Unicode en de Emoji Gender Gap

In de afgelopen week verspreidde nieuws snel dat Google onlangs een nieuwe set vrouwelijke emoji’s heeft voorgesteld.
Astute-waarnemers van Unicode hebben mogelijk gemerkt dat dit niet het eerste voorstel is om te kijken naar het aanpakken van de genderonevenwichtigheden in Emoji.
Net zoals 2015 zag de introductie van Emoji-modifiers voor huidtint; 2016 kan het jaar zijn, we beginnen resultaten te zien voor meer actieve rollen voor vrouwen in Emoji.

Een groot deel van het detail van hoe dit kan gebeuren, is verspreid over meerdere documenten, dus dit is een poging om samen te vatten wat tot nu toe is voorgesteld.
Unicode 9.0
De eerste stap in de richting van een meer-inclusieve Emoji-set kwam in wat nu lijkt op een leeftijd geleden: medio 2015.
Sommige van de Emoji-kandidaten voor Unicode 9.0 inclusief genderparen voor expliciet mannelijke of vrouwelijke personages.
Dit resulteerde in de volgende nieuwe emojis:

Man in Tuxedo (AKA-bruidegom)
Mannelijk paar voor bruid met sluier
Man dansen
Mannelijk paar voor danser (meestal getoond als vrouw)
Moeder Kerst (aka mevrouw Claus)
Vrouwelijke paar voor vader Kerstmis
Prins
Mannelijk paar voor prinses

Al deze zijn opgenomen in Unicode 9.0, die in juni 2016 verschuldigd is.
Een andere emoji die enigszins past bij het ’thema’ van de inclusiviteit is de zwangere vrouw. Ze is ook verschuldigd in juni 2016.
Deze matching van het geslachtspaar was een van de eerste inspanningen om ervoor te zorgen dat Emoji’s met een expliciet geslacht (ofwel op naam of door gemeenschappelijke implementatie) versies beschikbaar hadden voor mannelijke en vrouwelijke verschijningen.
Tagsequenties
Snel vooruit naar februari 2016, en een ontwerpspecificatie voorstelde een methode om emojis te laten draaien mannelijk, vrouw of genderneutraal.
Dit document, aangeduid als TR-52, is gemaakt door Mark Davis van Google en Peter Edberg van Apple en behandelde meer dan alleen gender, maar dat is het deel waar we hier naar kijken.
Van TR-52 zelf:

Dit document biedt een nieuwe manier om aanpassingen van Unicode Emoji-tekens weer te geven. De eerste opgegeven aanpassingen zorgen voor … gendervarianten (zoals vrouwelijke hardlopers of mannetjes die een hand verhogen)

Dit voorstel gebouwd op het voorbeeld van de vrouwelijke hardloper die voor het eerst is voorgesteld door Amerikaanse atleet Molly Huddle en breidde dit uit tot een methode om andere bestaande emojis te wijzigen om ook mannelijk of vrouwelijk te zijn.
De functionaliteit is vergelijkbaar met de manier waarop modifiers of ZWJ-sequenties werken en er zoiets uitzien:

Base Emoji (bijv. 🏃) + Geslacht Tag + Female Attribuut = Vrouwelijke Runner Emoji

Deze, het werd opgemerkt, kan ook van toepassing zijn op haarkleur (haarkleur tag + kleurkenmerk) en richting (richting tag + links of rechts attribuut).
Kortom: een uitbreidbare manier om in de toekomst een reeks aanpassingen mogelijk te maken, moeten aanvullende tags worden goedgekeurd.
En dan…
Expanding Emoji-beroepen
Bij de Unicode Technical Committee Meeting # 147 Vorige week kwam een ​​gloednieuw voorstel uit van vier Google-werknemers: Rachel is, Nicole Bliel, Agustin-lettertypen en Mark Davis.
Expanding Emoji-beroepen: vermindering van genderongelijkheid is de naam van het voorstel en het doel is vermeld:

“Om een ​​nieuwe set van Emoji te creëren die een breed scala aan beroepen voor vrouwen en mannen vertegenwoordigt met een doel om de diversiteit van de carrières van vrouwen overal te empowermenteren”

Onder de voorgestelde personages van Google zijn nieuwe rollen en beroepen, met een focus op degenen die vrouwen gebruiken: verpleegkundigen, leraren, wetenschappers, meer.

Het vorige TR-52-voorstel, terwijl de huidige EMOJI meer representatief is, heeft geen betrekking op gevallen waarin een bestaande mannelijke (of vrouwelijke) versie van een emoji niet bestaat.
Dit voorstel probeert dat op te lossen.
Meerdere manieren om deze tekens te implementeren, worden gepresenteerd, maar het voorstel beveelt uiteindelijk aan ZWJ-sequenties te gebruiken om deze emoji’s te bouwen, op dezelfde manier worden gezinsvariaties gemaakt.

Met behulp van deze aanpak wordt een vrouw (of een man) emoji gecombineerd met een objectemoji om een ​​nieuwe emoji voor elk beroep te creëren:

👩 vrouw + 🔧 sleutel = vrouwelijke monteur

👨 Man + 🏫 school = mannelijke leraar

👩 Vrouw + 🏥 ziekenhuis = vrouwelijke verpleegster

Hang nu een minuut. Waarom niet alleen nieuwe tekens voor elk beroep creëren en vervolgens de bovengenoemde tagsequenties van TR-52 gebruiken?
Snelheid.
Pad naar beschikbaarheid
Als nieuwe emoji’s vandaag zijn overeengekomen voor monteur, leraar of verpleegkundige; De vroegste die ze zouden worden opgenomen in de Unicode-standaard is medio 2017, als onderdeel van Unicode 10.
Verder, om ervoor te zorgen dat zowel mannelijke als vrouwelijke versies van een nieuwe Emoji beschikbaar waren, zouden TR-52 (Emoji-tagsequenties) ook in een vergelijkbare tijdsbestek moeten worden goedgekeurd.
Toch wordt TR-52 nog steeds beschouwd als een ontwerp, en Unicode 10 blijft in de verte weg.
Wat nu?
Om te recap:

Vier Gender-Pair Emoji’s die in Unicode 9 komen, zijn hier om te blijven. Achteraf zijn ze mogelijk beter bediend door een later voorstel in plaats van gecodeerd te zijn als bij codepoints

Twee methoden voor het verhogen van Emoji-genderdiversiteit blijven:

Emoji-tagsequenties (TR-52) die kunnen van toepassing zijn op meer dan alleen gender, maar geen nieuwe beroepen aanpakken
Een set zwj-sequenties om een ​​gebrek aan representatieve beroepen aan te pakken (uitbreiding van Emoji-beroepen)

Over het algemeen is elke aanpak die minder nieuwe codepunten of functionaliteit vereist, eenvoudiger is om te implementeren. Dit is wat is bereikt met weinig nieuwe codepunten in het afgelopen jaar:

Huidtinten: geadresseerd door vijf modifierpersonages
Inclusieve gezinnen: geadresseerd door een enkel zwj-personage (die al bestond!)

Totaal nieuwe Emoji-afbeeldingen: 299
Totaal nieuwe codepunten: 5

Gezien deze realiteit lijkt het erop dat zero-breedte verbinders meer pragmatisch zijn als het doel is om vrouwen te zien vertegenwoordigd op toetsenborden sneller dan 18 maanden vanaf nu.
Google vermeldt expliciet in hun uitbreiding van Emoji-beroepenvoorstel dat ZWJ-sequenties werden gekozen als hun voorkeurstechniek als gevolg van:

Het is niet nodig om nieuwe tekens te coderen

Sneller pad naar openbare beschikbaarheid

Cultuur V-implementatie
Een deel van wat er frustrerend kan zijn over Emoji-vooruitgang komt voort uit de manier waarop culturele zorgen en technische implementatiedetails niet verder kunnen zijn van elkaar.
In overeenstemming te komen in Principal dat Emoji’s meer inclusief moeten zijn, haalt ons niet op magische wijze over de lijn hoe dat idee moet worden geïmplementeerd.
Het is duidelijk dat beide voorstellen voor geslacht zijn globaal goedgekeurd.
Nu is het tijd om de details te krijgen die zijn gesorteerd op hoe deze twee methoden samen kunnen werken, of die moet worden gekozen als het pad naar voren.

Search Emojis: