Wie is MX Claus?

Je hebt gehoord van ๐ŸŽ… Santa Claus en misschien ๐Ÿคถ Mevrouw Claus, maar hoe zit het met ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX. Claus?
Naarmate we het einde van 2020 benaderen, ondersteunen de meeste grote Emoji-leveranciers Emoji 13.0: de Emoji-update die toevoegingen omvatte zoals beknelde vingers, glimlachend gezicht met traan, mensen knuffelen en bubble thee.
Keen-Eyed Emoji-liefhebbers heeft mogelijk een unieke feestvolle in de mix gemerkt: ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX. Claus. Dus, wie is deze santa-hoed-versierd nieuwkomer, en hoe kwamen ze op het Emoji-toetsenbord?

๐Ÿ”ค betekenis
Afbeelding van Anolder Person die een rode kerstmuts draagt, ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX Claus, is bedoeld als een inclusieve alternatief voor de ๐ŸŽ… Santa Claus en ๐Ÿคถ Mevrouw Claus Emojis.
๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX Claus is niet bedoeld om rechtstreeks een specifiek persoon uit folklore te vertegenwoordigen.
.

Hoewel het in geen geval is, is de eerste genderneutrale emoji die moet worden geรฏntroduceerd in het Emoji-toetsenbord, ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX Claus is de eerste emoji om een โ€‹โ€‹eerbied te hebben die geen gender in de officiรซle Unicode-naam aangeeft.
Volgens een functie door praktische androgyny, aangehaald door de Macmillan Dictionary Blog, is de Honorific MX in gebruik sinds ten minste 1977. Volgens Jonathan Dent, de assistent-editor van het Oxford English Dictionary:

“De vroege voorstanders van de term lijken genderpolitiek te hebben gehad als hun centrale bezorgdheid [en] de titel zag als een die het waargenomen seksisme van de traditionele ‘Mr’, ‘mevrouw’ en ‘miss’ kon wagen.”

Hoewel oorspronkelijk bedoeld was om een โ€‹โ€‹titel te zijn die kan worden gebruikt door iedereen die hun geslachts- of krijgsstatus niet wilde onthullen, in de 21e eeuw is het in gebruik gegroeid door mensen die zich niet identificeren als mannelijk of vrouwelijk.
๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX CLAUS ondersteunt ook alle huidtoonmodifiers, zoals wordt aanbevolen voor alle Emoji’s die een individuele persoon afschilderen.
๐Ÿ—ฃ๏ธ Uitspraak
De MX-Honorific is over het algemeen uitgesproken als verwant aan de Engelse taal “Mix”, door het kan ook worden uitgesproken als “MUX”.
Er zijn een aantal korte uitspraakbegeleidingsvideo’s die online beschikbaar zijn, zoals deze van de ‘hoe je’ YouTube-kanaal ‘uitspreekt, hoewel deze allemaal lijken te geven aan de “Mix” -achtige uitspraak.
MX Claus zou dus door de meeste mensen worden uitgesproken als “MIX CLAUS”.
๐Ÿ’ญ Ontwikkeling
๐ŸŽ… Santa Claus is sinds dag รฉรฉn op het Emoji-toetsenbord geweest; toegevoegd aan de Unicode-standaard in versie 6.0 in 2010 onder de naam van.
Deze specifieke EMOJI is toegevoegd voor compatibiliteit met Japanse telefonie, die sinds ten minste 1999 of 2000 een Santa Emoji had ondersteund.

๐Ÿคถ Mevrouw Claus werd in 2016 aan de Unicode-standaard toegevoegd als onderdeel van een poging om zogenaamde tot bestaande gendered-emoji’s toe te voegen. Dezelfde vrijgave heeft ๐Ÿ•บ man dansen om de bestaande danser te begeleiden, en ๐Ÿคด prins om te combineren met de bestaande prinses.
De opname van ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX Claus in 2020 kwam na een reeks aanbevelingen van het Unicode-consortium gerelateerd aan het verhogen van de inclusiviteit van het geslacht van de ontwerpen van Emoji Vendors. Terwijl eerdere updates verschenen om een โ€‹โ€‹genderbinary te standaardiseren, zijn recentere inspanningen gericht op genderneutrale toevoegingen.
Al vele jaren hadden de meeste emoji’s geen instructieganger gespecificeerd en waren er in 2000 dubbelzinnig ondanks op een 12-pixelraster.
Omdat verkopers zoals softbank in Japan in de loop van de jaren meer gedetailleerde ontwerpen maakten, nam een โ€‹โ€‹aantal emoji’s op gendered verschijningen. Bijvoorbeeld door 2008 werd de Surfer Emoji gezien als een man en de persoon die een knipbeurt krijgt als een vrouw. Apple kreeg dezelfde uitgeharde interpretaties bij het ontwerpen van nieuwe Emojis voor de iPhone om compatibel te zijn met de Emoji van SoftBank instellen hetzelfde jaar.
Het projecteren van geslachten op specifieke emojis was al minstens een decennium aan de gang, zoals vermeld door Google’s Jennifer Daniel in een inzending aan Unicode in 2019.

Eรฉn uitdaging was dat de toepassing van geslacht tot Emojis zonder gender gespecificeerd was, grotendeels inconsistent was tussen grote platforms tot 2019, toen de consolidatie rond een genderneutrale optie begon.
Een paar nieuwe genderneutrale emojis werden in 2017 goedgekeurd (b.v. ๐Ÿง‘ persoon en ๐Ÿง“ oudere persoon), maar het toetsenbord van Emoji werd nog steeds voornamelijk gestructureerd als een geslachtsbinary.
In 2019 heeft Google alle Emoji opnieuw ontworpen die geen geslacht heeft opgegeven, als een genderneutraal wordt weergegeven. Later hetzelfde jaar, aanbevolen Emoji 12.1 nieuwe genderneutrale varianten voor de meerderheid van Emoji’s die slechts รฉรฉn of twee genderopties hadden.

Een paar emojis bleef in 2019 zonder een genderneutraal equivalent, waarbij de Claus-familie รฉรฉn is.
Een nieuwe sequentie die ๐Ÿง‘ persoon en ๐ŸŽ„ kerstboom in een ZWJ-sequentie combineert, werd aanbevolen door de Unicode Emoji-subcommissie, en goedgekeurd in het begin van 2020.
Ondersteuning voor de MX Claus Emoji kwam op de meeste platforms in de tweede helft van 2020, waaronder iOS, Android en Samsung One UI (Samsung’s eigen emoji-ontwerpen die worden gebruikt op de Galaxy-lijn van Android-apparaten).
Nieuw in Android 11.0: ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX CLAUS 8 september 2020
๐Ÿ—’๏ธ Gebruiknotities
Aangezien ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX Claus vrij nieuw is, moeten gebruikstrends nog gevormd worden. Het is echter heel goed mogelijk dat het extra toepassingen zal hebben die verder gaan dan die van ๐ŸŽ… Santa Claus en ๐Ÿคถ Mevrouw Claus.
Zoals ๐ŸŽ… Santa Claus en ๐Ÿคถ Mevrouw Claus weergeven specifieke tekens uit folklore, ze worden zelden gebruikt voor zelfrepresentatie in Emoji-berichten. In plaats daarvan worden ze gebruikt om een โ€‹โ€‹bericht te imbouwen met een gevoel van opwinding met betrekking tot Kerstmis.
Zoals ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX Claus echter geen specifiek karakter vertegenwoordigt, is het meer open voor het gebruik van de afzender of ontvanger van een bericht, ongeacht hun genderidentiteit.
Nieuw in iOS 14.2: ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX CLAUS 5 november 2020
Hoewel voorgesteld om een โ€‹โ€‹consistente set van genderopties voor de menselijke emoji-set te verschaffen, kan ๐Ÿง‘๐ŸŽ„ MX Claus voornamelijk door individuen worden gebruikt om zichzelf of hun leeftijdsgenoten te vertegenwoordigen.
Hun naam is MX Claus, omdat elke Emoji een naam nodig heeft. Waar je ze voor gebruikt, is aan jou.

Search Emojis: