Waarom neemt de ๐Ÿ“ˆ grafiek emoji-show in rood toe?

Het is een kleine maar aanhoudende emoji-query: een die een nieuw leven vindt wanneer er een nieuwe ontwikkeling is in de “Stonkks” -discours: waarom is de opwaartse lijn op ๐Ÿ“ˆ Grafiek die wordt weergegeven in de schijnbaar tegenzichtelijke kleurrood?
Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij eenvoudig, maar is een uitstekend voorbeeld van cross-culturele variatie in kleursemantiek en zijn impact op Emoji-ontwerp.
๐Ÿ—พ Land van Emoji Oorsprong
In Japan, het land waar de eerste emoji-sets is ontstaan, wordt rood traditioneel gebruikt om stijgingen in de waarde van een voorraad te vertegenwoordigen.
Ondertussen wordt groen gebruikt om dalingen in de voorraadwaarde weer te geven.

Ok we begrijpen Stonks niet, maar we krijgen Emojis: Waarom is de ๐Ÿ“ˆ-grafiek die emoji toeneemt, getoond in rood en niet ๐ŸŸข groen? Deze emoji is afkomstig in Japan, en wordt daar in rood getoond, want dat is de kleur die op de Tokyo-voorraad wordt gebruikt Uitwisseling voor verhogingen 27 januari, 2021
Dit staat in contrast met hoeveel westerse culturen de kleur rood in financiรซle contexten gebruiken, waar het schulden, verliezen en faillissement vertegenwoordigt.
Neem bijvoorbeeld de Engelse taal Idiom “in the Red”.
Ondanks dat dit enigszins verwarrend is voor het westerse publiek, heeft de rode opwaartse lijn volharden door vele Emoji-leveranciersupdates in de naam van achterwaartse compatibiliteit en het handhaven van de verwijzing naar de culturele herkomst van het ontwerp.
๐ŸŽจ Huidige kleurenvergelijkingen
Niet alle huidige ontwerpen van de ๐Ÿ“ˆ-grafiek verschijnen echter met een rode lijn.
Op het moment van schrijven wordt ๐Ÿ“ˆ grafiek toenemende lijn in rood getoond in zeven actieve emoji-sets, vergeleken met drie die de lijn in groen tonen.

Aanzienlijk, ๐Ÿ“ˆ de lijn van de grafiek verhoogt rood binnen de Emoji-set die wordt gebruikt in het standaard Emoji-toetsenbord van de meerderheid van de mobiele apparaten van de wereld: Samsung, Apple en Google.
Bron: Statcounter Global Stats – Apparaat Vendor Marktaandeel
๐Ÿ”ดLEft op rood
Apple was het eerste westerse platform om de ๐Ÿ“ˆ-grafiek te introduceren die emoji toenemen, met iPhones debuteert het oorspronkelijke ontwerp in 2012 IOS 5.1.
De oorspronkelijke Emoji-set van Apple werd vier jaar eerder geรฏntroduceerd en was zwaar geรฏnspireerd door de 266 ontwerpen van de SoftBank.

Hoewel Softbank zelf geen versie ๐Ÿ“ˆ -schema heeft opgenomen tot 2014, is het oorspronkelijke Unicode-voorstel voor het coderen van ๐Ÿ“ˆ Grafiek toenemende voor deze Emoji’s creatie op basis van twee andere bestaande Emoji-ontwerpen.
Deze Emoji-ontwerpen waren AU door KDDI’s 2005 ๐Ÿ“ˆ Grafiek toenemende ontwerp- en softbank’s 2006 ๐Ÿ’น Grafiek toenemen met Yen Design: beide die hun opwaartse trendingslijn in rood vertoonden.

๐Ÿ“ˆ Grafiek toenemen werd vervolgens geรฏntroduceerd via Google’s Android 4.3 en Microsoft’s Windows 8.0-update. Hoewel geen van deze ontwerpen in kleur worden weergegeven, kies er uiteindelijk ervoor om de stijgende trendingslijn in respectievelijk in 2013 en 2018 weer te geven.
Ondertussen, het eerste ontwerp van Samsung voor ๐Ÿ“ˆ grafiek die debuteerde in 2013’s TouchWiz Nature UX 2 met een rode opwaartse lijn.

Dus vanaf 2013, Apple, Google en Samsung – de bovengenoemde standaard Emoji-ontwerpen op de meerderheid van de mobiele apparaten – hebben de opwaartse trendingslijn van ๐Ÿ“ˆ grafiek toenemen toenemend in rood.
๐Ÿค“ Samenvatting
Dus, in conclusie:

De ๐Ÿ“ˆ-grafiek die toeneemt, omvat een rode opwaartse trendlijn als dat is het normale binnen de Japanse financiรซle sector.
De meeste actieve EMOJI-ontwerpverkopers worden momenteel weergegeven met een rode opwaartse lijn ๐Ÿ“ˆ Grafiek toenemen.
Apple introduceerde eerst de ๐Ÿ“ˆ-grafiek toenemende Emoji naar de westerse wereld in 2012, met zijn oorspronkelijke ontwerp inclusief een rode opwaartse lijn.
Het oorspronkelijke voorstel van Unicode om te coderen ๐Ÿ“ˆ Grafiek toenemen was gebaseerd op AU door KDDI’s 2005 ๐Ÿ“ˆ Grafiek toenemende ontwerp- en softbank’s 2006 ๐Ÿ’น Grafiek toenemen met Yen, die beide een rode opwaartse lijn omvatten.

๐Ÿ“– Lees meer

Softbank is nu aan
Wie heeft de originele Apple Emoji-set gemaakt?
De Emoji-evolutie van Apple 1997-2018
Apple Emoji draait 10

Search Emojis: