Verspreiding van de Coronavirus Emoji

Het nummer één nieuwsverhaal over de hele wereld is nu de verspreiding van de nieuwste stam van Coronavirus, Covend-19.
Hoewel we niet veel te zeggen hebben over de verspreiding van het virus zelf – laten we dat achterlaten aan de experts – het is de moeite waard om te kijken hoe we bespreken en reageren op een dreiging zoals dit online.
Beoordeling van een set van twaalf gezondheidsgerelateerde emojis, waren we eerst geïnteresseerd om te zien wat het meest correleer met discussie over of.

😷 gezicht met medisch masker
🤢 Maaidisch gezicht
🤮 gezicht braken
🤧 niest gezicht
🤒 gezicht met thermometer
🤕 gezicht met hoofdverband
🚑 ambulance
💊 pil
💉 spuit
🦠 Microbe
🧼 zeep
🧽 spons

Deze 12 Emojis werden gebruikt als basis van onze eerste analyse, waarvan de resultaten hieronder worden getoond.

🤢 Methodologie
Een monster van 49.621 unieke tweets die ten minste één van de twaalf geselecteerde Emojis omvatte, werd verzameld tussen 7 en 8 maart, 2020.
Het filteren van deze tweets naar de set die ook verwijst naar “Coronavirus” of “Covend” verliet ons met een steekproef van 2.454 tweets (4,95% van ons oorspronkelijke monster).
Van de beoordeelde tweets, het gebruik van 😷 gezicht met medisch masker en 🦠 microbe toonde de Microbe de hogere percentage match, wat aangeeft dat deze emoji’s het meest gefocust waren op het bespreken of, terwijl de gegevens dat anderen suggereren die worden gebruikt voor een grotere verscheidenheid aan onderwerpen.

Deze analyse suggereert dat op dit moment 😷 gezicht met medisch masker en 🦠 microbe de beste emoji’s kan zijn om te gebruiken als het op zoek is naar referentie of coronavirus beschrijven bij het gebruik van een emoji.
Wat deze analyse ons niet vertelt, is wat emoji’s zijn bij het beoordelen van alle Coronavirus-gerelateerde tweets. Daarvoor hebben we een afzonderlijke anysis uitgevoerd.
😷 Tweets over Coronavirus
verzameld en geanalyseerd van meer dan 200.000 tweets in meerdere talen die verwijst naar “Coronavirus” of “Covend-19”, om te bepalen welke emoji’s het populairst zijn in discussies over dit onderwerp.
Met deze informatie kunnen we mogelijk fundamentele sentimentanalyse uitvoeren op basis waarvan emojis prominent aanwezig is of om te bepalen hoe informatie over Coronavirus wordt overgebracht.
De onderstaande grafiek geeft de Emoji’s het meest weergegeven in Coronavirus-gerelateerde tweets.

Deze gegevens zijn genomen van een monster van 205.576 unieke tweets verzameld door op 7 en 8 maart 2020.
Topping van de hitlijsten zijn twee lachende emoji’s, het medische masker, een denkend gezicht en de bovengenoemde microbe emoji.
Verderop de lijst is de lijst een oogwalsende emoji, een waarschuwingssymbool en gevouwen handen die het meest worden gebruikt voor gebed, maar ook gebruikt als een gebaar van dank.

😂 gezicht met tranen van vreugde
🤣 Rolling op de vloer lachen
😷 gezicht met medisch masker
🤔 Denk aan het gezicht
🦠 Microbe
🔴 rode cirkel
😭 luid huilend gezicht
🙄 gezicht met glooiende ogen
👇 Backhand-index naar beneden
😳 gezichtsgespoeld
🚨 Politie-autolicht
⚠️ Waarschuwing
🇮🇹 Vlag: Italië
😱 Gezicht schreeuwen in angst
🙏 Gevouwen handen

Hoewel de aanwezigheid van 😂 gezicht met tranen van vreugde en 🤣 rollen op de vloer die aan de bovenkant van de lijst lacht, kunnen lijken verwarrend, zijn deze twee emoji’s consistent enkele van de meest gebruikte op Twitter.
De bekendheid van lachende emojis in coronavirus-gerelateerde discussies zou op elk aantal mogelijkheden kunnen duiden:
A. Tweets over Coronavirus zijn niet anders dan bredere Twitter-discussies, waarvan lachende emojis consequent populair
B. Mensen maken specifiek een grapje en maken het licht van Coronavirus-gerelateerd nieuws
C. Een combinatie van de bovenstaande of andere factoren
Om te bepalen of deze resultaten door de algehele populariteit van sommige emoji’s werden geschoven – en met name de dominantie van 😂 gezicht met tranen van vreugde in online discussies, verzamelden we een derde monster als een controle.
Analyse van 132.702 unieke tweets van een niet-onderwerpspecifiek monster genomen op 8 en 9 maart 2020, vergeleken we het relatief verschil in populariteit ervaren door onze top 15 in het “COVID” -monster tot hun populariteit in het algemene monster. De onderstaande tabel schetst het verschil in hun ranglijsten tussen deze sets.

Deze vergelijking toont aanzienlijke toename, zoals verwacht, voor emoji’s die meestal nergens in de buurt zijn, net zo populair als 😂 gezicht met tranen van vreugde.
Van de verhogingen zien we 😷 gezicht met medisch masker (+ 100 plaatsen in populariteit tussen de monsters) 🦠 microbe (+133), evenals opvallende “waarschuwing” Emojis zoals 🔴 rode cirkel (+64), 🚨 politiewagen Licht (+102) en ⚠️ WAARSCHUWING (+122).

Bovendien valt de aanwezigheid van 🇮🇹 vlag: Italië samen met nieuws van een regionale quarantaine in Noord-Italië. De top vijf vlag Emojis in onze steekproef van 205.576 tweets zijn als volgt:

🇮🇹 Vlag: Italië
🇨🇳 Vlag: China
🇺🇸 Vlag: Verenigde Staten
🇫🇷 Vlag: Frankrijk
🇪🇸 Vlag: Spanje

📈 de recente stijging
De prominentie van zowel 😷 gezicht met medisch masker en 🦠 microbe in beide Twitter-monsters werd ook in onze analyse van gebruikersgedrag in de afgelopen acht maanden echode.
We hebben de pagina bekijken van pagina Bekijk gegevens van juli 2019, specifiek onderzoeken van trendgegevens voor 😷 gezicht met medisch masker, 🦠 microbe, en 🤕 gezicht met hoofdverband.
🤕 Gezicht met hoofdverband werd geselecteerd voor opname omdat deze eerder nauw samenvoegde met 😷 gezicht met medisch masker voorafgaand aan de verspreiding van Covid-19 in 2020.

Zowel 😷 gezicht met medisch masker en 🦠 microbe divergeren dramatisch van 🤕 gezicht met hoofdverband aan de staart eind januari 2020.
Vooral voor 🦠 Microbe is dit het meest populair dat de Emoji sinds zijn goedkeuring in 2018 is ingeschakeld.
Of de verschillende afbeeldingen van deze Emoji zijn gebruik het moeilijk hebben om te zeggen. Wat lijkt een virus op Apple-platforms lijkt meer op bacteriën op andere apps en besturingssystemen.

💬 Gerelateerde termen
Ten slotte liepen we een analyse op de woorden die het meest worden gebruikt naast 😷 gezicht met medisch masker en 🦠 microbe op Twitter.
Deze illustraties gesampled 49.621 Engelstalige tweets. 5.931 werden geanalyseerd waarbij ten minste één 😷 gezicht met medisch masker Emoji was inbegrepen en 2.512 tweets omvatten ten minste één 🦠 microbe emoji.

Variaties van “Coronavirus” en “Covid-19” lijken prominent naast beide 😷 gezicht met medisch masker en 🦠 microbe, wederom duidelijk aangeven dat deze twee emoji’s nu voornamelijk worden gebruikt om Covid-19 en zijn verspreiding over de hele wereld te bespreken.
Het feit dat zo weinig andere onderwerpen worden besproken met behulp van deze emoji’s duiden aan dat, tenminste op het moment van schrijven, dit is wat het grote publiek betreft.

Search Emojis: