Wie bezit Emoji?

Met de Emoji-film die dit jaar naar bioscopen komt, is het een interessante tijd om te overwegen wie, als iemand, “emoji” bezit, en wat dat zelfs betekent.
Als het gaat om het onderwerp Emoji en eigendom, komen er twee vragen in de geest:

De afbeeldingen. Wie bezit de Emoji-afbeeldingen?
De term “emoji”. Heeft iemand dit?

Het is de moeite waard om te breken wat elk van deze afzonderlijk betekent.
Emoji-afbeeldingen
Wanneer veel mensen denken aan Emojis, denken ze vaak aan het emoji-artwork van Apple. Deze emoji’s zijn opgenomen in iOS en MacOS als onderdeel van het lettertype.

Dit lettertype behoort tot Apple, net als de Emoji-afbeeldingen erin.
Gezien het auteursrecht beschermt originele werken van auteurschap, inclusief literaire, dramatische, muzikale en artistieke werken, zou dit waarschijnlijk ook van toepassing zijn op emoji-afbeeldingen.
LICENSING EMOJI
Apple heeft geen licentiemogelijkheden gemaakt die publiekelijk beschikbaar zijn voor Apple Color Emoji.
Als zodanig kunnen degenen die de Emoji-beelden van Apple willen gebruiken, beperkt zijn tot het gebruik van deze afbeeldingen op een manier die als redelijk gebruik kan worden beschouwd.
Waar de grenzen bestaan ​​voor redelijk gebruik zijn onduidelijk, en voor emoji, kan in dit stadium niet worden getest.
Sommige bedrijven kiezen ervoor om te openen of bieden licentievoorwaarden om hun emoji-afbeeldingen in verschillende projecten te gebruiken. Waaronder:

emojidex
Emoji One
Noto emoji (Google)
Twemoji (Twitter)

Als u op zoek bent naar specifieke antwoorden wanneer het geschikt is voor LICENTIE EMOJI, wilt u misschien verder kijken dan dit artikel.
In het bijzonder is het onduidelijk welke methoden voor het gebruik van een Apple Emoji-beeld als redelijk zouden worden beschouwd, en wat problematisch zou kunnen zijn.
Emoji: de naam
Het woord “emoji” is een generieke zin, gemaakt door de woorden (絵, “afbeelding”) + Moji (字字, “karakter”) in het Japans te combineren.
In essentie heeft het woord dezelfde betekenis als pictograph (of) in het Japans.
Het is toevallig dat het woord een beetje lijkt, wat een portmantau van “emotie” en “pictogram” in het Engels is.
Beide en zijn generieke frases, net als de voorwaarden of.
Wie is het?
Niemand bezit de naam Emoji, net als niemand bezit de naam Tree, House, Computer of Icon.
Hoewel er veel mensen en bedrijven betrokken zijn bij verschillende fasen van Emoji-goedkeuring – met name het Unicode-consortium – Geen claimt eigendom over de naam Emoji.
Handelsmerken?
Gegeven emoji is een generieke zin, misschien denk je dat het betekent dat het door niemand kan worden ingediend. Dat is slechts gedeeltelijk waar, volgens de advocaat van intellectuele eigendom Howard G. Zaharoff
Bij het bekijken van een handelsmerk voor een (zoals) zaharoff-opmerkingen:

“Het antwoord begint met het principe dat de wet in het algemeen niet toestaat dat een bedrijf op een hoogte is van een generieke termijn, dat wil zeggen, een woord dat het type product of de gebruikte service identificeert, zoals” software “die wordt gebruikt Om een ​​softwareproduct of “Apple” te identificeren die wordt gebruikt voor fruit (in tegenstelling tot als “Apple” die wordt gebruikt als handelsmerk voor computertechnologie: dergelijk willekeurig gebruik van woorden zijn zeer beschermd). ”

Merk op dat laatste regel dat “willekeurig gebruik” van woorden “zeer beschermbaar” is. Het is dus mogelijk om “Emoji” als een handelsmerk te registreren, voor een bedrijf dat niets met Emojis te maken heeft.
Zaharoff gaat verder:

“Omdat iedereen het recht verdient om het soort goederen of diensten nauwkeurig te identificeren, verkoopt het, om een ​​enkel bedrijf toe te staan ​​om handelsmerkrechten op een generieke term te claimen, zou de taal en oneerlijke belemmerende concurrentie verstellen.”

Dus dat dekt wat het betekent om een ​​generieke term als een handelsmerk te registreren.
Dus kan emoji handelsmerk worden?
Het kan mogelijk zijn om “Emoji” te registreren als een GEREGISTREERD® Trademark ™ voor producten of services die op geen enkele manier betrekking hebben op pictogrammen, smileys, stickers of andere pictografische beelden.
Kortom, voor bedrijven die niets met Emojis hebben.
In feite, omdat sommige bedrijven al “Emoji®” hebben geregistreerd als een geregistreerd handelsmerk voor verschillende producten.
Wat niet duidelijk is uit verschillende archieven is of dit emoji-gerelateerde bedrijven zijn; of gewoon bedrijven die niets met Emoji te maken hebben zoals we het kennen en de term op een “willekeurige” manier gebruiken.
De emoji-film
Dit terugbrengen naar de aanstaande film van Sony: de Emoji-film.
Het lijkt erop dat Sony een slimme route heeft genomen bij het ontwikkelen van deze animatiefilm, door hun eigen originele Emoji-personages te maken. Dit moet veel complicatie vermijden als het gaat om merchandising voor de film.

Movie Merchandise is Big Business en er is geen twijfel dat Sony Pictures Animation wil ervoor zorgen dat zijn eigen versie van de “Emoji” -personages gemakkelijk identificeerbaar zijn als een eigen.

Search Emojis: