐Ÿ’‰ spuit Emoji niet langer een bloed weer, en heeft nu een kortere naald en een langere grijze vat.
Door het bloed uit het ontwerp te verwijderen, heeft Apple deze emoji visueel gemaakt voor een grotere verscheidenheid aan discussies, wat natuurlijk vaccinatie omvat.

Dit volgt een belangrijke uptick in ๐Ÿ’‰ spuitgebruik op Twitter in december 2020 na de aankondiging van de verschillende COVID-19 vaccins.

Dit was niet de enige emoji om het uiterlijk te veranderen in iOS 14,5, maar krijgt de globale vaccinatie in 2021, dit is de meest opmerkelijke Emoji-ontwerpverandering van iOS 14.5.
๐Ÿ’‘ Honderden paren
200 van de 217 nieuwe Emojis-goedgekeurd in september 2020 zijn variaties van ๐Ÿ’‘ paar met hart en ๐Ÿ’ kus.
Deze combinaties lossen een langdurig probleem op waarbij mensen met de standaard gele uiterlijk nauwer worden geassocieerd met blanke mensen, ondanks dat het bedoeld is als een neutrale kleur.
Het resultaat hiervan was een Emoji-toetsenbord dat inherent nuttiger was voor witte paren dan zwarte paren. Nu in iOS 14.5 zijn de paren diverser dan elke vorige release.

Met behulp van dezelfde interface zoals gebruikt voor ๐Ÿง‘๐Ÿค๐Ÿง‘ Mensen die handen in 2019 houden, maakt het indrukken van en ingedrukt op een van de koppels elke huidskleur afzonderlijk.
De meest recente keuze wordt als standaard op het toetsenbord bewaard.

De Emoji’s die de opties voor de huid ondersteunen, zijn:

๐Ÿ’‘ Paar met hart
๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿ‘ฉ Paar met hart: vrouw, vrouw
๐Ÿ‘จโค๏ธ๐Ÿ‘จ Paar met hart: man, man
๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿ‘จ Paar met hart: vrouw, man
๐Ÿ’ kus
๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘ฉ Kiss: Vrouw, Vrouw
๐Ÿ‘จโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘จ Kiss: Man, Man
๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘จ Kiss: Vrouw, Man

๐Ÿง‘๐Ÿปโค๏ธ๐Ÿง‘๐Ÿฟ Nog meer koppels
Een extra set van 452 ‘niet-standaard’ paren worden ondersteund in iOS 14.5, hoewel niet toegankelijk via het Emoji-toetsenbord.
Na de RGI van Unicode (aanbevolen voor algemene interchange) lijst heeft Apple ook het volgende geรฏmplementeerd:

Een paar Emoji kan ๐Ÿง‘ persoon + ๐Ÿ‘ฉ vrouw, of ๐Ÿง‘ persoon + ๐Ÿ‘จ-man omvatten. In Unicode’s List, kan Emoji van een genderinclusief persoon alleen worden gecombineerd met een tweede gender-inclusive persoon.
Een paar emoji kan รฉรฉn persoon, vrouw of man bevatten met een neutrale gele huidtoon, getoond in combinatie met een persoon, vrouw of man die een realistische huidtint heeft. In de lijst van Unicode worden realistische huidtinten niet weergegeven naast de standaard gele optie.
Elk van de bovenstaande combinaties is in elke volgorde toegestaan. Dit is bijvoorbeeld een standaard Unicode Emoji: ๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿ‘จ Paar met hart: vrouw, man, maar het tegenovergestelde koppeling is ๐Ÿ‘จโค๏ธ๐Ÿ‘ฉ Paar met hart: man, vrouw wordt ook ondersteund in deze release, ondanks niet -standaard.

Om hier hier om je hoofd te krijgen, zijn hier al het nieuwe ๐Ÿ’‘-paar met hartopties ondersteund in iOS 14.5:

Toets:
โšช๏ธ = niet nieuw. Een bestaande emoji.
๐ŸŸข = nieuw, kan worden ingevoegd via Emoji-toetsenbord.
๐Ÿ”ด = Nieuw, niet-RGI (niet op de aanbevelingslijst van Unicode) en niet getoond op het Emoji-toetsenbord.
Hetzelfde geldt voor de zeer vergelijkbare ๐Ÿ’ Kiss Emoji die ook dezelfde reeks nieuwe opties heeft, zowel standaard als niet-standaard.

Al deze toevoegingen zijn mogelijk een recente verandering in de Emoji-technologie van Apple, waardoor Emojis in realtime wordt weergegeven. Dit is een verandering van eerdere versies van het Apple Color Emoji-lettertype dat elke combinatie vereist om vooraf te worden weergegeven en opgeslagen in het lettertype als een bitmapbeeld.
Om een โ€‹โ€‹van de nieuwe ‘niet-standaard’ emoji’s te gebruiken, zoals ๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿง‘ paar met hart: vrouw, persoon of ๐Ÿง‘โค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘จ kus: persoon, man, je kunt de “kopie en plakken deze emoji gebruiken “Functie aan, of bewaar deze in een notitiebestand voor toekomstig gebruik.
Opmerking: het verzenden van een niet-standaard Emoji naar een ander platform zal resulteren in de afzonderlijke tekens die in volgorde worden getoond. Bijvoorbeeld ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฟโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿง‘๐Ÿผ kus: vrouw, persoon, donkere huidtint, middellichtende huidtoon wordt weergegeven als een enkele emoji op iOS 14.5 zal op veel apparaten zien als vier emoji’s:
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฟโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿง‘๐Ÿผ
Deze niet-standaard emoji’s zijn gemarkeerd met de waarschuwing:

๐Ÿšฉ Deze EMOJI ZWJ-sequentie is niet aanbevolen voor Algemene Interchange (RGI) door Unicode. Verwacht een beperkte cross-platform-ondersteuning.

๐Ÿ”€ gewijzigd
๐Ÿ‘ฉโค๐Ÿ’‹๐Ÿ‘จ Kiss: Vrouw, man toont nu de vrouw aan de linkerkant en de mens aan de rechterkant, om de naam van deze emoji te matchen.

๐ŸŽง Hoofdtelefoon wordt nu weergegeven als de Airpod Max-headset van Apple.

๐Ÿง— Niet gewijzigd
๐Ÿง— Persoon klimmen werd getoond met een helm in marketingmateriaal gedistribueerd aan sommige verkooppunten (inclusief) in februari, tiep om een โ€‹โ€‹verandering te zijn in de komende IOS 14.5-release.
Deze helmde klimmer verscheen nooit in elke bรจta van iOS 14,5, en is ook niet opgenomen in de laatste release.

De helm was ook bedoeld om te worden toegevoegd aan ๐Ÿง—โ™€ vrouw klimmen en ๐Ÿง—โ™‚ man klimmen, maar ook niet in een build van iOS 14.5.
Echter, slechts een paar dagen voor de release van iOS 14.5, rolde Apple de eerste bรจta van iOS 14.6 uit. Deze aanstaande update omvat de helm-dragende klimmers uit eerdere op afbeeldingen.
๐Ÿ“ฒ RELEASE
iOS 14.5 is nu beschikbaar als een gratis software-update voor de volgende apparaten:

iPhone 12/12 Mini / 12 PRO / 12 PRO MAX
iPhone 11/11 PRO / 11 PRO MAX
iPhone XS / XS MAX
iPhone X / XR
iPhone 8/8 Plus
iPhone 7/7 Plus
iPhone 6S / 6S PLUS
iPhone SE (1e generatie)
iPhone SE (2e generatie)
iPod touch (7e generatie)

Dezelfde emoji’s zijn opgenomen als onderdeel van Ipados 14.5, TVOS 14.5, WatchOS 7.4 en MacOS 11.3.

Elke Apple Emoji
Elke nieuwe emoji in iOS 14.5
Elke veranderde emoji in iOS 14.5

๐Ÿ“– Lees meer

Vaccin Emoji komt tot leven
iOS 14.2 Emoji Changelog

Search Emojis: