Over families en gelijkheid

Hoe ziet gelijkheid eruit op het Emoji-toetsenbord?
Er is de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt, waarbij emoji’s ooit wit en een man waren die nu een keuze aan huidtinten en gelijke genderopties aanbieden.
Vorig jaar werden 100 New Emojis vrijgegeven om combinaties van mensen in hand te houden, met elk een andere huidtint toestaan.

Maar hoe zit het met de families? 26 gezinseenheden zitten nu op het Emoji-toetsenbord, en aan de toenemende verwarring van gebruikers, maakt geen enkele verandering van de huidtint op de meeste platforms.
๐Ÿ‘ช๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ฉ ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ง
Een rapport dat is gepubliceerd door de Unicode Emoji-subcommissie voor de Unicode Technical Committee Meeting van vorige week beoordeelde alle mogelijke opties om huidtoonsteun uit te breiden voor gezinnen.
De bevinding van het rapport was dat de status-quo de voorkeursoptie blijft.
Dat is: geen nieuwe familie Emoji’s voor de gevoelde toekomst.

Wat is het probleem?
Gezinnen worden momenteel op de meeste grote platforms weergegeven als standaard geel. Deze kleur is bedoeld om een โ€‹โ€‹huidtint te vertegenwoordigen. De families zijn niet wit, noch zijn ze zwart. Dat is tenminste de bedoeling.
Zwarte gezinnen zijn al een aantal jaren een consistent verzoek van gebruikers en een toevallige blik op Twitter laat zien dat dit consequent als een toezicht wordt bekeken.
Het leek alleen redelijk dat mensen misschien aangenomen dat zwarte of gemengde gezinnen de volgende zouden kunnen zijn. Immers, bijna elke andere emoji met een standaard gele huidtone ondersteunt nu alle vijf huidtoonmodifiers die zijn toegestaan โ€‹โ€‹in de Unicode-standaard.
Vereist bekijken: @ aparnapkin’s emoji-stand-up. “Waarom denkt Emoji Corp dat het zoveel belangrijker is om een โ€‹โ€‹multiculturele jongensband te vertegenwoordigen dan een mooie, diverse familie?” Jane Solomon (@Janesolomon) 27 maart 2018
Een recente studie van Alexander Robertson, Walid Magdy, Sharon Goldwater van de Universiteit van Edinburgh ontdekte dat mensen met een lichte huid eerder de standaard (gele) huidtoon dan elke andere groep zullen gebruiken.
Ondertussen in dezelfde studie:

“Een hoger aandeel van de gebruikers van donkere huid gebruiken huidtone-modifiers en ze gebruiken ze vaker”

Er kunnen veel lagen zijn op hoe een emoji kan worden gebruikt en voor welk doel, maar het is vrij duidelijk dat witte gezinnen gemakkelijker kunnen gebruiken voor de standaard gele emoji’s voor zelfrepresentatie in vergelijking met zwarte gezinnen.

De opties
Zeven unieke opties werden bekeken door Unicode toen het tot de uitdaging kwam om huidtinten aan gezinnen toe te voegen.
Eรฉn beoordeelde optie was om modifier-opties voor elk familielid te ondersteunen, waardoor een mix van huidtinten mogelijk is. Dit maakte deel uit van een voorstel van 2019, die 7.230 nieuwe emoji’s aanbevolen die nodig zijn om gezinnen toe te staan โ€‹โ€‹dezelfde flexibiliteit te hebben die de paren in hand in hand heeft.

Een andere mogelijkheid is om de keuze te beperken tot slechts drie van de vijf opties van de huidtint voor elk gezinslid. Of om slechts รฉรฉn familie in staat te stellen gemengde huidtoonondersteuning te krijgen (bijvoorbeeld het toestaan โ€‹โ€‹van ๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฆ familie: man, vrouw, meisje, jongen om huidtoonopties te hebben) met de resterende resterende opties.
De huidige weergave van het rapport is dat deze allemaal ongeschikte opties zijn om verschillende redenen.
De eerste werd om technische redenen afgenomen (meer dan 7.000 nieuwe Emoji’s zouden echt spanning zijn voor sommige platforms om te hanteren, vooral bij het ondersteunen van oudere apparaten), en de laatste voor pragmatische redenen (als u alleen wat huidtinten of een aantal gezinnen toevoegt, de uitsluiting alleen verschuift rond).
Microsoft in 2016 voegde de combinatie van elke familie toe, als een mogelijkheid in Windows 10, geholpen door het vector Emoji-lettertype.
Iets eenvoudiger
Een optie in het Unicode-rapport is het idee van een consistente “uniforme” huidtint, waarbij elk familielid met dezelfde huidtint zou worden geรฏmplementeerd als de andere.
Deze optie vereist slechts 135 nieuwe emoji’s. Met meer dan 7.000 emoji’s die nodig zijn voor de ondersteuning voor gemengde huidtint, lijkt 135 een positief kleine reeks toevoegingen in vergelijking.

Het rapport van Unicode wijst de optie gedeeltelijk af als gevolg van:

“Verkopers gingen bezorgdheden uit over onbedoeld en onopzettelijke berichten op ras, skintone en familiesamenstelling.”

Overigens heeft Facebook in 2017 Facebook Gezin huidtoonsteun toegevoegd met 125 gezinsopties, die het vandaag behoudt.
Unicode beperken geen individuele leveranciers van het uitbreiden van de ondersteuning van de huidtint tot elke groepering, maar zonder wijdverspreide cross-platform-ondersteuning, het is relatief onaangenaam om emoji-sequenties te implementeren die niet correct worden weergegeven op andere platforms.

De aanbeveling
Het volledige document over de combinaties van de gezinse huidtint is een nuttig lezen om op de hoogte te zijn van de redenering achter elke optie.
De aanbevolen optie die is gekozen :. De gele set van families, net zoals ze vandaag verschijnen.

Net als bij elke commissie of standaardenlichaam is er interesse om ervoor te zorgen dat alle lidstaten worden weergegeven. Het hebben van Unicode beveelt wijzigingen aan die niet worden ondersteund door leveranciers alleen resulteert in documentatie die niet in de werkelijkheid is.
Daartoe is dit rapport nuttig als een weerspiegeling waar de consensus vandaag ligt.
Ik denk wel dat het de moeite waard is om een โ€‹โ€‹kijkje in dit rapport te bekijken. Een die misschien meer verdient heeft dan eerst duidelijk is.
Een alternatief
Er is een eenvoudige uitweg uit dit probleem. Een implementatie die niet is om fans te winnen, maar is technisch haalbaar en eerlijk voor gebruikers.
To Recap, de heersende mening is nu dat het is:
A. technisch onpraktisch om duizenden familie Emojis toe te voegen, en
B. ongewenst om gewoon een subset van families toe te voegen
Daarom:
C. Wat als de families gewoon niet meer geel waren?
Overweeg de impact als de familie Emoji’s kwamen als gewone silhouetten op het toetsenbord in plaats van gele gezinnen.

De reactie van Unicode op deze mogelijkheid is dat:

“De silhouetbenadering verliet de weergave die onpersoonlijk en algemeen extreem onnatuurlijk is”

Het is waar dat silhouetten minder persoonlijk zijn dan semi-realistische mensen.
Het is ook waar elk Silhouette Family Emoji zou uiteindelijk op het toetsenbord kunnen kijken. Misschien zijn ze misschien minder populair. Ze zijn zeker niet.
Als het gaat om Emoji Gelijkheid: het lijkt niet eerlijk om een โ€‹โ€‹set van emoji’s op het toetsenbord te laten dat een witte familie benaderen, terwijl zwarte gezinnen nog steeds met niets op hun eigen gezin lijken.
Als het alternatief een minder nuttige set families op het toetsenbord voor iedereen is, dat zij het zo.

Sommige voordelen van deze aanpak zijn:

Achterwaartse compatibiliteit handhaven. Als iemand in het verleden een familie Emoji gebruikte, zal het nog steeds enigszins duidelijk zijn wat emoji dat was – zelfs als er een nieuwe silhoutette vormt.
Mochten leveranciers deze minder nuttige silhouetfamilies willen stakken in een obscuur sectie van het Emoji-toetsenbord (zoals ๐Ÿ‘ค๐Ÿ‘ฅ๐Ÿ—ฃ), ze zullen niet niet op zijn plaats lijken.
Unicode neemt een opmerking over het aanmoedigen van het gebruik van individuele mensen in volgorde, voor maximale flexibiliteit. Door het nut van deze huidige familie-set te downgraden, wordt het alternatief smakelijker.
Alle zorgen dat het ondersteunen van een subset van huidtinten voor gezinnen kan leiden tot een perceptie dat de implementatie onvolledig is zou worden verwijderd. Het is duidelijk dat silhouetten huidtinten krijgen.

Over het algemeen wanneer ik het onderwerp van Family Emojis bedek, is het sterke uitzicht terugkeert dat wat de uitdagingen, leveranciers zouden moeten.
De voor de hand liggende keuze is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat er een publieke consensus is dat de status-quo op de familie Emojis niet voor onbepaalde tijd zou blijven.
Silhouetten kunnen niemand behagen, maar ze kunnen tenminste iedereen eveneens onevenwichten.

Search Emojis: