Windows voegt emoji’s toe voor interraciale paren

Begraven binnen Microsoft’s nieuwste Windows 10 Insiders Build is een Emoji-update die de ๐Ÿณ๏ธ๐ŸŒˆ Rainbow Flag Emoji, Sederters, Beroepen en in de eerste van een groot platform – interraciale paar emojis toevoegt.
Tot nu toe hebben alle platforms alleen de standaard-gele huidtint ondersteund voor ๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿ‘จ ๐Ÿ‘จโค๏ธ๐Ÿ‘จ ๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿ‘ฉ Paar met hart en ๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘จ ๐Ÿ‘จโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘จ ๐Ÿ‘ฉ โค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘ฉKISS.
Hoewel de huidige gele huidtoon is bedoeld als een “niet-menselijke” standaard huidtint, is het duidelijk dat sommige gebruikers dit zien als een defacto witte huidtint.
Als zodanig is de kwestie van Emoji’s voor interraciale paren of paren met donkerdere huidtinten aan de gang, die Microsoft lijkt te adresseren in deze update.

Nieuwe Emojis wordt ondersteund in Windows 10 Insiders Build 15002, wat betekent dat ze beschikbaar moeten zijn voor het grote publiek als onderdeel van de update van Windows 10 Creator in de komende maanden.
Omdat het ingebouwde Emoji-toetsenbord geen updates heeft ontvangen, is de enige manier om toegang te krijgen tot deze nieuwe emoji’s in de huidige build is via kopiรซren en plakken.
Implementatie
Het nieuwe interraciale paar Emojis wordt geรฏmplementeerd op dezelfde manier Microsoft voegde diverse gezinnen toe aan Windows 10 Anniversary-update: met behulp van Emoji ZWJ-sequenties.
ZWJ-sequenties zijn al in gebruik voor veel emojis, bijvoorbeeld het ๐Ÿ‘ฉโค๏ธ๐Ÿ‘ฉ-echtpaar met hart (vrouw, vrouw) emoji wordt aan elkaar gelijmd met behulp van deze tekens op alle platforms:

๐Ÿ‘ฉ vrouw
Zero Breedte Joiner
โค๏ธ rood hart
Zero Breedte Joiner
๐Ÿ‘ฉ vrouw

Deze update van Microsoft verschilt van alle andere platforms in dat elke persoon in het echtpaar (man of vrouw) huidtinten ondersteunt.
Dezelfde regels als elke andere ZWJ-sequentie is van toepassing, en dit is wat achter een interraciale paar emoji is:

In totaal voegt deze verandering 144 nieuwe emoji’s toe. Elk van deze combinaties wordt ondersteund:

๐Ÿ‘จ Man + ๐Ÿ‘จ man
๐Ÿ‘จ Man + ๐Ÿ‘ฉ vrouw
๐Ÿ‘ฉ Vrouw + ๐Ÿ‘จ man
๐Ÿ‘ฉ Vrouw + ๐Ÿ‘ฉ vrouw

Ofwel persoon kan een van de zes huidtinten hebben (standaard + vijf huidtone-modifiers) en man / vrouw kan aan de rechterkant of links worden getoond.

* Hierboven: hoe een ZWJ-sequentie is gemaakt. *
Achterwaartse compatibiliteit
Unicode biedt ondersteuning voor leveranciers om Emoji ZWJ-sequenties te implementeren zonder voorafgaande goedkeuring nodig is.
Gelukkig degraderen Emoji ZWJ-sequenties sierlijk op andere systemen, en het resultaat van het verzenden van een van deze emoji’s naar een niet-ondersteund zou het display zijn van elke individuele Emoji.
Hier is een lijst met monstercombinaties:

๐Ÿ‘ฉ๐Ÿผโค๏ธ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฝ
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿพโค๏ธ๐Ÿ‘จ๐Ÿป
๐Ÿ‘จ๐Ÿพโค๏ธ๐Ÿ‘จ๐Ÿฟ
๐Ÿ‘จ๐Ÿผโค๏ธ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฝโค๏ธ๐Ÿ‘จ๐Ÿพ
๐Ÿ‘จ๐Ÿผโค๏ธ๐Ÿ‘จ๐Ÿป
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโค๏ธ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฟ
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿฝโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘จ๐Ÿป
๐Ÿ‘จ๐Ÿพโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘จ๐Ÿผ
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿผโค๏ธ๐Ÿ’‹๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป

Hoe de bovenstaande lijst op verschillende platforms kijkt:

Omdat deze niet zijn gedocumenteerd in de Unicode-standaard, het is onwaarschijnlijk dat ze in dit stadium ondersteuning zullen zien van andere leveranciers.
Implementatie van deze vele variaties presenteert uitdagingen voor gebruikersinterface, en op systemen met bitmap emoji-afbeeldingen zoals iOS, ook een technische uitdaging.
Wat nog meer
Per Emoji 4.0 Elke Emoji heeft nu een gewelfd uiterlijk een vrouwelijke en mannelijke versie.
De gendered toevoegingen variรซren van ๐Ÿƒ runner tot ๐Ÿ™ persoon fronsen.

16 nieuwe beroepen zijn allemaal inbegrepen, elk met een mannelijke en vrouwelijke tegenhanger. Deze omvatten banen zoals een ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ”ง monteur, ๐Ÿ‘จ๐Ÿ”ฌ wetenschapper of ๐Ÿ‘ฉ๐ŸŽค zanger:

Elk EMOJI-beroep is een Emoji zwj-sequentie die een persoon (๐Ÿ‘จ-man of ๐Ÿ‘ฉ-vrouw) combineert met een object (bijv. ๐Ÿ”ง sleutel voor monteur, of ๐Ÿ”ฌ microscoop voor wetenschapper) om een โ€‹โ€‹enkele emoji weer te geven.
Invoer
In feite ziet het Emoji-toetsenbord momenteel uit en werkt hetzelfde als in de Windows 10 Anniversary-update:

Geen van de nieuwe emojis verschijnt op het toetsenbord en er zijn geen verbeteringen aangebracht in de gepresenteerde interface.
Er zijn verbeteringen aan Emoji-insertie voor gebruikers van de Pinyin (Chinese) -input, die er veelbelovend uitzien:
Voor degenen onbekend met typen in het Chinees, hier is een korte gif met behulp van de ๐Ÿ†• Pinyin ime emoji voorspelling & ctrl + shift + b sneltoets #windowsinsiders Jen gentleman ๐ŸŒบ (@jenmsft) 15 januari 2017
In mijn testen was dit nogal verwarrend om in te stellen en duidelijk niet bedoeld als primaire ingang voor Engelse, niet-touchscreen-apparaten.
Voor gebruikers van Pinyin-ingang, is de nieuwe Emoji-snelkoppeling van CTRL-SHIFT-B die dit paneel oplevert aanzienlijk sneller om te gebruiken dan de aanraaktoetsenbordinterface:

Ik vermoed dat deze UI kan vormen de basis van een nieuwe Emoji-invoer voor alle gebruikers in de toekomst. Dit is puur speculatie, maar het is duidelijk dat de UI niet geschikt is voor emoji-insertie op het bureaublad.
Naarmate het Pinyin IME ook stickers en kaomoji tonen (die niet overal beschikbaar zijn voor niet-Chinese taalgebruikers), is het mogelijk dat dit de grondwerk kan leggen voor een betere emoji-picker voor andere gebruikers in een toekomstige release.

Uitgave
Zoals met alle voorbeeldbouwen, kunnen problemen aanwezig zijn, en alle emoji’s zijn onderhevig aan verandering voorafgaand aan de uiteindelijke release.
Ik kwam enkele bugs tegen in Emoji-weergave en het voortdurende gebrek aan kleur Emoji-ondersteuning in vele delen van het besturingssysteem. Die zullen meer opmerkelijk zijn als ze nog steeds aanwezig zijn in de laatste release.
, is gepland voor vrijgave in het noordelijk halfrondveer (maart-mei 2017).
Verwant

Windows 10 Emoji-lijst
Wat is een Emoji zwj-sequentie?

Mis het niet
We kunnen onze dagen hier niet allemaal doorbrengen. Meld u aan voor onze gratis, maandelijkse e-mail om het nieuwste Emoji-nieuws bij te houden:
๐Ÿ‘‡ Registreer hier ๐Ÿ‘‡

E-mail

Search Emojis: