Zal iOS 10 nieuwe emoji’s bevatten?

Unicode 9.0 komt uit op 21 juni en heeft 72 nieuwe emoji’s, waaronder het croissant, whiskyglas en vingers gekruist.
Met de wereldwijde ontwikkelaarconferentie van Apple volgende week, zullen we een voorbeeld van nieuwe emoji’s zien die naar iOS 10 komen? Het kan er zoiets uitzien:

Het korte antwoord voor wat er volgende week in iOS 10 komt, is we zullen wachten en zien. Kijkend naar ontgrendelingsdata voor vroegere updates geeft een context.
Juni 2014 – Unicode 7.0
Unicode 7.0 werd in juni 2014 uitgebracht en was de eerste belangrijke toevoeging van nieuwe Emoji’s in de Unicode-standaard sinds Unicode 6.0 en 6.1 Eerste Emoji’s in de norm.
250 nieuwe pictogrammen werden opgenomen, maar dit werd gesneden naar een lijst van 103 zogenaamde “standaard toevoegingen” voor Emoji-maanden nadat Unicode 7 uitkwam.

Geen grote leverancier heeft deze nieuwe Emoji’s in 2014 aan hun besturingssystemen toegevoegd, die artikelen vragen “wat er is gebeurd met die nieuwe emoji’s”.
April 2015 – iOS 8.3
Bijna een jaar na de release van Unicode 7, heeft Apple iPhone, iPad en Macs bijgewerkt met nieuwe emojis – maar cruciaal, slechts één van Unicode 7 verborgen als paasei.
De nieuwe emojis in iOS 8.3 waren:

Nieuwe gezinscombinaties
Veranderingen in sommige emoji-illustraties
Meer vlaggen
Modifiers voor de huidtoon

De enige wijzigingen in iOS 8.3 die een nieuwe Unicode-versie vereiste, waren de modifiers van de huidtinten die nog in bèta waren als onderdeel van Unicode 8.0 toen het werd vrijgegeven.
Apple voelde duidelijk wat openbare druk om deze update vrij te geven voor de minder nuttige Unicode 7 Emojis – en deed dat.

Gezinnen waren het eerste gebruik van het zero-breedte Joiner-karakter om meerdere Unicode-tekens te combineren in een enkele emoji-uitstraling.
Vlaggen waren al mogelijk met regionale indicatoren, dus het toevoegen van nieuwe landvlaggen had geen bijgewerkte unicode-release nodig.

Juni 2015 – Unicode 8.0
Unicode 8.0 werd vrijgegeven met een veel nuttiger set van emojis dan Unicode 7,0: 10 nieuwe gezichten, nieuwe dieren, sport en voedsel.
In dit stadium waren er geen emoji-goedkeuringen van Unicode 7 of Unicode 8 op een groot platform.

September 2015 – iOS 9.0
“Nieuwe emojis!” De wereld was klaar om te zeggen. Maar nee. Apple deed een Emoji-update met meer vlaggen. Nogmaals – dit was mogelijk zonder een nieuwe Unicode-release.

Oktober 2015 – iOS 9.1
Inhaaltijd. Hier is Apple serieus over nieuwe Emoji-goedkeuringen. iOS 9.1 Inbegrepen voor de eerste keer:

Unicode 7 Emojis
Unicode 8 Emojis
Tekens van eerdere Unicode-versies die nu door Unicode worden aanbevolen om een ​​Emoji-presentatie te hebben

iOS 9.1 was het eerste platform om elke Emoji in de Unicode-standaard te ondersteunen.
De doorlooptijd van wanneer Unicode 8 werd vrijgegeven aan iOS 9.1, inclusief de nieuwe Emojis was iets meer dan drie maanden. Dit laat zien dat een relatief korte ommekeertijd mogelijk is, wanneer de sterren correct uitlijnen.
Juni 2016 – Unicode 9.0
Deze maand zien we Unicode 9.0 die op 21 juni wordt uitgebracht. De timing is goed als Apple deze 72 nieuwe tekens in ontwikkelaarsvoorbeelden van iOS 10.0 wilde opnemen.

Als New Emojis opgenomen in het ontwikkelaarvoorbeeld van iOS 10 bij WWDC volgende week, zijn twee waarschijnlijke scenario’s:

Ondersteuning voor nieuwe Emojis toegevoegd in een latere ontwikkelaar voorvertoning van iOS 10.0
Nieuwe EMOJI-ondersteuning wordt gehouden tot IOS 10.1, op dezelfde manier als IOS 9.1

Met Emoji krijgt er in 2016 meer aandacht dan ooit tevoren, het is mogelijk dat Apple op de voorste voet zal zijn met nieuwe Emoji-ondersteuning in IOS 10.0.
Zoals velen van jullie, kijk ik op maandag naar de keynote om te zien of Craig dit een vermelding geeft.

Search Emojis: