🪬 Hamsa

Meaning of 🪬 emoji

Een blauwe hand met een oog in het midden van de palm.
De Hamsa is een oud symbool dat belangrijk is voor meerdere religies, waaronder de islam, het jodendom, het boeddhisme en het christendom. Het vertegenwoordigt geluk, bescherming, begeleiding, vrouwelijke kracht en geloof, onder andere betekenissen. 🪬 betekent hamsa, een amulet populair in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en wordt vaak gebruikt in sieraden en muurhangen🖼. Van de Hamsa wordt verondersteld defensie te bieden tegen het boze oog en heeft een zeer belangrijke plaats in Joodse, islamitische en christelijke culturen. 🪬 kan geluk, bescherming, vrouwen, moed of veiligheid vertegenwoordigen. Niet te verwarren met 🧿, de Nazar Amulet. De betekenis van emoji-symbool 🪬 is Hamsa, het is gerelateerd aan Amulet, Fatima, Hand, Mary, Miriam, bescherming.
Hamsa werd goedgekeurd als onderdeel van Unicode 14.0 in 2021 en toegevoegd aan Emoji 14.0 in 2021. 🚩 Goedgekeurd in september 2021 als onderdeel van Emoji 14.0. Nu beschikbaar op Android 12L en komt binnenkort naar iOS 15.4.

Lees verder

Search Emojis:

🪬 Examples of using

Tik / klik om te kopiëren en plakken

Combinaties en Kaomojis van 🪬

Uiterlijk op verschillende platforms

Emoji op verschillende platforms, besturingssystemen en apparaten zien er anders uit. Elke fabrikant van webservices, OS of gadgets kan een emoji-ontwerp maken in overeenstemming met hun huisstijl en visie:

Gerelateerde collecties

🪬 General information

English name 🪬 Hamsa
How to type shortcode 🪬 U+1FAAC
Unicode version 14