Nieuwe Facebook Messenger Emojis is verbluffend

Facebook heeft vandaag een update uitgebracht naar de Messenger-app voor iOS en Android met een complete Emoji-revisie.
In totaal is 1,180 Emoji-afbeeldingen inbegrepen. Bekijk ze hier allemaal.

Opmerkelijke veranderingen zijn onder meer een bredere weergave van vrouwen, ondersteuning voor diversiteit aan de huidtint en een prachtig nieuw ontwerp.
Waar zijn ze?
Deze nieuwe Emoji-ontwerpen zijn exclusief verkrijgbaar in de Messenger-app.
Facebook gebruikt zijn mix van oudere Emoji-ontwerpen voor de Desktop-website en Native Emojis in de reguliere Facebook-app voor mobiel.
Als (of wanneer?) Facebook is van plan om deze nieuwe ontwerpen verder uit te rollen, nog moet worden gezien. Ik ben hierop naar Facebook.

Deze update werd voor het eerst aangekondigd door Facebook Gisteren, en Rollout is vandaag de eerste Messenger-gebruikers gestart.
Zoals met veel Facebook-updates, wordt dit op verschillende tijdstippen aan verschillende gebruikers beschikbaar gesteld en niet noodzakelijkerwijs op hetzelfde moment als de update van de App Store / Google Play Store.
Ontwerp
Het gloednieuwe Emoji-ontwerp van Messenger gebruikt gradiรซnten gemaakt van gestreepte tinten als een gemeenschappelijk element in de hele set.

Deze stijl biedt diepte en detail zonder toevlucht te nemen tot het glanzende uiterlijk dat Apple gebruikt.
De nieuwe Messenger Emojis herinnert me aan de Cel-schaduwrijke Zelda Wind Waker, die in veel opzichten een perfecte pasvorm is voor Emoji.

Sommige aspecten lijken bijna handgetekend, zoals de mond op het ๐Ÿ˜ฌ grimassende gezicht.
Facebook werkte met veteraanontwerpers het iconfactory op de Messenger Emoji-set en het resultaat is echt behoorlijk verbluffend.

Deze ontwerpen zijn schattig, maar toch duidelijk. De fijne lijn tussen vlak zijn, maar niet gevonden.
Meisje macht
De Unicode-standaard geeft het geslacht van de meeste emoji’s niet op, waardoor verkopers kiezen uit een mannelijke, vrouwelijke of genderneutrale uiterlijk.
In een slimme zet heeft Facebook vooraf geleide voorstellen om vrouwelijke versies van populaire emoji’s toe te staan, en eenvoudigweg gekozen om veel emoji’s als wijfje weer te geven in plaats van het meer voorkomende mannelijke uiterlijk.

In deze update kiest Facebook overweldigend vrouwen als het standaard geslacht, tenzij anders aangegeven.
De volgende emoji’s zijn meestal mannelijk op andere platforms, maar vrouw in Messenger:

๐Ÿ‘ฎ politieagent
๐Ÿƒ runner
๐Ÿšถ voetganger
๐ŸŠ zwemmer
๐Ÿ„ Surfer

Natuurlijk betekent dit dat er in dit stadium geen mannelijke versies van het bovenstaande zijn.
Modifiers
Modifiers worden ondersteund voor huidtinten, met de interface van de pers-en-hold zijn vele bekend van iOS.

De standaard haarkleur komt ruwweg overeen met keuzes gemaakt door Apple, met het haar voor het type 3-huidtoon als blonde, voor geen specifieke reden.

Redheads blijven vrijgesteld, tenzij je de roodharige standaard emoji’s met gele huidtoon telt.
Gezichten
We zijn allemaal redelijk bekend met hoe elk Emoji-gezicht moet kijken, en de Emoji-update van Messenger trekt geen verrassende verrassen.
Anders dan de unieke ontwerpstijl, is de daadwerkelijke kenmerken van elke smiley gemakkelijk te vertellen welke het zou moeten zijn.

Deze zijn meestal in lijn met keuzes Apple heeft gemaakt met hun gezichtsuitdrukkingen.
Samenhang
Wanneer in de Messenger-app, zal het platform Native Emojis uit iOS of Android plaats maken voor de aangepaste afbeeldingen van Facebook.

De Pitch Facebook maakt hier is dat “Emoji-verwarring” een ding van het verleden kan zijn, althans binnen de gesloten muren van Messenger.
Overigens behaalt WhatsApp dit al door de Emoji-afbeeldingen van Apple te gebruiken op alle platforms, waaronder Android.
Veranderingen
Elke emoji is in deze set gewijzigd, waardoor een changelog een beetje overbodig is dan om te zeggen dat er niets in de gaten blijft met de vorige Emoji-afbeeldingen.

Voorbij zijn de “Facebook Blue” -handgebaren, of de manier waarop de PAB-prints Emoji toonde als voetafdrukken. Van boodschapper, hoe dan ook.
๐Ÿ’ฉ
De stapel Poo Emoji is de gelukkigste die ik nog heb gezien. Ik wilde dit gewoon aanwijzen.

Missend
Deze update is groot, maar stopt met het opnemen van alle huidige emoji’s in de Unicode-standaard.
Geen emoji’s van Unicode 7.0 of hoger zijn inbegrepen, noch zijn enkele van de Emoji’s van vorige Unicode-versies later een Emoji-status.
In de praktijk betekent dit geen ๐Ÿ‘ hockey, geen ๐Ÿ› bed, no ๐Ÿฟ-chipmunk, en nee ๐Ÿค” denkend gezicht.

Flag Support is beperkt tot 42 vlaggen, die ongeveer is hoeveel iOS een jaar geleden ondersteunde.
Met het grootste deel van het uitgevoerde werk, vermoed ik dat Facebook dit jaar een andere release kan krijgen die toevoegt in de ontbrekende stukken.
Het is een ontmoedigende taak die een Emoji-set begint, en ongetwijfeld was dit voltooid toen het werk begon.
Daar zijn ze
Ik stel voor om je Messenger-app in de gaten te houden om de nieuwste emoji’s te zien wanneer ze je telefoon raken, of blader door de volledige set hier.

Search Emojis: