WhatsApp’s nieuwe vluchtelingenvlag

WhatsApp’s nieuwste bètas-releases bevat een nieuw Flag Emoji-ontwerp: de vlag van de vluchtelingennatie. Op basis van een ontwerp van 2015 door een Syrische vluchteling, is de vlag een onofficiële banner van ontheemde personen over de hele wereld. Het wordt echter momenteel niet aanbevolen voor Emoji-ondersteuning door het Emoji-subcommissie van Unicode.
Editor’s Opmerking: op 8 juni 2021 WhatsApp 221.11.17 werd uitgebracht voor Android-apparaten, waardoor de Vlag van de vluchteling Nation officieel naar het Emoji-toetsenbord van het platform bracht. Op het moment van schrijven wordt het nog steeds niet aanbevolen voor bredere ondersteuning van Emoji.

De Emoji wordt gecreëerd in de bèta-release met behulp van een nulbreedte joiner (zwj) -sequentie van de 🏳️ witte vlag, een 🟧 oranje vierkant, een ⬛ zwart groot vierkant emoji en een laatste 🟧 oranje vierkant.

Deze nieuwe toevoeging is eerst ontdekt door Wabetainfo bij het bekijken van de nieuwe 2.21.11.10 bèta voor Android-apparaten. Sindsdien is het ook vrijgegeven op Apple-apparaat via de WhatsApp voor iOS 2.21.110.10 Beta.
Vluchteling Nation Flag is verkrijgbaar als Emoji in de nieuwste WhatsApp voor Android Beta.Als Verzonden naar andere platforms Dit wordt weergegeven als elke emoji in de ZWJ-sequentie: 🏳️🟧⬛️🟧Via @wabetainfo 26 mei 2021
Terwijl de nieuwe vlag Emoji wordt weergegeven in WhatsApp voor Android’s eigen Emoji-toetsenbord, heeft WhatsApp voor iOS geen eigen aangepaste Emoji-toetsenbord voor Emoji-ingang. Daarom kunnen iOS-gebruikers met de nieuwste bèta niet rechtstreeks de nieuwe emoji via WhatsApp binnengaan, ook al wordt het binnen berichten weergegeven.
De nieuwe Vlag van de vluchteling Nation is de enige nieuwe Emoji die in deze bèta-releases is gevonden, met WhatsApp nog steeds ondersteuning bieden voor 2020’s Emoji 13.1.
Bovendien is de vlag van de vluchteling Nation ver van de eerste keer dat WhatsApp een Emoji-ontwerp heeft gecreëerd dat niet wordt aanbevolen voor Algemene Interchange (RGI) door Unicode.
🏴📲 WhatApp’s niet-RGI-avonturen
WhatsApp introduceerde voor het eerst zijn eigen uitgebreide set Emoji-ontwerpen voor Android-apparaten in het eind 2017. Voordien hiernaar vertoonde het het ontwerp van Apple op alle platforms. Echter, 2017 was niet de eerste keer dat WhatsApp zijn eigen aangepaste emoji opgenomen.
In juli 2014, tijdens het gebruik van de ontwerpen van Apple, debuteerde WhatsApp het eerste aangepaste Emoji-ontwerp stil. Het platformeerde verstrekte ondersteuning voor de 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿-vlag: Engeland zonder enige richtlijn van Unicode.

Kom 2016, dit werd vergezeld door de 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Flag: Schotland en 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Vlag: Wales, evenals een Olympische ringen Emoji.

Terwijl 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 vlag: Engeland, 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 vlag: Schotland en 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 vlag: Wales werden allemaal aanbevolen voor ondersteuning door Unicode in Emoji 5.0 via Emoji-tagsequenties, het Olympisch Ringen werd in augustus 2016 uit het platform verwijderd.
WhatsApp’s volgende niet-RGI-avontuur kwam toen het zijn voornoemde aangepaste Emoji-ontwerp in 2017 introduceerde, en biedt ondersteuning voor een 🏴󠁵󠁳󠁴󠁸󠁿 -vlag voor Texas (US-TX) tussen al zijn gloednieuwe ontwerpen voor RGI-vlaggen. Vlag voor Texas (US-TX) is geïmplementeerd via een EMOJI-tagsequenties: de middelen waardoor 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 vlag: Engeland, 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 vlag: Schotland en 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 vlag : Wales werden officieel aanbevolen voor Emoji-ondersteuning. Net als de nieuwe Vlag van de vluchteling Nation, wordt de 🏴󠁵󠁳󠁴󠁸󠁿-vlag voor Texas (US-TX) ook ondersteund binnen WhatsApp voor iOS, ook al is er geen directe middelen om de Emoji uit het iOS Emoji-toetsenbord in te voegen.
Dit werd opgevolgd met niet-RGI-ondersteuning voor de 🏳️⚧️ Transgender-vlag in maart 2019, hoewel in tegenstelling tot de vlag voor Texas (US-TX), is de 🏳️⚧️ transgendervlag sindsdien geaccepteerd door Unicode en geïntroduceerd op platforms via 2020’s emoji 13.0.
In tegenstelling tot de drie onderverdelingsvlaggen voor Groot-Brittannië was 🏳️⚧️ Transgender-vlag echter een ontwerpkandidaat op het moment van de introductie door WhatsApp en vervolgens Twitter.

De 🏳️⚧️ Transgender-vlag werd niet geconstrueerd via een Emoji-vlagsequentie of Emoji-tagsequentie, maar eerder een Sequentie van de Breedte (ZWJ) (WWJ) (uitgesproken als “Zwidge” -sequentie).
Een onzichtbaar karakter wanneer alleen wordt gebruikt, kan een ZWJ worden gebruikt om Emoji-sequenties te presenteren met een enkel Emoji-ontwerp op een vergelijkbare manier voor Emoji-vlagsequenties, Emoji-tagsequenties en Emoji-modifiersequenties die huidtoonsteun bieden aan de meeste mensvormige emojis.

De nieuwe Vlag van de vluchteling Nation is nu de nieuwste non-rgi emoji geïntroduceerd door WhatsApp via een ZWJ-sequentie.
Het heeft echter een duidelijk kenmerk in vergelijking met deze andere niet-RGI-vlaggen die hierboven zijn besproken.
Terwijl de vlaggen van die drie naties van Great Britian, werden de 🏳️⚧️ transgender vlag emoji en zelfs de nog steeds niet-RGI-vlag voor Texas (US-TX) naar voren gebracht als Emoji-kandidaten via Unicode’s Emoji-voorstelproces, de nieuwe vlag van Refugee Nation lijkt niet formeel voorgesteld aan de Emoji-subcommissie vóór zijn opname op het WhatsApp Emoji-toetsenbord.
🔮 Komt dit naar andere platforms?
Deze vlag is momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers van WhatsApp, en het is momenteel alleen in een bèta-releases (de beta 2.21.11.10 voor WhatsApp voor Android en de IOS 2.21.110.10 Beta voor Apple-apparaten).
Zoals bij alle bèta-software, is de inhoud van deze WhatsApp-update onderhevig aan verandering. Het lijkt waarschijnlijk dat dit in de komende maanden zal worden opgenomen in een laatste release, tenzij er tussen nu en dan een hartverandering is.
Op het moment van schrijven wordt de vlag van de vluchteling Nation niet vermeld als een ontwerpkandidaat voor een toekomstige Emoji-vrijgave, en lijkt het ook niet te zijn ingediend bij het Unicode-consortium voor overweging, volgens deze openbare lijst met voorstellen.
Recente wijzigingen aan Unicode-inzendingscriteria voorkomen effectief “regionale en geopolitieke vlaggen” van goedgekeurd als ze geen overeenkomstige regiocode hebben. Een rechte lezing van de criteria zou aangeven welke vlag niet zou worden geaccepteerd, indien ingediend.
De alternatVIVE-zaak kan worden gemaakt dat deze vlag past bij de criteria van “andere vlag”, de categorie vlaggen zoals 🏳️🌈 Rainbow-vlag en 🏴☠️ Piratenvlag geschikt onder.
Ongeacht, bedrijven zoals WhatsApp, of een andere Emoji-leverancier hebben de keuze om Emoji-sequenties te ondersteunen die niet door Unicode worden aanbevolen, en daarom zijn anderen vrij om deze vlag toe te voegen als ze het een nuttige toevoeging zien.
In de tussentijd is dit effectief een WhatsApp-Only Emoji, en zal ze werken binnen het platform zoals bedoeld, en laten zien als de volledige EMOJI-sequentie indien verzonden naar andere platforms.
📖 Lees meer

WhatsApp 2.20.206.24 Emoji Changelog
Emoji-vlaggen uitgelegd
Transgender Pride Flag Emoji verborgen in de nieuwste WhatsApp
Emoji zwj-sequenties: drie letters, veel mogelijkheden

Search Emojis: