Top Emojis of World Emoji Day

In het afgelopen jaar hebben we Emoji Data Science toegepast om onderwerpen te bestuderen die variรซrend van Brexit tot de dood van Fidel Castro tot de ware betekenis van de Peach Emoji. (Hint: ๐Ÿ‘ verwijst bijna nooit naar de vrucht.)
Natuurlijk, voor de World Emoji-dag, wilden we meta gaan en kijken naar de top Emojis die de hele dag werd gebruikt.
We wendden zich tot de Twitter Search API en gedownloade Engelstalige tweets die #Worldemojiday op 17 juli noemen. Na het verwijderen van retweets en afgedijen door gebruikersnaam, eindigden we met een dataset van 40.123 tweets. [^ 1]

Het eerste wat we opmerken, is dat World Emoji-dag.
Een record 56% tweets met de #worldemojiday hashtag bevat een of meer emoji’s. Ter referentie is het percentage tweets inclusief emoji’s meestal minder dan 20%, voor een typische hashtag.
Om een โ€‹โ€‹robuustere vergelijking te maken, keken we ook naar zeven andere populaire hashtags uit vorige week om te beoordelen hoe vaak mensen emoji’s met hen gebruikten.
We vonden een breed scala aan Emoji-gebruik, met #gameofthrones aan het lage uiteinde met slechts 13% van de tweets, waaronder Emoji, tot 41% van de tweets met #wcw en 46% van de tweets met #MCM inclusief Emoji. (#Emojimovie klokken ook in een respectabel 39%.)

Bij het bekijken van de meest gebruikte emoji’s in tweets die #worldemojiday waren, waren de beste resultaten:

๐Ÿ˜‚ gezicht met tranen van vreugde
๐Ÿ˜ Glimlachend gezicht met hartogen
โค๏ธ rood hart
๐Ÿ˜€ grijnzend gezicht
๐Ÿ˜Ž Glimlachend gezicht met zonnebril
๐ŸŽ‰ Party Popper
๐Ÿ˜Š Glimlachend gezicht met lachende ogen
๐Ÿ‘ Duimen omhoog
๐Ÿ’ฉ stapel poep

Interessant is dat ๐Ÿ‘ฉ vrouw de lijst ook in de tiende positie maakt. Vanwege de manier waarop Unicode-codepoints zijn geconstrueerd, weerspiegelt dit het frequente gebruik van vrouw-geslacht Emojis, b.v. ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ”ฌ Woman Scientist, in plaats van het specifieke gebruik van deze exacte emoji.
Hoeveel verschillende emoji’s heeft een tweet over #worldemojiday?

Een derde (33%) van tweets met emojis noemende #worldemojiday bevatten een onderscheiden emoji, terwijl nog eens 15% twee verschillende emojis bevat. De resterende 52% van de tweets bevat drie of meer unieke emojis. We vinden dus dat in tegenstelling tot typisch Emoji-gebruik op Twitter – waar Emojis vaak wordt gebruikt om emoties te moduleren en specifieke woorden te vervangen – op de World Emoji-dag, mensen hebben meer kans om een โ€‹โ€‹beetje extra te zijn in hun Emoji-gebruik. In feite omvat meer dan een kwart van tweets (26%) zes of meer emojis!
Welke tweet in onze dataset heeft het grootste aantal verschillende emoji’s?
Happy #worldemojiday ๐Ÿ˜˜โ˜บ๐Ÿ˜—๐Ÿ˜„๐Ÿ˜๐Ÿ‘ป๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™‰๐Ÿ™Š๐Ÿ‘ถ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ง๐Ÿ™†๐Ÿ’๐Ÿ‘ฐ๐Ÿ‘ผ๐Ÿ‘ฏ๐Ÿ›€๐Ÿ„๐Ÿšด๐Ÿ’ช๐Ÿ’๐Ÿ‘ญโœŒ๐Ÿ‘๐Ÿ‘Š๐Ÿ™๐Ÿ‘…๐Ÿ‘„๐Ÿ’‹๐Ÿ’ž๐Ÿ’ฅ๐Ÿ’ฆ๐Ÿ’จ๐Ÿ‘™๐Ÿ‘‘๐Ÿ’๐Ÿ’Ž๐Ÿผ๐Ÿฐ๐Ÿ˜๐Ÿฌ๐ŸŸ๐ŸŒป๐ŸŸ๐Ÿ•๐ŸŽ‚ ๐Ÿฐ๐Ÿซ๐Ÿฌ๐Ÿญโ˜•๐Ÿท๐Ÿธ๐Ÿน๐Ÿบ๐Ÿป๐ŸŒ๐ŸŒ‹๐Ÿ—ผ๐Ÿ—ฝโ›บ๐ŸŒƒ๐ŸŒ†๐ŸŒ‰๐Ÿš—๐Ÿššโ›ฝ๐Ÿšข๐Ÿš€๐Ÿšฝ๐ŸŒ›๐ŸŒš๐ŸŒŸ๐ŸŒž๐ŸŒ‚โ˜”โ›„๐Ÿ”ฅโšก๐ŸŽ†๐ŸŽ‡โœจ๐ŸŽˆ๐ŸŽ‰๐ŸŽŠ๐ŸŽ‹๐ŸŽ๐ŸŽ๐ŸŽ€๐ŸŽ๐Ÿ†โšฝ๐Ÿ€๐Ÿˆ๐ŸŽฒ๐ŸŽฎ ๐ŸŽฑ๐Ÿ“ข๐Ÿ”Š๐Ÿ”‡๐Ÿ””๐Ÿ”•๐ŸŽต๐ŸŽค๐ŸŽง๐ŸŽท๐Ÿ“ฑ๐Ÿ”Œ๐ŸŽฅ๐Ÿ“ท๐Ÿ“บ๐Ÿ”Ž๐Ÿ’ก๐Ÿ”ฆ๐Ÿ“•๐Ÿ“š๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ต- Disha Patani (@Dishapatani) 17 juli 2017

De bovenstaande Tweet, die in alle eerlijkheid uit een BOT-account is, neemt de ๐ŸŽ‚ mee met (!). Aangezien de 140-tekenlimiet op Twitter van toepassing is op tekst en emoji’s, en #worldemojiday duurt 14 tekens, dit is slechts een haarbreedte van het theoretische maximum van 126 emoji’s dat mogelijk is in een tweet in onze dataset.
Zijn zeker dat emojis eerder door zichzelf wordt gebruikt, versus in een reeks met andere emoji’s?

In onze dataset bevatten de meeste tweets meerdere emoji’s, dus het zou niet verwonderlijk moeten zijn dat bijna alle emoji’s eerder in een sequentie tegen zichzelf worden gebruikt. De twee uitzonderingen zijn ๐Ÿ˜• verward gezicht, wat de enige emoji is die vaker alleen wordt gebruikt dan met andere emoji’s, en ๐Ÿ’ฉ stapel poep die net zo vaak alleen wordt gebruikt als bij andere emoji’s. Terwijl u naar rechts in het bovenstaande plot bewaart, worden Emojis nog meer kans om in volgorde te gebruiken en minder waarschijnlijk alleen te worden gebruikt.
Waarom wordt ๐Ÿ˜• zo vaak gebruikt? We onderzochten tien willekeurig geselecteerde tweets met deze emoji en vonden acht van de tien waren identiek, automatisch gegenereerd tweets over de aankomende Emoji-film. Bijvoorbeeld:
Ik voel #meh. ๐Ÿ˜• Hoe zit het met jou? #Worldemojiday #Gene #emojimovie Bitred (@ Brition) 17 juli 2017

De andere twee tweets waren respectievelijk het ontbreken van de otter en roodharige emoji.
En nog steeds geen Otter Emoji. ๐Ÿ˜• # WorldemoJay- Adrian Mata (@Adrianimpmata) 17 juli 2017

Nog steeds geen roodharige emoji !!! ๐Ÿ˜• # Gingeremoji # WorldemoJiday- Zoรซ Johnston (@zoeljohnston) 17 juli 2017

Hoe zit het met de ๐Ÿ’ฉ emoji? Vier van de tien willekeurige tweets die we onderzocht hebben deze identieke kopie verwijzen naar de Emoji-film:
Ik hou gewoon van de #poop emoji! ๐Ÿ’ฉ Hoe zit het met jou? #Worldemojiday #emojimovie edward oz (@itsedwardenoz) 17 juli 2017

De resterende zes tweets gebruikten ๐Ÿ’ฉ om het gebrek aan opwinding over de World Emoji-dag uit te drukken. Bijvoorbeeld:
#Worldemojiday is trending, maar ik geef geen ๐Ÿ’ฉ … John Bryant (@ JBDragon090) 17 juli 2017

Ten slotte kijken we naar de top Emoji’s die worden gebruikt op de World Emoji-dag opgesplitst door de officiรซle uitsplitsing van Unicode van Emoji-categorieรซn.
Dieren en natuur

De top emojis in de categorie Dieren & Natuur zijn ๐Ÿถ Dog Face, ๐Ÿ HoneyBee en ๐ŸŒธ Cherry Blossom. Bijvoorbeeld:
Happy #worldemojiday! Welke Emoji beschrijft het beste uw huisdier? ๐Ÿถ #emojiday #embraceyourpets embracepetinzuring (@embracepetins) 17 juli 2017

Happy #Worldemojiday, #Myasu ๐Ÿ ASU Atletiek (@bamastatesports) 17 juli 2017

Alles is goed met de wereld wanneer bloemen erbij betrokken zijn ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ #worldemojiday meisjes van T.O (@girlsofto) 17 juli 2017

We waren verrast over het ontbreken van kattengezichten in deze plot, en toen herinnerden we zich: Unicode beschouwt niet als Cat Faces om deel uit te maken van de categorie Dieren & Natuur, ๐Ÿคฆ๐Ÿฝโ™€๏ธ !!! Integendeel, ze zijn inbegrepen als een subcategorie genaamd Cat Faces onder Smileys & People.
Hier, gepresenteerd voor de eerste keer op internet, zijn de topkat gezicht emojis van #worldemojiday:
Kattengezichten

In tegenstelling tot menselijk gezicht Emojis, waar we meestal een bestellen van tranen van vreugde observeren, hartogen, glimlachend gezicht, met kattengezicht Emojis, vinden we ๐Ÿ˜ป hartogen Emoji regeert oppermachtig, gevolgd door ๐Ÿ˜ธ grijnzend gezicht en ๐Ÿ˜บ Glimlachend gezicht, en in de vierde positie, ๐Ÿ˜น tranen van vreugde. Misschien zullen Cat Emoji-gegevenswetenschappers op een dag een verborgen betekenis zien achter deze gegevenspatronen.
Eten drinken

De koffie Emoji – die eigenlijk wordt genoemd โ˜• warme drank – is het meest gebruikte eten & drinken Emoji, gevolgd door ๐Ÿ• pizza en ๐Ÿท wijnglas. Gebruik omvat mensen die praten over hun favoriete voedingsmiddelen, evenals reclame door merken.
#WorldemoJiday โ˜•๏ธ Ik hou van maandag, maar ongeacht de dag, heb ik een goede OL ‘kopje koffie nodig om me te laten beginnen! – Tamara (@itstamaragt) 17 juli 2017

Het is #worldemojiday, dus gejuich tot de enige emoji die iets voor mij en mijn leven betekent: ๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•- Bryce Christian (@brycechristian) 17 juli 2017

Het is #worldemojiday vandaag, wat denk je dat onze favoriete is?! ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ๐Ÿฆ- Beechdean-ijs (@beechdeangroup) 17 juli 2017

Emoties

De top emotie emoji’s zijn โค๏ธ rood hart,
๐Ÿ’• Twee harten, en ๐Ÿ’™ blauw hart. ๐Ÿ’œ Purple Heart, ๐Ÿ’› geel hart, en ๐Ÿ’š Groene hartvertraging achter in een lange staart die ook ๐Ÿ’‹ kusmerk, ๐Ÿ’– sprankelend hart en ๐Ÿ’— groeiend hart omvat. (Om een โ€‹โ€‹of andere reden omvat Unicode ook ๐Ÿ’ฆ Zweetdruppeltjes in de Emotion Subcategorie ๐Ÿคท๐Ÿฝ.)
Voorwerpen

Het topobject Emojis is ๐Ÿ’ป laptopcomputer, ๐Ÿ“š Boeken en ๐Ÿ“…
kalender. ๐Ÿ“† Tear-off Calendar maakt de lijst ook! (Ja, er zijn eigenlijk drie verschillende kalenderemojis.) De kalender Emojis is geschikt omdat ze expliciet op 17 juli aangeven en de inspiratie voor de oprichting van de World Emoji-dag verschaffen. Bijvoorbeeld:
#Worldemojiday is mijn favoriet BC De Emoji is eigenlijk de datum van vandaag ๐Ÿ“…- Kay (@ kdeeb_x3) 17 juli 2017

#Worldemojiday? Is dat waarom deze datum is gekozen voor de kalender emoticon? ๐Ÿ“†- Sayyida (@sparklingtear) 17 juli 2017

Reis en plaatsen

De Top Travel & Places Emojis zijn ๐ŸŒŽ Globe met Amerika, ๐Ÿ”ฅ Fire en โ˜€๏ธ Sun. Fascinerend, twee van de andere globes verschijnen ook in de top 10, met ๐ŸŒ Globe met Europa-Afrika op de vierde plaats, en ๐ŸŒ Globe met Aziรซ-Australiรซ in de negende plaats.
Op het eerste gezicht kan men veronderstellen dat het bestellen van de Three Globe Emojis de frequentie van tweets over #worldemojiday over de Americas, Europa-Afrika en Aziรซ-Australiรซ weerspiegelt. Dit kan gedeeltelijk waar zijn; Veel tweets met de laatste twee Emojis lijken echter ook op de VS gebaseerd te zijn, wat suggereert dat sommige mensen de verschillende globes uitwisselbaar kunnen gebruiken, ofwel per ongeluk of expres. Bijvoorbeeld:
Voor #Worldemojaja-Vakantie Stem voor je favoriete #conservation Emoji! ๐ŸŒ- San Diego Zoo Global (@SdzGlobal) 17 juli 2017

Oh het is #worldemojiday? ๐ŸŒ Hoe zit het met dat – Josh Handszer (@joshhandszer) 17 juli 2017

Activiteiten

De topactiviteiten Emoji door een sterke marge is ๐ŸŽ‰ Party Popper, die logisch is gezien de feestelijke lucht rond de dag van de Wereld Emoji. Interessant is dat โšฝ voetbal, ๐Ÿˆ Amerikaans voetbal, โšพ๏ธ honkbal, en ๐Ÿ€ basketbal ook in de top tien verschijnen. De meeste van deze worden gebruikt door verschillende sportteams en enthousiastelingen om de World Emoji-dag te herdenken, bijvoorbeeld:
Een paar van onze favorieten op #worldemojiday. โšพ๏ธ Detroit Tigers (@Tigers) 17 juli 2017

We genieten echt van deze emoji het meest โšฝ๏ธโšฝ๏ธโšฝ๏ธโšฝ๏ธโšฝ๏ธโšฝ๏ธโšฝ๏ธโšฝ๏ธ # WorldemoJiday- St. Louis Ambush (@stlouisambush) 17 juli 2017

#Worldemojiday? Vind het niet erg als we dat doen. ๐Ÿ€ Crimson Guard (@IIUCRIRMSONGUARD) 17 juli 2017

[^ 1]: u vindt de onbewerkte gegevens waarnaar in dit stuk wordt verwezen [hier] (https://github.com/prismoji/emojis), evenals een tutorial om u te laten beginnen met Emoji Data Science in [hier] (HTTPS : //prismoji.com/2017/02/06/EMOJII-DATA-SCANCE-IN-R-TUTORIAL/).

Search Emojis: