WhatsApp 2.19.352 Emoji Changelog

Alle 230 nieuwe Emojis voor 2019 zijn onlangs toegevoegd aan WhatsApp voor Android, als onderdeel van de nieuwste versie van de populaire berichten-app.
In de vijfde EMOJI-update van 2019 is WhatsApp 2.19.352 de eerste release om Emoji 12.0 te ondersteunen. Dit introduceert nieuwe emojis zoals het geeuwende gezicht en het witte hart voor Android WhatsApp-gebruikers.
Dit zijn dezelfde emojis toegevoegd aan Android in september 2019 en iOS in oktober 2019, maar met WhatsApp’s eigen glanzende appel-achtige ontwerpen.

Alle 230 van nieuwe Emoji-ontwerpen die in WhatsApp 2.19.352 zijn geïntroduceerd, zijn die door Unicode in begin maart van dit jaar via Emoji 12.0 goedgekeurd.
Veel van deze nieuwe en gewijzigde Emoji-ontwerpen voor Android-gebruikers werden eerst een voorbeeld in de WhatsApp 2.19.315 Beta, vrijgegeven aan testers begin november.
🆕 Nieuw
WhatsApp 2.19.352 beschikt over alle 230 nieuwe Emojis van Emoji 12.0, waarbij verschillende nieuwe onderwerpen van Emoji zijn geïntroduceerd, terwijl ze ook Emoji-nummers in populaire categorieën, zoals dieren en voedsel versterken.
71 van de nieuwe 2019 Emojis geeft twee mensen weer die handen vasthouden met verschillende huidtoonopties voor elke persoon.
Er zijn vier verschillende mogelijke combinaties: een 👩 vrouw en 👨 man, twee 👩 vrouw emojis, twee 👨 man emojis, of twee genderneutrale 🧑 persoon emojis.

Het lijkt erop dat alleen enkele single-tone-modifer-opties (b.v. 👭🏽 vrouwen hand in hand: gemiddelde huidtoon) zijn beschikbaar om te kiezen uit de Keyboard UI in de Android-app. Evenals dit lijkt de genderneutrale 🧑🤝🧑 mensen die handen vasthouden volledig afwezig zijn van het toetsenbord.

Deze multi-skin toon en genderneutrale opties werken correct wanneer de Emoji wordt gekopieerd van het web of een alternatief toetsenbord, maar tenminste voor de huidige release is er geen manier om deze te selecteren binnen de eigen EMOJI-picker van de app.
Een ander belangrijk thema binnen Emoji 12.0 is weergave van anders-georferde mensen en toegankelijkheid-georiënteerde apparaten.
Alle van de Emoji’s die een persoon (b.v. 👨🦯 man met sondering riet) of een niet-mechanisch lichaamsdeel (🦻 oor met hoortoestel) ondersteunen, ondersteunen de verschillende opties voor huidtoonmodifier.

🦾 mechanische arm
🦿 mechanisch been
🦻 oor met hoortoestel
🧏 dove persoon
🧏♂️ dove man
🧏♀️ dove vrouw
👨🦯 man met sondering cane
👩🦯 vrouw met sondering cane
👨🦼 Man in gemotoriseerde rolstoel
👩🦼 Vrouw in gemotoriseerde rolstoel
👨🦽 Man in handmatige rolstoel
👩🦽 Vrouw in handmatige rolstoel

Er zijn ook twee toegankelijkheid-georiënteerde ontwerpen onder de acht nieuwe dier Emojis: 🦮 Guide Dog en 🐕🦺 Service Dog.

🦮 Geleidingshond
🐕🦺 Servicehond
🦧 orangoetan
🦥 luiaard
🦦 Otter
🦨 Skunk
🦩 Flamingo
🦪 Oyster

🧄 knoflook
🧅 ui
🧇 Wafel
🧆 falafel
🧈 boter
🧃 Beveragedoos
🧉 MATÉ
🧊 ijsblokje

🤎 bruin hart
🤍 wit hart
🟠 oranje cirkel
🟡 gele cirkel
🟢 groene cirkel
🟣 paarse cirkel
🟤 bruine cirkel
🟥 RED-vierkant
🟧 oranje vierkant
🟨 Geel vierkant
🟩 Groen vierkant
🟦 blauw vierkant
🟪 paars vierkant
🟫 bruin vierkant

🥱 Geeuwende gezicht en 🤏 knijpende hand zijn twee populaire toevoegingen onder de resterende 64 nieuwe Emojis geïntroduceerd in deze update.

Andere nieuwe toevoegingen zijn 🪀 yo-yo, die in WhatsApp 2.19.352 het WhatsApp-logo in het ontwerp heeft. Ook van opmerking is dat het 🪒 scheermesontwerp dat van een rechte scheermes is: een met name uiteenlopende ontwerp in vergelijking met het veiligheidsscheermes van Apple en de meeste andere belangrijke leveranciers.

🥱 geeuwen gezicht
🤏 knijpende hand
🧍 Persoon die staat
🧍♂️ Man staande
🧍♀️ Vrouw staan
🧎 persoon geknield
🧎♂️ Man knielen
🧎♀️ Vrouw knielen
🦺 Veiligheidsvest
🥻 Sari
🩱 badpak uit één stuk
🩲 Slips
🩳 shorts
🩰 Balletschoenen
🛕 Hindoe-tempel
🛺 Auto riksja
🪂 parachute
🪐 Ringde planeet
🤿 Duikmasker
🪀 yo-yo
🪁 vlieger
🪕 Banjo
🪔 Diya-lamp
🩸 DROP VAN BLOED
🪓 AX
🩹 Lijmverband
🩺 stethoscoop
🪑 stoel
🪒 scheermes

🆙 Wijzigingen
Slechts drie eerder beschikbare Emoji-ontwerpen zijn gewijzigd in WhatsApp 2.19.352.
👭 Vrouwen hand in hand heeft nu extra schaduw op hun kleding, en de vrouw aan het recht heeft nu een duidelijke kapsel.

👫 Vrouw en man hand in hand heeft nu extra schaduw op hun kleding, terwijl de man verschillende schoenen draagt.

👬 Mannen hand in hand dragen nieuwe schoenen en de man aan de rechterkant heeft een nieuw kapsel.

🙆 Niet inbegrepen
Deze release omvat geen van de extra genderneutrale opties die zijn goedgekeurd door Unicode in het laatste deel van 2019.
Gezien de relatief snelle afgifte van die update, zullen deze extra sequenties voor gender- en huidtoonopties waarschijnlijk niet naar WhatsApp komen voor Android tot de eerste helft van 2020.
WhatsApp voor iOS-gebruikers zullen deze opties nog steeds zien als het uitvoeren van iOS 13.2 of hoger.
📶 RELEASE
Deze nieuwe Emoji-ontwerpen zijn nu beschikbaar voor Android-gebruikers wanneer de app updates whatsapp 2.19.352 of hoger. Voor de meeste gebruikers heeft dit plaatsvinden op of rond de 4 december 2019.
WhatsApp-web is nog niet bijgewerkt met de nieuwe Emoji-ondersteuning, met dit product, in het algemeen ziende Emoji-updates in de volgende twee-drie maanden na de mobiele app bijgewerkt.
Gebruikers van IOS-apparaten blijven inheemse ontwerp van Apple Emoji-ontwerpen die door het besturingssysteem worden verstrekt.

Blader door elke WhatsApp Emoji
Alle nieuwe emoji’s in WhatsApp 2.19.352
Alle gewijzigde emojis in WhatsApp 2.19.352
WhatsApp 2.19.175 Emoji Changelog

Search Emojis: