Wat is nieuw in Unicode 11.0

Unicode 11.0 arriveert op 5 juni 2018. Dit signaleert de datum waarop bedrijven kunnen beginnen met het ondersteunen van de nieuwe emoji’s.
De laatste EMOJI-lijst voor 2018 werd in februari aangekondigd en de onderliggende release vereist om dit mogelijk te maken is nu hier.
Verkoper zoals Apple, Google, Microsoft of Samsung heeft de neiging om hun eigen schema te hebben voor het maken van nieuwe emojis beschikbaar voor het publiek, met het eind van 2018 de meest kans om Unicode 11’s nieuwe emoji’s te ondersteunen.
Wat zijn de nieuwe emoji’s?
Nieuwe Emojis toegevoegd in Unicode 11.0 omvatten een softbal, kangoeroe, lama, feesten, papegaai, kreeft en meer.

In totaal bestaan ​​er 66 nieuwe EMOJI-codepunten in Unicode 11.0. 62 hiervan zijn voor emoji’s die u op het toetsenbord zult zien:

🥰 Glimlachend gezicht met 3 harten
🥵 hete gezicht
🥶 Koud gezicht
🥳 feestende gezicht
🥴 Woozy gezicht
🥺 pleiten gezicht
🦸 Superheld
🦹 Supervillain
🦵 Been
🦶 voet
🦴 bot
🦷 tand
🥽 Goggles
🥼 Lab-jas
🥾 Wandelboot
🥿 Platte schoen
🦝 Wasbeer
🦙 llama
🦛 Hippopotamus
🦘 kangoeroe
🦡 Badger
🦢 zwaan
🦚 Peacock
🦜 Parrot
🦞 kreeft
🦟 Mosquito
🦠 Microbe
🥭 Mango
🥬 blad groen
🥯 bagel
🧂 zout
🥮 maancake
🧁 Cupcake
🧭 Compass
🧱 Brick
🛹 Skateboard
🧳 bagage
🧨 Voetzoeker
🧧 Red Cadeau-envelop
🥎 softbal
🥏 Flying Disc
🥍 lacrosse
🧿 Nazar Amulet
🧩 Jigsaw
🧸 teddybeer
🧮 Abacus
🧾 Ontvangst
🧰 Toolbox
🧲 Magneet
🧪 Reageerbuis
🧫 Petrischaal
🧬 DNA
🧯 Brandblusser
🧴 lotion fles
🧵 Draad
🧶 garen
🧷 Veiligheidsspeld
🧹 bezem
🧺 mand
🧻 Roll of Toiletpapier
🧼 zeep
🧽 spons

Daarnaast zijn er ook vier toegevoegd in Unicode 11.0. Deze zijn voor gebruik in sequenties (zoals een vrouw met krullend haar of een man met rood haar), maar niet verwacht te worden getoond als hun eigen karakters op Emoji-toetsenborden:

🦰 emoji component rood haar
🦱 Emoji-component krullend haar
🦲 Emoji Component Bald
🦳 emoji component wit haar

Er zijn meer emoji’s voor 2018 die geen nieuwe codepunten nodig hebben. Deze worden vermeld als onderdeel van Emoji 11.0 en niet Unicode 11.0. Het totale aantal nieuwe Emoji’s in 2018 is 157.
Alle details van deze release zijn verkrijgbaar in de uitgebreide documentatie van Unicode, maar voor een samenvatting van wat er nog meer nieuw is vanuit een Emoji-perspectief, lees dan verder.

Bekijk de Unicode 11.0 Emoji-lijst (62 Emojis + 4 Emoji-componenten = 66 Nieuwe Emoji-codepunten)
Bekijk de Emoji 11.0 Emoji-lijst (157 totaal nieuwe emojis)

Wat is het verschil tussen Unicode 11.0 en Emoji 11.0?
Unicode 11.0 bevat 684 nieuwe codepunten, waarvan 66 worden beschouwd als of tekens.
Emoji 11.0 bevat sequenties die geen nieuwe codepunten vereisen, zoals die voor geslachten of huidtinten:

👩 Vrouw + emoji component rood haar = vrouw met rood haar
👨 Man + emoji component rood haar = man met rood haar

Bekijk de Emoji 11.0 Emoji-lijst voor alle 2018 Emojis

Waarom is deze emoji 6.0 niet?
De laatste Emoji-release (in 2017) werd Emoji 5.0 genoemd. Logisch gezien kan men aannemen dat de volgende release zou worden genoemd.
Dus wat is er met Emoji 6.0 gebeurd? Er werd besloten dat de meeste Emoji-releases tegelijkertijd als een volledige Unicode-release uitkomen, zouden ze beter met dezelfde nummers worden uitgevoerd.
Een tijdlijndocument gepubliceerd door Unicode in 2017 Opmerkingen:

“Dit voorstelt ‘het volume tot 11′ te draaien: het versienummer voor Emoji V6.0 naar Emoji V11.0 veranderen om belangrijke versies van Emoji en Unicode te synchroniseren. Als een tussentijdse versie van de EMOJI-gegevens en / of uts # 51 nodig is (RGI of emojiking toevoegen) kunnen die kleine of update-versies (zoals 11.1 of 11.0.1) kunnen gebruiken. ”

Als zodanig waren er geen Emoji-releases versiebeeld 6.0-10.0. Emoji 11.0 is de release die Emoji 5.0 volgt.
Hoe ziet de nieuwe emojis eruit?
Net als bij alle Emoji-sets variëren ontwerpen per leverancier. Het verwachte grote leveranciers implementeert hun eigen versie van deze emoji’s in de komende weken en maanden.
Creëert voorbeeldafbeeldingen in een appel-achtige stijl om te laten zien hoe we denken dat ze eruit kunnen zien, en dit is onze volledige set mockups voor 2018:

Sinds het plaatsen van deze video, veranderden we het uiterlijk van een paar ontwerpen, maar deze video geeft nog steeds een goed overzicht van wat dit jaar op telefoons mag verwachten.
Hier is een overzicht van de Emoji-set van 2018:

Hoe krijg ik de nieuwe emoji’s?
Platforms zoals Facebook en Twitter kunnen Emoji-ontwerpen op elk moment op het web bijwerken. Onlangs rolde Twitter ook een functie uit voor Twemoji om ook in de Android-app te werken.
Voor bedrijven zoals Apple, Google en Microsoft zijn Emoji-updates gebonden aan belangrijke OS-updates. Eenmaal vrijgegeven (waarschijnlijk later in 2018) komt nieuwe emoji-ondersteuning automatisch aan met de OS-update. Dit is waarschijnlijk later in 2018.
Wanneer ondersteunt elk bedrijf de nieuwe emoji’s?
Op het moment van schrijven heeft geen grote leverancier hun Emoji-updates van 2018 uitgebracht. Op basis van historische trends is dit wanneer we verwachten dat releases naar consumenten komen.
Juni-augustus 2018

Twitter
Emojione
Facebook
Microsoft

September-december 2018

Google
appel

Januari-februari 2019

Samsung

Onbekend

WhatsApp

Wat zit er nog meer in Unicode 11?
Tekens die nieuw zijn in Unicode 11.0, maar zijn Emoji’s zijn een reeks van. Hiermee kunnen de gemeenschappelijke methode van scoren van beoordelingen als een aantal sterren en halve-sterren om Unicode-tekens binnen tekst in plaats van beelden (of ★★★ ½) te gebruiken.

Een Copyleft-symbool (ziet eruit als een © Copyright-symbool die horizontaal is omgedraaid) is ook nieuw in Unicode 11.0, evenals nieuwe scripts en personages uit minder gebruikte talen.
Waarom is er geen flamingo?
Flamingo en White Heart zijn twee van de Emojis die de gebruikers in 2018 zijn aangevraagd. Beide zijn op de shortlist voor de release van 2019 van Emoji 12.0.

Wat komt er in 2019?
De volgende Unicode-release is gepland voor maart 2019. Sommige van de ontwerpkandidaten omvatten een duikmasker, bijl, wafel, diya-lamp en hindoe-tempel.
Merk op dat dit in dit stadium alleen kandidaten zijn, en er zijn geen beslissingen genomen over de laatste Emoji-lijst voor 2019.
Laatste gedachten
Als u in de komende maanden ontbrekende tekens op uw sociale media kunt zien, kan Unicode 11.0 de reden zijn.
Omdat platforms hun Emoji-updates op verschillende tijdstippen vrijgeven, is er vaak een periode waarin sommige gebruikers beginnen met het sturen van nieuwe emoji’s terwijl anderen ze nog niet kunnen zien.
Een oplossing hiervoor is om het ontbrekende karakter te kopiëren en plakken (meestal weergegeven als een doos met een x- of vraagteken in het) in ’s zoekveld dat u laat zien wat het bedoeld is. Of stuur het in een tweet naar @Botmoji voor een onmiddellijk antwoord.

Unicode 11.0 Release Notes
Unicode 11.0 Emoji-lijst
Emoji 11.0 Emoji-lijst

Search Emojis: