Regionale vlagondersteuning voor Unicode in 2017

Unicode heeft vandaag een voorgestelde update aangekondigd die ondersteuning voor regionale vlaggen, zoals Engeland, Schotland, Wales of Staten van de VS toevoegt.

Geëtiketteerd als Emoji 5.0, biedt deze update naar de EMOJI-documentatie van Unicode de functionaliteit die nodig is om deze nieuwe vlagtypen te ondersteunen, maar stopt met het aanvragen van aanbevelingen voor leveranciers om te ondersteunen.
Welke vlaggen
Wat betreft welke vlaggenverkopers moeten ondersteunen, blijft Unicode neutraal onder de kwestie:

Er is geen vereiste dat elke wordt ondersteund, en geen verwachting dat meer dan een klein aantal wordt ondersteund door verkopers.

Elke regio die een ISO 3166-2-code heeft, zou in aanmerking komen, zoals:

Hoewel er niets zou zijn dat een leverancier zou stoppen met het toevoegen van alle staten van de VS, Canadese provincies en Liberiaanse provincies; In de praktijk is het waarschijnlijk dat een kleine set wordt gebruikt – zoals de huisnaties van het VK.
Statistieken tonen de meest gevraagde regionale vlaggen, in volgorde:

Schotland
Wales
Engeland
Texas

Opmerkelijk in deze discussie is dat WhatsApp al vlaggen voor Engeland, Schotland en Wales ondersteunt, maar met behulp van “verzonnen” landcodes (zoals XE voor Engeland of XS voor Schotland) die niet de Unicode-specificaties volgen.
Hoewel dit niet alleen is voor Unicode om deze vlaggen te ondersteunen, is het een kwestie van compatibiliteit als een belangrijke app de huidige normen is vanwege geen enkele manier om dit te doen op een ondersteunde manier.

Gebruikersomgeving
Platforms zonder een emoji-picker (zoals Twitter) kunnen ervoor kiezen om een ​​veel breder scala aan regionale vlaggen dan andere leveranciers te ondersteunen, waardoor deze beschikbaar zijn als gebruikers ervoor kiezen om te kopiëren en te plakken.
Andere leveranciers moeten mogelijk hun eigen evenwicht kiezen tussen meer vlaggen, en een onhandelbare interface als er te veel worden ondersteund.

Mechanisme
De Shorthand-versie Hoe deze regionale vlaggen zullen werken is om een ​​landcode te combineren met een regiocode, die een vlag emoji uitvoert. Een voorbeeld hiervan zou zijn:

– GB voor Groot-Brittannië / UK, en WLS voor Wales

Deze diagram van TR-51 geeft een vermelding van mogelijke opties, met voorbeelden van geldige en ongeldige tagsequenties:

Voor eindgebruikers worden de details van hoe deze vlaggen achter de schermen zijn gemaakt van weinig relevantie.
In de praktijk zouden deze Emoji-vlaggen allemaal op Emoji-toetsenborden op dezelfde manier verschijnen als elke andere vlag.
Voorafgaand aan deze voorgestelde update stond het meest recente voorgestelde regionale vlagmechanisme bekend als TERIS, en gepubliceerd in augustus 2016.
Deze implementatie is het werk op Teris en is de aanbevolen benadering van de Unicode Emoji-subcommissie. Alle implementatiedetails vermeld in technisch rapport # 51.
Uitgave
Emoji 5.0 is nu beschikbaar voor openbare beoordeling. Een releasedatum is niet gespecificeerd, maar is waarschijnlijk in de eerste helft van 2017.
Als dit in het huidige formulier loopt, is de keuze dan naar de regionale vlaggen van verkopers om te ondersteunen. Blijf op de hoogte voor meer daarover.

Openbare beoordeling # 343
Voorgestelde Emoji 5.0-gegevensbestanden
Voorgestelde TR-51 Emoji 5.0-update
Voorstel voor vlaggen van Engeland, Schotland en Wales
Amerikaanse staatsvlaggen voor imessage op iOS

Mis het niet
We kunnen onze dagen hier niet allemaal doorbrengen. Meld u aan voor onze gratis, maandelijkse e-mail om het nieuwste Emoji-nieuws bij te houden:
👇 Registreer hier 👇

E-mail

Search Emojis: