Wat is geslacht en waarom maakt het uit voor emoji?

In 1999, zoals het Emoji Creation Story Goes, heeft Shigetaka Kurita Emoji-A Simple Set van 176 ‘Picture Personages’ gemaakt die bedoeld waren om informatie naar Japanse mobiele telefoons in de vorm van 12 × 12 pixel monochrome pictogrammen langs Kanji of Kana-personages te verzenden.
Dit was een monumentale ontwikkeling, omdat het het Genesis van beelden op mobiel vormde. Van deze primitieve emoji-set zou slechts één symbool kunnen worden opgevat als het inkapselen van elk aspect van geslacht: het alomtegenwoordige 🚻 -toiletsymbool.

Hoewel dit pictogram rechtstreeks naslag, is dit op een inclusieve manier. Het combineert een representatie van een man 🚹 en een vrouw 🚺 om aan te geven dat de faciliteit die wordt vertegenwoordigd, is Unisex of geschikt voor een persoon, ongeacht het geslacht.
Ondanks de iconische ontwerpen van Kurita als de voorloper van Moderne Emoji beschouwde hij zijn iconografie om meer te functioneren als symboolpersonages (字字 -moji) en minder zo als foto’s (絵 -E).
De aard van Emoji veranderde toen ze snel werden aangenomen door andere Japanse telefonie.
Emoji-artwork van KDDI en Softbank was gedetailleerder en hun emoji-sets omvatten enkele afbeeldingen met expliciete geslachten, zoals het 👧 meid, 👦 jongen, 👩 vrouw, 👨 man, en een handvol andere personages.
Sommige representaties van mensen in deze Emoji-sets waren vergelijkbaar qua uiterlijk aan de andere gele smilies. De 👮 Police Officer en de 👷 Bouwvakker werden oorspronkelijk op deze manier weergegeven, vergelijkbaar met hoe de 🤠 cowpoke emoji deze dag verschijnt.
Dankzij de displays met lage resolutie van mobiele telefoons van de tijd was het meest originele Emoji-artwork redelijk abstract en genderinformatie vaag en open voor interpretatie door de gebruiker.
Zo beschreven omdat de geanimeerde kus van Softbank is, is er niets dat cijfers als mannelijk of vrouwelijk markeert.

Gegeleidende Emoji
Wanneer Apple in 2007 de iPhone introduceerde, was het scherm in staat tot een zeer fijne resolutie en de ontwerpers van de Emoji van Apple de kans om meer visuele informatie op te nemen in hun beelden.
Eén aspect van dit toegevoegde detail was om expliciet geslacht te geven aan vele emoji-personages die eerder agenter of dubbelzinnig zijn geworden in andere emoji-sets. De politieagent van Apple en bouwvakker werden mannen. De personages die 💇-kapsels ontvangen en 💆 massages werden vrouwen.
Of het nu opzettelijk of niet was, gebruikers zagen een volledig bekend patroon: Emoji-personen in actieve of werkende rollen werden afgebeeld als mannen, en die in passieve of frivole rollen werden afgebeeld als vrouwen.

Google probeerde deze situatie te verhelpen door te pleiten voor twee genderopties, mannelijk en vrouwelijk, voor alle emoji die als mens verschijnt. Tegelijkertijd hebben ze toegegeven dat binaire genderopties niet genoeg zouden zijn.
Huidig ​​wetenschappelijk inzicht in de menselijke biologie ondersteunt het idee dat fysieke seks manifesteert langs een continuüm, vergelijkbaar met andere genetische kenmerken, zoals lengte of oogkleur. Als cultureel concept hebben veel samenlevingen historisch gezien meer dan twee geslachten.
En hoewel Google definieert als ‘de staat van mannelijk of vrouwelijk’, deze definitie anachronistisch voor onze tijd. Tegenwoordig heeft een toenemend aantal individuen binaire noties van geslacht afgewezen ten gunste van meer uitgestrekte modellen. Een betere werkdefinitie voor gender is te vinden op Wikipedia als ‘het bereik van kenmerken met betrekking tot, en onderscheidend tussen, mannelijkheid en vrouwelijkheid’.
In een spectraal model van geslacht worden mannelijk en vrouwelijk twee palen die de extremen van genderidentiteit en -expressie definiëren, waarbij elk individu over de schaal van moment tot moment glijdt. In een studie van 1000 millennials, half bekeken gender op deze manier.
Omdat het Emoji-communicatiesysteem blijft evolueren met onze cultuur, zijn nieuwe Emoji gepland voor versie 10 van de Unicode-standaard die helpt om sommige gaten in genderopties te vullen en de diversiteit van gender te communiceren.
Mannen kunnen zich verheugen omdat er eindelijk een bebaarde persoon kan zijn om al die mannen te vertegenwoordigen wiens mannelijke identiteit niet compleet is zonder gezichtshaar. Evenzo wordt een persoon in een hoofddoek vermeld om vrouwen beter te vertegenwoordigen wiens vrouwelijke identiteit onvolledig is zonder deze.
Naast het coderen van visuele aanwijzingen dragen deze Emoji-personages geen expliciete concepten van gender dus bebaarde dames en mannen in hoofddoeken kunnen zich vrij voelen om hun mobiele OS-makers te petcheren om ook in de toekomst Emoji-opties voor hen in de toekomst toe te passen.
Emoji voor het genereren na de gender
Het midden van het spectrum invullen, hebben we een set van drie nieuwe mensen Emoji met inclusive geslacht, personages die zijn ontworpen om alle mensen te vertegenwoordigen, ongeacht het geslacht.
Deze emoji zijn bedoeld om een ​​kind, een volwassene en een oudere persoon weer te geven. Ik heb de toevoeging voorgesteld aan de enthousiaste Emoji-personages om een ​​betere weergave te bieden voor mensen die zich in Emoji willen uiten als precies dat: alleen mensen.

Niet iedereen identificeert als mannelijk of vrouwelijk. Sommigen van ons identificeren zich als een beetje van zowel, of geen van beide, of iets anders helemaal. Ongeacht je genderidentiteit, ik hoop dat we allemaal adequate manieren kunnen vinden om ons te uiten in Emoji.
Mijn wens is dat het toevoegen van meer genderopties in Emoji ons allemaal zal helpen om onze eenheid en onze diversiteit te vieren. Ik pleit voor iedereen om zich op hun gemak te voelen met behulp van Emoji-mannen wanneer we ons mannelijk voelen, Emoji-vrouwen om onze vrouwelijke aspecten uit te drukken, en een genderinclusieve Emoji wanneer we ons voelen als we onze mensheid vieren, ongeacht het geslacht.
In termen van emoji die ons opkomende begrip van geslacht weerspiegelt, is de toevoeging van drie genderinclusieve volk Emoji slechts een eerste stap. Voor volledige inclusieve gendervertegenwoordiging in Emoji moet er androgyne emoji-vertegenwoordigingen zijn die overeenkomen met elk man / vrouwenpaar.
Het is leuk dat Google en Apple ons mannelijke en vrouwelijke rockers gaf in eerbetoon aan Davie Bowie, maar met een androgyne Rockstar Emoji zou beter de Geest van Bowie, IMO willen vastleggen.

Momenteel zijn er voorgestelde manieren voor Unicode om androgyne emoji-vertegenwoordigingen in te schakelen. Als deze worden uitgevoerd, is het mogelijk om een ​​derde, inclusieve genderoptie voor elke menselijke emoji te kiezen.
Met enig geluk kan dit jaar een oplossing worden beslist.

Search Emojis: