WhatsApp geeft zijn eigen emoji-set vrij

WhatsApp heeft de Emoji-set van Apple vervangen door een aangepaste set die nu is uitgerold naar alle Android-gebruikers.
Messaging-app WhatsApp heeft al jaren vertrouwd op de Emoji-set van Apple om gebruikers consistente Emoji-ondersteuning te geven in IOS, Android en het Web.
Nu is de situatie veranderd en WhatsApp heeft zijn eigen Apple-achtige Emoji-set uitgebracht om te gebruiken op niet-iOS-platforms.

Tijdens het eerste gezicht lijkt dit misschien ongewijzigd te zijn van de vorige Apple Emojis, als je er dichterbij kijkt, wordt het duidelijk dat dit een unieke set is (zij het zwaar geïnspireerd door de Apple Color Emoji-lettertype).
De indruk dat men krijgt is dat de regels waren:

Maak het als Apple’s emoji’s – niet te ver weg
Verbeter de ontwerpen als of wanneer mogelijk

Door die metrics zou ik zeggen dat dit een formidabele baan doet. De ontwerpen zijn onmiddellijk vertrouwd, maar unieke accenten zijn in de hele set geplaatst.

Er is een fatsoenlijke kans dat veel gebruikers deze verandering niet eens merken, die deel uitmaakt van het plan.
De personages zien er erg op elkaar uit, maar misschien laten deze de minste ruimte voor verbeteren als het probeert de glanzende appel-achtige stijl te behouden.
Sommige mooie verbeteringen omvatten 😍 glimlachend gezicht met hartogen waar de harten uit het gezicht extruderen, en de overlopende tranen in 😭 luid huilen gezicht.

Ook mensen zijn zwaar geïnspireerd door de mensen van Apple. Deze zijn geen identieke ontwerpen, maar ze zijn snel herkenbaar als vergelijkbare mensen.
👨🎤 Man zanger en 👩🎤 -zangeres zijn enkele van de mensen die het meest hebben veranderd. Geen poging tot een bowie-lookalike-personage, WhatsApp toont deze als meer generieke rocksterren.

Ontwerpen verschillen meer in de objecten, voedingsmiddelen en andere niet-smiley-categorieën.
🔫 Pistool blijft een speeltje, maar is oranje, er zijn twee eieren in de pan en computers en telefoons dragen de appel-branding niet.

Deze release werd voor het eerst getest in Beta een paar weken geleden, toen slechts een kleine subset van de nieuwe Emoji’s van Apple voor 2017 was gezien.
Fantasie-personages van Emoji 5.0 zouden zijn ontworpen voorafgaand aan de iOS van de meeste Apple 11.1 die aan het publiek wordt getoond en zijn dus niet zo vergelijkbaar met de ontwerpen van Apple.

Dieren
Dierontwerpen zijn schattig, zoals ze zouden moeten zijn. Merk op dat sommige nieuwe toevoegingen 🦒 giraffe, 🦔 edgehog en 🦖 T-Rex omvatten.

Eten en drinken
Het eten en drinken items zien er allemaal lekker uit en de ondersteuning wordt toegevoegd voor nieuwe 2017 emojis zoals 🥤 Cup met stro, 🥧 taart, 🥡 take-out box en 🥫 ingeblikt voedsel.

Uitgave
Deze emoji’s zijn nu beschikbaar op Android-versies van WhatsApp-versie 2.17.386 en hoger. WhatsApp-web gebruikt nog steeds Apple Emojis op het moment van schrijven.
We zijn naar WhatsApp bereikt om te bevestigen of of wanneer deze set kan komen naar iOS of op het web, en nog geen tijd van het schrijven hebben gehoord.

WhatsApp Emoji-lijst
Apple Emoji-lijst

Search Emojis: