Meer Emoji-vlaggen komen naar iOS

De IOS 9 Beta 1 die deze week bij WWDC aan ontwikkelaars is vrijgegeven, bevat een nieuwe vlaggencategorie op het Emoji-toetsenbord, ondersteuning voor nieuwe vlaggen en tijdelijke aanduidingen voor extra vlaggen die onderweg kunnen zijn.
In totaal 29 (update: 33) zijn nieuwe landvlaggen opgenomen in iOS 9 die niet eerder op iOS of de Mac werden ondersteund. Apple heeft 198 nieuwe vlaggen toegevoegd aan iOS 8.3 in april 2015. Nu krijgen de volgende 29 landen hun eigen vlaggen in iOS 9:

🇦🇽 Vlag voor Åland-eilanden
🇦🇶 Vlag voor Antarctica
🇮🇴 Vlag voor British Indian Ocean Territory
🇧🇶 Vlag voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba
🇹🇩 Vlag voor Tsjaad
🇨🇽 Vlag voor kersteiland
🇨🇨 Vlag voor Cocos (Keeling) eilanden
🇫🇰 Vlag voor Falkland Islands (Malvinas)
🇵🇫 Vlag voor Frans-Polynesië
🇬🇱 Vlag voor Groenland
🇬🇬 Vlag voor Guernsey
🇮🇲 Vlag voor Isle of Man
🇯🇪 Vlag voor Jersey
🇲🇭 Vlag voor Marshall-eilanden
🇲🇺 Vlag voor Mauritius
🇾🇹 Vlag voor Mayotte
🇫🇲 Vlag voor Micronesië
🇲🇨 Vlag voor Monaco
🇳🇷 Vlag voor Nauru
🇳🇫 Vlag voor Norfolk Island
🇵🇳 Vlag voor Pitcairn
🇧🇱 Vlag voor Saint Barthélemy
🇸🇭 Vlag voor Saint Helena, Ascension en Tristan da Cunha
🇵🇲 Vlag voor Saint Pierre en Miquelon
🇬🇸 Vlag voor Zuid-Georgië
🇹🇰 Vlag voor Tokelau
🇻🇦 Vlag voor Vaticaanstad
🇼🇫 Vlag voor Wallis en Futuna
🇪🇭 Vlag voor West-Sahara

Naast deze nieuwe vlaggen, tonen tijdelijke aanduidingen nu voor het Bouvet Island, Heard Island en McDonald Islands, Svalbard en Jan Mayen, Taiwan en United States Minor Outlying Islands. De afbeeldingen voor deze landenvlag Emojis zijn nog niet zichtbaar en verschijnen in plaats daarvan als een ellips op het toetsenbord dat de relevante regionale indicator met twee letters invoegt.

In totaal toont 190 nieuwe vlaggen op het iOS 9 Emoji-toetsenbord, plus vijf placeholder-ellips’s. Dit bestaat uit 126 vlaggen die eerder werden ondersteund (maar verborgen uit het iOS 8.3-toetsenbord), plus de nieuw ondersteunde landenvlaggen hierboven vermeld.

Toegang tot alle vlaggen
Voor degenen die toegang hebben tot alle 208 landenvlaggen die vandaag worden ondersteund, is Quartz samengewerkt met het vrijgeven van een iOS-toetsenbord-app, die uitsluitend op deze taak is gericht.
De Emoji-vlaggen-app omvat alle vlagemoji’s die worden ondersteund door iOS, vermeldbare landennamen naast elke vlag. Niet meer verwarrend 🇮🇪 Ierland voor 🇮🇹 Italië bij het opscheppen van reizen naar het buitenland.
Dit is een gratis download uit de App Store en vereist iOS 8.3 of hoger.

De vlagbleders
De Unicode-standaard definieert Emoji-vlaggen door hun codes met twee letters, die effectief het Unicode-consortium ontstaat van het bepalen van welke landen een Emoji-vlag verdienen; De lijst uitstellen naar de ISO 3166-1 Alpha-2-codetarief.
Het is dan voorbij aan individuele bedrijven, zoals Apple of Google, om te beslissen welke landen op deze lijst een emoji-weergave krijgen.
Op het moment van schrijven omvat geen versie van Windows een Emoji-vlaggen. Windows geeft de landcode van twee letters weer (ook wel een regionale indicator) in plaats van een vlag voor alle landen.
Nieuwe vlaggencategorie in iOS 9
De huidige ontwikkelaar bèta van iOS 9 van Apple toont nu een nieuwe vlaggencategorie tussen reizen en plaatsen en objecten en symbolen, met alle ondersteunde vlaggen weergegeven (behalve één) rechtstreeks op het toetsenbord.

Omdat dit BETA-software is, is er geen garantie dat deze wijzigingen later in het jaar hun weg zullen vinden naar de laatste release.
Nog een afwezigheid van Emoji-ondersteuning in iOS 9 in de huidige bèta is de langverwachte middelvinger emoji (ondersteund door Windows 10) of een van de andere Unicode 7 Emojis goedgekeurd in 2014.

UPDATE: 13 juni 2015 Twitter Gebruiker VxbakerXV ontdekte dat drie regio’s van Frankrijk ook beelden in iOS 9 hebben bijgewerkt en nu hun (onofficiële) lokale vlaggen weergeven in plaats van de vlag voor Frankrijk. De regio’s van updates zijn:

🇬🇵 Vlag voor Guadeloupe
🇲🇶 Vlag voor Martinique
🇷🇪 Vlag voor Réunion

Interessant is dat de vlag voor Réunion slechts een van de vele kappers is om de vlag te vervangen. De Wikipedia-invoer voor de vlag toont andere huidige voorstellen. Het beeld dat Apple gebruikt, is niet de vlag weergegeven als de onofficiële vlag van Réunion.

UPDATE: 24 juni 2015 De tweede ontwikkelaar Beta van iOS 9 is vrijgegeven en bevat enkele wijzigingen.
De 🇪🇺-vlag voor de Europese Unie is niet langer verborgen. Het wordt nu weergegeven op het Emoji-toetsenbord, naast andere vlaggen van het land.
Vier meer eerder niet-ondersteunde vlaggen zijn toegevoegd:

🇧🇻 Vlag voor het eiland Bouvet
🇭🇲 Vlag voor gehoord eiland en McDonald-eilanden
🇸🇯 Vlag voor Svalbard en Jan Mayen
🇺🇲 Vlag voor Kleine afgelegen eilanden van de Verenigde Staten

De enige vlag die niet wordt ondersteund vanaf iOS 9 Beta 2 is:

🇹🇼 Vlag voor Taiwan

In tegenstelling tot IOS 9 Beta 1, omvat de tweede bèta van iOS 9 geen tijdelijke aanduiding ellipsis voor de Taiwanese vlag op het Emoji-toetsenbord.
Android ondersteunt de vlag voor Taiwan in Android 5.0 en hoger.

Op een gerelateerde opmerking heeft Kosovo geen permanente ISO-3166-1-code (nog). Er is een tijdelijke code van XK uitgegeven, maar dit is niet voldoende gebleken om het een Emoji-vlag in iOS 9 Beta 2 te geven.

Update: 9 juli 2015 De derde ontwikkelaar bèta van iOS 9 is vrijgegeven en omvat de 🇹🇼 vlag voor Taiwan Emoji voor de eerste keer.
OS X 10.11 Beta 3 heeft (nog niet?) Heeft u deze vlag en geeft het weer als het ◻️ White Medium Square Emoji

Ook nieuw in iOS 9 bèta 3 is de opname van de 🇽🇰-vlag voor Kosovo Emoji en de volgende vlaggen die in ISO 3166-1 alpha-2 worden beschouwd:

🇦🇨 Vlag voor Ascension Island
🇮🇨 Vlag voor Canarische eilanden
🇪🇦 Vlag voor Ceuta, Melilla
🇨🇵 Vlag voor Clipperton Island
🇩🇬 Vlag voor Diego Garcia
🇹🇦 Vlag voor Tristan da Cunha

Uitzonderlijke reserveringen zijn regionale indicatorcodes “gereserveerd op verzoek van de nationale ISO-lidlichamen, regeringen en internationale organisaties”.

Verwant

Android voegt 209 nieuwe Emoji-vlaggen toe
Windows 10 Emoji Changelog

Search Emojis: